Cealaltă Prințesă de Wales, care a fost și ea bolnavă. Alexandra era populară pentru comportamentul ei

4 aprilie, 2024

Soția Regelui Edward al VII-lea al Regatului Unit, Alexandra a Danemarcei, e cealaltă Prințesă de Wales care a fost bolnavă!

Alexandra a Danemarcei foto Profimedia jpg

Anunțul lui Kate Middleton că suferă de cancer a pus lumea pe jar! Înaintea ei însă, în urmă cu 157 de ani, o altă Prințesă de Wales a provocat, de asemenea, o mare îngrijorare atunci când s-a îmbolnăvit.

Alexandra a Danemarcei, care a fost căsătorită cu Regele Edward al VII-lea, a trecut și ea printr-o perioadă similară cu cea a lui Kate Middleton, când era încă soția moștenitorului coroanei britanice și urma să dea naștere celui de-al treilea copil al lor. În câteva ore, ceea ce părea a fi un disconfort trecător s-a transformat într-o criză. Cu toate acestea, Prințesa Alexandra nu a avut sprijinul soțului ei, lucru pe care l-a făcut Prințul William, care i-a fost mereu alături lui Kate de când s-a îmbolnăvit. Trecem în revistă povestea acestei prințese care, în ciuda faptului că nu era britanică prin naștere, a marcat o epocă în Regatul Unit.

Povestea Alexandrei, Prințesă de Wales devenită regină

La doar 16 ani, Alexandra a fost aleasă ca viitoare soție a lui Albert Edward, Prinț de Wales și moștenitor al Reginei Victoria, ceea ce a făcut-o Prințesă de Wales din 1863 până în 1901. A câștigat afecțiunea poporului și a devenit foarte populară pentru comportamentul și stilul ei, care a fost copiat de femeile din acea vreme.

În 1867, când prințesa avea 23 de ani și a dat naștere celui de-al treilea copil, însă nașterea a fost complicată de un atac de febră reumatică care i-a pus viața în pericol și care a lăsat-o cu un șchiopătat permanent. În ciuda situației ei, viitorul Rege Eduard al VII-lea nu i-a acordat atenția de care ea avea nevoie, el se preocupa de pasiunile lui, participa la curse de cai și dineuri la Windsor, scrie publicația spaniolă Hola

Diagnosticul Prințesei Alexandra a fost greșit

Pe lângă nepăsarea cu care o trata soțul ei, Prințesa Alexandra a suferit și din cauza diagnosticului greșit pe care i l-au pus medicii la acea vreme. În 2016, doctorul Robert Pinals a susținut într-o revistă academică că Prințesa de Wales nu suferea de febră reumatică, ci de artrită gonococică, o boală cu transmitere sexuală, și că infecția a fost transmisă de soțul ei. În cele din urmă, prințesa a avut nevoie de aproape șase luni pentru a-și reveni, însă a continuat să șchiopăteze, iar apoi a avut și probleme cu auzul. 

În ciuda tuturor nenorocirilor, Prințesa de Wales și-a păstrat aspectul tineresc până la bătrânețe. A murit cu puțin timp înainte de a împlini 81 de ani, la moșia Sandringham, după ce a suferit un atac de cord.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Doria Ragland și Prințul Harry foto  Shutterstock jpg
Prințesa Beatrice Zara Tindall Foto Instagram jpg
Gemenii regali, Printul Jacques si Printesa Gabrielle si Lady Amelia si Lady Eliza Spencer  Palatul Princiar, Instagram jpg
Regele Felipe și Regine Letizia foto  GettyImages jpg
Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Mette Marit, Profimedia (3) jpg
Amelia, Kitty, Eliza (S  D) jpg
Regina Letizia sporty chic  profimedia 0877258936 jpg
Pauline Ducruet si Printesa Stephanie de Monaco  Instagram jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Printesa Kako a Japoniei in Grecia  profimedia 0877057103 jpg
Kate Middleton și Prințul William (4) jpg
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (6) jpg
Prințul Hussein al Iordaniei și Prințesa Rajwa jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (7) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook2 jpg
Kate Middleton (20) jpg
FotoJet Sussex jpg