Ce semnifică albastrul electric ales de regi, Kate Middleton și copiii săi la slujba de Paște?

11 aprilie, 2023

Regele Charles, Regina Camilla, Prințul de Wales, Kate Middleton și copiii săi s-au armonizat impecabil la ceremonia de Paște de duminică, într-un albastru electric, admirat de o lume întreagă, albastru supranumit de altfel și regal.

Kate Paște GettyImages 1251105672 jpg

Alegerea acestei nuanțe este simbolică.

Regina Camilla și Regele Charles la slujba de Paște (4) jpg

Actualii monarhi și viitorii au făcut, simbolic, un front comun, ce pare indestructibil. Iar monarhia pare că-și înmoaie regulile odinioară drastice. Spunem asta întrucât Kate Middleton foarte nonșalantă a spart regulile regale, apărând inclusiv cu ojă roșie, lucru interzis până acum de protocoalele regale. Se pare că venirea Regelui Charles la Tron permite relaxarea mai multor cutume, oarecum retrograde în vremurile actuale.

Totuși, care este mesajul subtil transmis prin albastrul electric/regal de cei mai importanți reprezentanți ai monarhiei britanice?

Kate Middleton a fost drapată în albastru, în timp ce familia sa a avut elemente ale acestei nuanțe.

Albastrul electric este de mult timp asociat cu familia regală și reprezintă autoritate, încredere și încredere. Se pare, așadar, că decizia a fost una simbolică.

Regele Charles și Regina consoartă Camilla au optat, de asemenea, pentru albastrul electric. De data aceasta, mesajul este clar, pentru o lume întreagă: unitatea.

Actualul monarh clădește activ puntea care îl leagă de Prinții de Wales, William și Kate Middleton, moștenitorii.

Paștele din 2023 marchează simbolic un nou început. Căci este primul fără regretata Regină Elisabeta a II-a. Este cel la care mezinul Prinților de Wales își face debutul. Este primul în care există un rege, dar încă neîncoronat.

Este un Paște marcat anterior de o perioadă extrem de grea, când unul din membrii familiei a încercat să-i destabilizeze. Prințul Harry a părut însă mai îndepărtat ca niciodată și mai insignifiant decât oricând.

Răposta Regină obișnuia să poarte albastrul electric când marca ocazii speciale. Este un obicei preluat și de Camilla, care este văzută mai mereu în albastru electric. Inclusiv cel mai nou portret regal o prezintă în această nuanță.

Albastrul electric este culoarea care se potriveşte unei persoane care e mulţumită cu nivelul său existent de cunoaştere sau doreşte realizări intelectuale mai înalte. Această culoare este foarte bună pentru oratori, căci atrage publicul. Este totodată şi o culoare potrivită pentru un om disponibil întotdeauna, dar mai ales atunci când este nevoie.

Anul acesta, Kate Middleton a readus la viață o ținută purtată anterior la slujba Commonwealth din 2022: paltonul Catherine Walker. 

Foto: Getty



Recente pe Ok! Magazine

Mette Marit și Haakon, Profimedia (2) jpg
Charles și Camilla în Sydney, Profimedia (2) jpg
Nicolae și Alina ai României nuntă 2018 foto Facebook2 jpg
Prințesa Madeleine, GettyImages jpg
Kate Middleton în 2023 și 2024  foto   Profimedia jpg
Charles și Camilla, ziua a doua în Samoa, Profimedia (6) jpg
Prințesa Anne în Olanda, Profimedia (3) jpg
printul charles si printesa diana
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (2) jpg
Regina Maxima a Olandei oct 2024   Profimedia jpg
Prințul Chriastian și Prințesa Maria Chiara Foto Instagram jpg
Regina Letizia, Regina Mary și Kate Middleton jpg
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
Regele Charles a ajuns în Samoa, Profimedia (2) jpg
FotoJet (1) jpg
Nepoatele Dianei colaj jpg
Familia regală a Liechtensteinului la sărbătorile Zilei Naționale din Vaduz, Profimedia (2) jpg
Regina Maxima in rochie colorata purtata a treia oara   profimedia 0924718754 jpg