Ce salariu primește anual William ca Prinț de Wales! El deține ducatul de Cornwall

30 iunie, 2023

Prințul William, care a devenit Prinț de Wales după moartea Reginei Elisabeta a II-a, a moștenit Ducatul de Cornwall de la Regele Charles, ducat care îi aduce anual venituri considerabile.

Prințul William, Getty (1) jpg

Prințul William a primit în acest an un venit privat din partea Ducatului de Cornwall de aproape 6 milioane de lire sterline, dezvăluie conturile regale, conform Hello Magazine

În vârstă de 41 de ani, el a moștenit domeniul după moartea bunicii sale, regretata regină Elisabeta a II-a, și după ce Charles, tatăl său, a devenit rege. Ducatul de Cornwall a generat profituri record de 24,048 milioane de lire sterline în perioada 2022-2023, cu 1,02 milioane de lire sterline mai mult față de anul precedent.

În mod normal, Prințul William ar fi avut dreptul la întregul profit de 24 de milioane de lire sterline al Ducatului ca venit privat al său, dar a devenit moștenitor al tronului la jumătatea anului financiar.

Regele Charles, în calitate de fost prinț de Wales, avea dreptul la 11,275 milioane de lire sterline din surplusul de dinaintea venirii sale, în timp ce William, care a petrecut aproximativ șase luni din ultimul an financiar ca duce de Cornwall și prinț de Wales, la 12,773 milioane de lire sterline, a precizat Palatul Kensington. Tot Palatul a precizat că echipa Ducatului a cerut să rețină o parte din surplus pentru "scopuri de capital de lucru", gestionarea zilnică a domeniului, în acest an.

Totodată s-a aflat că Prințul William l-a felicitat pe tatăl său pentru că a lăsat o "amprentă de neșters" asupra Ducatului și pentru că a fost pasionat de impulsionarea schimbării. El a promis că va face diferența în noul său rol, scriind: „Sunt dedicat cauzei combaterii schimbărilor climatice și sunt mândru de eforturile domeniului de a contribui la această provocare.

Dacă putem ajuta, de asemenea, să răspundem provocărilor sociale, cum ar fi sănătatea mintală și problema persoanelor fără adăpost, voi simți că mandatul meu de Duce a meritat”.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton foto Instagram png
Sarah Ferguson si fiicele sale, Printesa Eugenie si Printesa Breatice   Instagram 2 jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
Regina Letizia in rochie denim   GettyImages 2173191896 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Printesa Beatrice, Printesa Eugenie si Printul Andrew in 2019, la nunta lui Harry cu Meghan. FOTO  Getty Images 960049188 jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg