Ce se petrece la palatul danez? Fratele prințului moștenitor, îndrăgostit de cumnata sa, Prințesa Mary

7 octombrie, 2022

Palatul danez traversează, zilele acestea, niște ape tulburi, după ce Regina Margareta a Danemarcei și-a lăsat patru nepoți fără titluri.

Decizia a dus la izbucnirea unui conflict regal, fiul cel mic al reginei, Prințul Joachim, pretinzând că fiii săi, Prințul Nikolai, de 23 de ani, Prințul Felix, de 20 de ani, Prințul Henrik, de 13 ani, și Prințesa Athena, de 10 ani, au rămas fără identitate.

Printul Joachim al Danemarcei si familia   Keld Navntoft, Kongehuset (3) jpg

Începând cu 1 ianuarie 2023, ei vor deveni conți și contese și vor fi prezentați cu apelativul de Excelențe în loc de Altețe Regale. Pe fondul scandalului, Prințul Joachim și cea de-a doua soție a lui, Prințesa Marie, au recunoscut că relația cu fiul mai mare al reginei, Prințul Moștenitor Frederik, și cu cumnata lor, Prințesa Mary, este una „complicată”.

Mai mult, o revista spaniolă Vanitatis Elconfidencial susține că adevăratul motiv din spatele rupturii regale este faptul că Joachim „era profund îndrăgostit de cumnata lui, Prințesa Mary”. Publicația menționează o fotografie publicată de revista suedeză Svensk Damtidning, care se presupune că îl arată pe Joachim încercând să o sărute pe Prințesa Mary la o petrecere a Regimentului Gărzii Regale.

joachim si mary ai danemarcei in presa suedeza jpg

În 2004, când Frederik s-a căsătorit cu Mary Donaldson, o avocată australiană care va deveni regina consoartă a Danemarcei, presa daneză a început să scrie că fratele lui mai mic, Joachim, era profund îndrăgostit de cumnata lui. Nu a ajutat nici faptul că, în 2007, acesta și-a anunțat logodna cu o franțuzoaică cu același nume și o asemănare fizică izbitoare cu a cumnatei sale, pe numele ei Marie Cavallier.

Prințul Ioachim și Prințesa Marie ai Danemarcei, cu copiii, Profimedia (11) jpg

Cu atâtea știri legate de o posibilă pasiune secretă a Prințului Joachim pentru soția fratelui său, Prințesa Mary, și cu o copertă de revistă care a făcut furori pe această temă, este normal ca Marie să nu simtă nicio simpatie pentru cumnata ei. Dimpotrivă, „ ea a perceput-o mereu ca pe un dușman”, subliniază ziarul local „Ekstra Bladet”. Atunci, Regina Margareta a Danemarcei a intervenit, cerându-le fiilor săi și celor două femei să pună capăt tuturor acestor zvonuri, purtându-se în public ca și cum n-ar fi probleme între cele două cupluri.

Foto: profimediaRecente pe Ok! Magazine

camilla - charles
meghan și  harry
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (5) jpg
Regina Elena, Regina celor 3 exiluri jpg
regina letizia profimedia 0740160680 jpg
Moza din Qatar GettyImages 167794832 jpg
kate  william 24 jpg
kate-  william
printesa diana
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, Meghan Markle  sursa   Getty jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Meghan jpg
diana - charles
Prințesa Diana, Prințul Harry  sursa   GettyImages jpg
charles  camilla19 jpg
Colaj Kate Middleton jpg
regina-  camilla - charles
Meghan și Doria Markle, Getty jpg