Ce se întâmplă cu Regina Camilla dacă moare Regele Charles? Totul despre rolul regal pe care l-ar avea

2 august, 2023

Echipele Regelui Charles și ale Reginei Camilla s-au pregătit probabil pentru orice situație, inclusiv pentru ce s-ar întâmpla dacă monarhul ar muri primul.

Regele Charles si Regina Camilla   GettyImages 1487955437 jpg

Deși Regele Charles moștenește longevitatea părinților lui, Regina Elisabeta a murit la 96 de ani, iar Prințul la vârsta de 99 de ani în 2021, întreaga linie de succesiune se va schimba când monarhul se va stinge din viață.

Prințul William ar accede imediat la tron, iar Kate Middleton este de așteptat să fie cunoscută sub numele de regină sau regina consort. Schimbările se vor produce și în ceea ce o privește pe Regina Camilla, al cărei titlu ar fi regina Dowager, potrivit Daily Mirror.

Potrivit publicației, titlul regal a fost folosit pentru prima dată de Regina Adelaide, care a murit după soțului ei, Regele William al IV-lea. Regele William a murit în 1837, iar soția sa a mai trăit încă 12 ani. Toți copiii cuplului au murit în copilărie, iar coroana a trecut la nepoata lui William, Regina Victoria. 

Dacă ar deveni văduvă, Regina Camilla ar fi probabil liberă să abordeze următorul capitol așa cum crede că este mai bine. S-ar putea să se retragă în mod privat la Ray Mill House, casa ei de la țară sau să își continue activitatea caritabilă în cauze cheie precum sănătatea, educația, artele și sprijinirea supraviețuitorilor violurilor și agresiunilor sexuale.

Ce s-a întâmplat cu bunica Regelui Charles după ce soțul ei, monarhul, a murit

Bunica Regelui Charles, Regina Elisabeta, Regina Mamă, a ales să fie cunoscută sub numele de Regina Mamă după moartea soțului ei, Regele George al VI-lea, în 1952, și după aderarea fiicei lor mai mari, Elisabeta.

Regina Mamă avea să fie o forță și un sprijin unic pentru Regina Elisabeta pe tot parcursul domniei sale și s-a alăturat celorlalți membri ai familiei regale la evenimente speciale, precum Trooping the Colour și Royal Ascot, până la vârsta de 90 de ani.

Regina Mamă a murit în 2002, la vârsta de 101 ani.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton foto Instagram png
Sarah Ferguson si fiicele sale, Printesa Eugenie si Printesa Breatice   Instagram 2 jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
Regina Letizia in rochie denim   GettyImages 2173191896 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Printesa Beatrice, Printesa Eugenie si Printul Andrew in 2019, la nunta lui Harry cu Meghan. FOTO  Getty Images 960049188 jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg