Cealaltă Prințesă de Wales, care a fost și ea bolnavă. Alexandra era populară pentru comportamentul ei

4 aprilie, 2024

Soția Regelui Edward al VII-lea al Regatului Unit, Alexandra a Danemarcei, e cealaltă Prințesă de Wales care a fost bolnavă!

Alexandra a Danemarcei foto Profimedia jpg

Anunțul lui Kate Middleton că suferă de cancer a pus lumea pe jar! Înaintea ei însă, în urmă cu 157 de ani, o altă Prințesă de Wales a provocat, de asemenea, o mare îngrijorare atunci când s-a îmbolnăvit.

Alexandra a Danemarcei, care a fost căsătorită cu Regele Edward al VII-lea, a trecut și ea printr-o perioadă similară cu cea a lui Kate Middleton, când era încă soția moștenitorului coroanei britanice și urma să dea naștere celui de-al treilea copil al lor. În câteva ore, ceea ce părea a fi un disconfort trecător s-a transformat într-o criză. Cu toate acestea, Prințesa Alexandra nu a avut sprijinul soțului ei, lucru pe care l-a făcut Prințul William, care i-a fost mereu alături lui Kate de când s-a îmbolnăvit. Trecem în revistă povestea acestei prințese care, în ciuda faptului că nu era britanică prin naștere, a marcat o epocă în Regatul Unit.

Povestea Alexandrei, Prințesă de Wales devenită regină

La doar 16 ani, Alexandra a fost aleasă ca viitoare soție a lui Albert Edward, Prinț de Wales și moștenitor al Reginei Victoria, ceea ce a făcut-o Prințesă de Wales din 1863 până în 1901. A câștigat afecțiunea poporului și a devenit foarte populară pentru comportamentul și stilul ei, care a fost copiat de femeile din acea vreme.

În 1867, când prințesa avea 23 de ani și a dat naștere celui de-al treilea copil, însă nașterea a fost complicată de un atac de febră reumatică care i-a pus viața în pericol și care a lăsat-o cu un șchiopătat permanent. În ciuda situației ei, viitorul Rege Eduard al VII-lea nu i-a acordat atenția de care ea avea nevoie, el se preocupa de pasiunile lui, participa la curse de cai și dineuri la Windsor, scrie publicația spaniolă Hola

Diagnosticul Prințesei Alexandra a fost greșit

Pe lângă nepăsarea cu care o trata soțul ei, Prințesa Alexandra a suferit și din cauza diagnosticului greșit pe care i l-au pus medicii la acea vreme. În 2016, doctorul Robert Pinals a susținut într-o revistă academică că Prințesa de Wales nu suferea de febră reumatică, ci de artrită gonococică, o boală cu transmitere sexuală, și că infecția a fost transmisă de soțul ei. În cele din urmă, prințesa a avut nevoie de aproape șase luni pentru a-și reveni, însă a continuat să șchiopăteze, iar apoi a avut și probleme cu auzul. 

În ciuda tuturor nenorocirilor, Prințesa de Wales și-a păstrat aspectul tineresc până la bătrânețe. A murit cu puțin timp înainte de a împlini 81 de ani, la moșia Sandringham, după ce a suferit un atac de cord.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg