Ce șic! Prințesa Leonor a Spaniei a arătat perfect într-o rochie verde, înfrumusețată cu bijuterii regale

30 noiembrie, 2023

Prințesa Leonor se transformă pe zi ce trece într-o adevărată regină! Ieri, ea și-a făcut apariția la un angajament regal oficial alături de părinții ei, Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia.

Printesa Leonor  (1) jpg

Prințesa Leonor a Spaniei a ieșit în evidență la evenimentul de ieri purtând medaliile pe care le-a primit din partea parlamentului spaniol, precum și o rochie elegantă, verde, la care a asortat un palton crem și pantofi în aceeași nuanță. 

Prințesa Leonor a asistat pentru prima dată la deschiderea noii sesiuni legislative spaniole, alături de părinții ei, la Cortes, Madrid. Aceasta a avut loc la doar câteva zile după ce Pedro Sanchez și miniștrii săi au depus jurământul în fața Regelui Felipe la Palatul Zarzuela.

Prințesa Leonor, în vârstă de 18 ani și-a completat look-ul cu o geantă elegantă de culoare cafeniu. Mama sa, Regina Letizia, în vârstă de 51 de ani, a fost la fel de elegantă într-o rochie roșie cu mâneci lungi, dreaptă, și tocuri asortate.

În ceea ce îl privește pe Regele Felipe, el a avut o apariție clasică, a purtat o cravată albastră, o cămașă albă și un costum închis la culoare.

Fiica cea mică a Regelui Felipe și a Reginei Letizia, Infanta Sofia, nu a apărut la eveniment deoarece, în prezent, ea studiază la UWC Atlantic College din comitatul galez Vale of Glamorgan.

Prințesa Leonor a împlinit 18 ani pe 31 octombrie

Așa cum și Regele Felipe al Spaniei la 18 ani, în 1986, a depus un jurământ de credință constituției spaniole și a primit Collar de la Real y Distinguida Orden Española de Carlos III (Ordinul Regal și Distincția lui Carol al III-lea), la fel a procedat și Prințesa Leonor, la Madrid.

Acest act solemn are un puternic caracter simbolic. Prin el, se pune în scenă continuitatea monarhiei parlamentare, iar după ceremonie, Prințesa Leonor a devenit moștenitoarea deplină a tronului regatului spaniol.

Cu ocazia împlinirii celor 18 ani ai Prințesei de Asturia, Regele Felipe a ținut un discurs emoționant, care a avut un mesaj duios, ca de la tată la fiică și mai ales ca de la rege la moștenitoare.

Felipe al Spaniei i-a amintit lui Leonor cel mai important lucru: că pe calea ei, nu va fi niciodată singură. „Dragă Leonor, nu vei fi singură pe calea ta. În familia ta vei găsi sprijinul personal necesar, iar poporul spaniol, în față căruia ai jurat credință, îți va dărui afecțiunea sa, după ce va recunoaște dăruirea ta.”

„Faci parte dintr-o nouă generație care, la fel ca cele care ne-au precedat, va avea propriile sale idealuri, modul ei de a vedea și înțelege viața, viziunea sa asupra lumii. Și va avea și propriile provocări, care vor necesita întotdeauna o mare pregătire din partea ta. Este important să știi cât mai mult din istoria noastră și în fiecare zi să prețuiești diversitatea și bogăția culturală și naturală a țării noastre”, a continuat Majestatea Sa.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Prințul Andrew și fosta soție, Sarah Ferguson (2) jpg
regele harald al norvegiei (3) jpg
Regina Letizia (2) jpg
harry william kate hepta 2759303 jpg jpeg
Printul Ernst August de Hanovra si Printesa Caroline de Monaco la balconul Palatului Princiar din Monaco   GettyImages 77978912 jpg
Prințul Pavlos și Prințesa Marie Chantal profimedia 0851475097 jpg
Prințul Harry prezent la Londra pe 7 septembrie 2023 la ceremonia WellChild Awards, Profimedia jpg
Prințul și Prințesa Michael de Kent GettyImages 2034834696 jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Kate și William în negru 1, Getty jpg
Regina Camilla jpg
Regina Letizia (1) jpg
Kate Middleton, în vizită la o univeritate pe 11 octombrie (8) jpg
Prințul William, Prințul Harry  sursa   Shutterstock jpg
Printesa Anisha Rosnah a Bruneiului si Printul Abdul Mateen   casa regala (7) jpg
Regina Mary a premiat profesorii si cercetatorii   Casa Regala daneza (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, Profimedia jpg
Meghan Markle (8) jpg