Ce se schimbă în succesiunea la tron după nașterea celui de-al treilea copil al lui Kate?

Palatul Buckingham este din nou în sărbătoare, având în vedere că este pe drum un nou vlăstar regal, iar acesta este așteptat tot în căminul Ducilor de Cambridge.

Micuța Charlotte nu-și va pierde locul

Al treila copil al lui William și-al lui Kate Middleton, care se zvonește că va veni pe lume în aprilie 2018, schimbă, evident, lucrurile în succesiunea la casa regală, iar prima victimă este, așa cum era de așteptat, unchiul lor, Prințul Harry.

Fără nicio șansă, oricum, la coroană, Harry va fi retrogradat de noul lui nepot pe locul șase în linia de succesiune la tron.

Singurul retrogradat este tot Prințul Harry

Până la nașterea viitorului prinț sau a viitoarei prințese, ordinea este următoarea: Prințul Charles, Prințul William, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Harry. Dar între mezina ducilor și unchiul ei va interveni, la anul, noul moștenitor.

Altfel, locul micuței Charlotte (2) va rămâne neschimbat, după modificarea legislativă din 2013, care a dispus că membrii de sex masculin ai familiei regale nu vor mai avea prioritate la coroană în fața surorilor lor.

Așadar, fie că vorbim de o fetiță sau de un băiețel, Charlotte va rămâne a patra pe linia de succesiune la tronul Angliei.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA