Legătura emoţionantă dintre Regele Mihai şi Regina Sofia, ultima consoartă europeană de sânge albastru

3 noiembrie, 2022

Fosta suverană a Spaniei se înrudeşte cu Familia Regală română şi avea o relaţie specială cu ultimul rege al României.

regele mihai regina sofia 2 jpg jpeg

De când fiul ei, Felipe, a devenit rege în cadrul unei ședințe solemne care a avut loc la 19 iunie 2014 în Congresul Deputaților, Regina Sofia a făcut un pas în spate, cum era şi firesc, însă în ultimii ani a trăit mai mult în umbră. Şi, în ciuda prezenţei constante a mai tinerei Regine Letizia în lumina tuturor evenimentelor, Regina Sofia este, după Felipe al VI-lea, cel mai apreciat membru al Familiei Regale în sondaje. Ea a fost întotdeauna considerată o victimă a comportamentului soțului ei, Regele Juan Carlos, cu care s-a căsătorit din dragoste, dar alături de care a trăit o soartă incertă, fără o patrie sigură și trăind sub protecția unui dictator.

Astăzi, când a ajuns la venerabila vârstă de 84 de ani, totul este diferit pentru regina emerită, care în urmă cu câteva zile zâmbea alături de fiul și nepoatele sale în timpul ceremoniei de decernare a premiilor Prințesei de Asturia. În ultimii ani, și-a delegat multe dintre îndatoririle și responsabilitățile sale către nora sa, Regina Letizia, și fiica sa, Infanta Elena.

Originile Sofiei a Spaniei

Strănepoată, nepoată, fiică, soră, soție și mamă de regi, este înrudită cu toate casele regale din Europa. Astăzi, regina Sofia duce o viață mai liniștită în Palatul Zarzuela, alături de sora sa, Prințesa Irene, care locuiește la Madrid de mulți ani și care-i este confidentă fidelă. Cele două surori călătoresc periodic în Grecia natală, unde locuiește şi fratele lor, Regele Constantin al II-lea.

Sofia s-a născut la Atena şi este fiica regelui Paul, fratele Reginei Elena a României. În 1948, Sofia, pe atunci doar un copil, i-a fost domnişoară de onoare regelui Mihai la căsătoria cu Ana. În anii exilului Regina Sofia a păstrat o relaţie foarte apropiată cu familia regală română. De altfel, Regina Sofia a fost prezentă la Bucureşti în 2011 la evenimentele prilejuite de împlinirea de către Regele Mihai a vârstei de 90 de ani. De altfel, se ştie că fostul suveran avea o relaţie specială cu Regina Sofia a Spaniei, care îl numea „vărul meu preferat”.

„Nu ne apropie doar relația de rudenie, ci și destinul istoric. La fel ca și noi, regina Sofia știe ce înseamnă exilul", spunea Regele Mihai I.egina S



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg