Legătura emoţionantă dintre Regele Mihai şi Regina Sofia, ultima consoartă europeană de sânge albastru

3 noiembrie, 2022

Fosta suverană a Spaniei se înrudeşte cu Familia Regală română şi avea o relaţie specială cu ultimul rege al României.

regele mihai regina sofia 2 jpg jpeg

De când fiul ei, Felipe, a devenit rege în cadrul unei ședințe solemne care a avut loc la 19 iunie 2014 în Congresul Deputaților, Regina Sofia a făcut un pas în spate, cum era şi firesc, însă în ultimii ani a trăit mai mult în umbră. Şi, în ciuda prezenţei constante a mai tinerei Regine Letizia în lumina tuturor evenimentelor, Regina Sofia este, după Felipe al VI-lea, cel mai apreciat membru al Familiei Regale în sondaje. Ea a fost întotdeauna considerată o victimă a comportamentului soțului ei, Regele Juan Carlos, cu care s-a căsătorit din dragoste, dar alături de care a trăit o soartă incertă, fără o patrie sigură și trăind sub protecția unui dictator.

Astăzi, când a ajuns la venerabila vârstă de 84 de ani, totul este diferit pentru regina emerită, care în urmă cu câteva zile zâmbea alături de fiul și nepoatele sale în timpul ceremoniei de decernare a premiilor Prințesei de Asturia. În ultimii ani, și-a delegat multe dintre îndatoririle și responsabilitățile sale către nora sa, Regina Letizia, și fiica sa, Infanta Elena.

Originile Sofiei a Spaniei

Strănepoată, nepoată, fiică, soră, soție și mamă de regi, este înrudită cu toate casele regale din Europa. Astăzi, regina Sofia duce o viață mai liniștită în Palatul Zarzuela, alături de sora sa, Prințesa Irene, care locuiește la Madrid de mulți ani și care-i este confidentă fidelă. Cele două surori călătoresc periodic în Grecia natală, unde locuiește şi fratele lor, Regele Constantin al II-lea.

Sofia s-a născut la Atena şi este fiica regelui Paul, fratele Reginei Elena a României. În 1948, Sofia, pe atunci doar un copil, i-a fost domnişoară de onoare regelui Mihai la căsătoria cu Ana. În anii exilului Regina Sofia a păstrat o relaţie foarte apropiată cu familia regală română. De altfel, Regina Sofia a fost prezentă la Bucureşti în 2011 la evenimentele prilejuite de împlinirea de către Regele Mihai a vârstei de 90 de ani. De altfel, se ştie că fostul suveran avea o relaţie specială cu Regina Sofia a Spaniei, care îl numea „vărul meu preferat”.

„Nu ne apropie doar relația de rudenie, ci și destinul istoric. La fel ca și noi, regina Sofia știe ce înseamnă exilul", spunea Regele Mihai I.egina SRecente pe Ok! Magazine

Pippa Middleton nuntă Foto Getty Images (5) jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Kate Middleton apariție BBC jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (11) jpg
Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia (8) jpg
Margareta a României la Kogalniceanu foto Facebook 2 jpg
Ducii de Sussex  foto   Profimedia jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (3) jpg
printul william si amanta rose hanbury jpg
Regele Felipe si Regina Letizia Foto Instagram  jpg
Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg