Ce semnifică albastrul electric ales de regi, Kate Middleton și copiii săi la slujba de Paște?

11 aprilie, 2023

Regele Charles, Regina Camilla, Prințul de Wales, Kate Middleton și copiii săi s-au armonizat impecabil la ceremonia de Paște de duminică, într-un albastru electric, admirat de o lume întreagă, albastru supranumit de altfel și regal.

Kate Paște GettyImages 1251105672 jpg

Alegerea acestei nuanțe este simbolică.

Regina Camilla și Regele Charles la slujba de Paște (4) jpg

Actualii monarhi și viitorii au făcut, simbolic, un front comun, ce pare indestructibil. Iar monarhia pare că-și înmoaie regulile odinioară drastice. Spunem asta întrucât Kate Middleton foarte nonșalantă a spart regulile regale, apărând inclusiv cu ojă roșie, lucru interzis până acum de protocoalele regale. Se pare că venirea Regelui Charles la Tron permite relaxarea mai multor cutume, oarecum retrograde în vremurile actuale.

Totuși, care este mesajul subtil transmis prin albastrul electric/regal de cei mai importanți reprezentanți ai monarhiei britanice?

Kate Middleton a fost drapată în albastru, în timp ce familia sa a avut elemente ale acestei nuanțe.

Albastrul electric este de mult timp asociat cu familia regală și reprezintă autoritate, încredere și încredere. Se pare, așadar, că decizia a fost una simbolică.

Regele Charles și Regina consoartă Camilla au optat, de asemenea, pentru albastrul electric. De data aceasta, mesajul este clar, pentru o lume întreagă: unitatea.

Actualul monarh clădește activ puntea care îl leagă de Prinții de Wales, William și Kate Middleton, moștenitorii.

Paștele din 2023 marchează simbolic un nou început. Căci este primul fără regretata Regină Elisabeta a II-a. Este cel la care mezinul Prinților de Wales își face debutul. Este primul în care există un rege, dar încă neîncoronat.

Este un Paște marcat anterior de o perioadă extrem de grea, când unul din membrii familiei a încercat să-i destabilizeze. Prințul Harry a părut însă mai îndepărtat ca niciodată și mai insignifiant decât oricând.

Răposta Regină obișnuia să poarte albastrul electric când marca ocazii speciale. Este un obicei preluat și de Camilla, care este văzută mai mereu în albastru electric. Inclusiv cel mai nou portret regal o prezintă în această nuanță.

Albastrul electric este culoarea care se potriveşte unei persoane care e mulţumită cu nivelul său existent de cunoaştere sau doreşte realizări intelectuale mai înalte. Această culoare este foarte bună pentru oratori, căci atrage publicul. Este totodată şi o culoare potrivită pentru un om disponibil întotdeauna, dar mai ales atunci când este nevoie.

Anul acesta, Kate Middleton a readus la viață o ținută purtată anterior la slujba Commonwealth din 2022: paltonul Catherine Walker. 

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

Regele Felipe cu Infanta Sofia si Printul William cu Printul George au urmarit finala UEFA   Casa Regala spaniola (2) jpg
Ket Middleton la Wimbledon GettyImages 2161386249 jpg
Kate și William, Wales, Getty (5) jpg
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
Masako și Naruhito ai Japoniei la nunta lor GettyImages 50938391 jpg
Kate Middleton cu familia  foto   Profimedia jpg
Printul Jean Christophe Napoleon   Familia Bonaparte, Facebook jpg
William și Kate, Wales, Profimedia jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck si Regina Jetsun Pema ai Bhutanului in Mongolia la manastirea Gandantegchilen cu Jigme Namgyel   Casa Regala bhutaneza 15 jpg
Meghan Markle Prințul Harry și Serena Williams GettyImages 2161692638 jpg
Prințesa Kate, Prințul William, copiii Wales George, Charlotte, Louis, GettyImages (3) jpg
Harry și Meghan la Premiile Pat Tillman, Profimedia (3) jpg
Regele Felipe și Prințesa Leonor Foto Getty Images (8) jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia ai Suediei   Instagram (1) jpg
David Armstrong Jones, Conte de Snowdon, si Isabelle de la Bruyere   profimedia 0884660099 jpg
Regina Letizia a Spaniei și Felipe colaj getty images jpg