Cea mai mică nepoată a Reginei Margrethe a II-a, sărbătorită fără fast peste Ocean

29 ianuarie, 2024

Rămasă fără titlu și fără privilegii ca și frații săi, fiica cea mică a Prinţului Joachim al Danemarcei a fost zilele trecute sărbătorită în cerc restrâns.

Athena e mezina Prințului Joachim și a Prințesei Marie a Danemarcei. FOTO: Profimedia
Athena e mezina Prințului Joachim și a Prințesei Marie a Danemarcei. FOTO: Profimedia

Contesa de Monpezat, așa cum este cunoscută fosta prințesă Athena, a împlinit 12 ani pe 24 ianuarie, la 10 zile după abdicarea bunicii sale, Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, și în aceeași lună cu verișoara sa, Isabella, care și-a păstrat titlul de prințesă și toate privilegiile - ea fiind mezina actualului Rege Frederik al X-lea.

Dacă anul trecut se afla încă la Palatul regal din Copenhaga, anul acesta singura fiică a Prințului Joachim și a Prințesei Marie a Danemarcei a fost aniversată fără fast în casa familiei sale din Washington, fiind fotografiată de mama sa în aer liber, într-o curte înzăpezită, îmbrăcată într-o haină albă pufoasă cu guler înalt și blugi. Tânăra contesă a zâmbit singură în prima fotografie și a îngenuncheat pentru a mângâia câinele familiei, Cerise, în cea de-a doua imagine.

Contesa Athena a primit felicitări tocmai din Vietnam și de la fratele său vitreg, Contele Nikolai de Monpezat, care a postat un colaj pe Instagram Story. „La mulți ani surioarei mele preferate", a scris Nikolai, în vârstă de 24 de ani, cu un emoji cu steagul danez. Omagiul a prezentat trei fotografii nedatate ale Athenei.

Prințesa Marie, în vârstă de 47 de ani, nu este singura figură regală care își fotografiază copiii pentru a fi difuzate oficial - Kate Middleton și Prințesa Moștenitoare Victoria a Suediei fac adesea același lucru cu copiii lor. Ba chiar Prințesa Kate s-a descris ca fiind o „fotografă amatoare entuziastă" și a stat în spatele aparatului foto pentru multe dintre portretele de ziua de naștere ale Prințului George, Prințesei Charlotte și Prințului Louis. Și Prințesa moștenitoare Victoria a făcut recent o fotografie cu copiii ei, Prințesa Estelle și Prințul Oscar, în Lucia Morning, înainte de Crăciun.

Prințul Joachim, cel de-al doilea fiu al Reginei Margrethe a II-a a Danemarcei, și soția sa, Prințesa Marie, s-au mutat în Statele Unite anul trecut împreună cu cei doi copii ai lor, deoarece el a început un nou loc de muncă la Ambasada Danemarcei din cadrul Ministerului Apărării. Prințul Joachim mai are doi fii mai mari, pe Contele Nikolai și pe Contele Felix, cu prima sa soție, Alexandra. Ei au divorțat în 2005, după un deceniu de căsnicie, iar Joachim s-a recăsătorit în 2008.

FOTO: Casa Regală daneză, Profimedia, Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG
FotoJet Amelia jpg
Regele Charles și Regina Camilla la Catedrala St Paul Londra Foto Getty Images (4) jpg
Regel Frederik și Prințesa Ingrid Foto Instagram jpg
printesa alexandra luxemburg s a casatorit religios (6) jpg
FotoJet Regalii în Norvegia jpg
Margareta Custodele Coroanei Facebook jpg
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
Harry și Meghan în turneul nigerian, GettyImages (5) jpg
Zara Tindall la Royal Ascot, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia profimedia 0872891821 jpg
Regina Mary la dineul norvegian, Profimedia (1) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry Foto GettyImages jpg