Cel mai bogat de la Palat. Harry și Meghan se plâng mereu de bani, iar el a pierdut numărul miliardelor

17 mai, 2024

Inegalitatea de statut, dar și cea financiară au fost mereu motive de șicane din partea Ducilor de Sussex la adresa mult mai bogaților lor cumnați, William și Kate.

Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg

Ca atare, Harry și Meghan au decis să părăsească familia regală britanică și să se finanțeze singuri, convinși că imaginea lor va genera venituri mai mari decât cele pe care le primeau de la Palat.

Diversele lor contracte i-au ajutat pe Ducele și Ducesa de Sussex să încaseze aproximativ 30 de milioane de lire sterline - un venit eclipsat total, însă, de averea Prințului William și a soției lui, Kate Middleton.

În prezent, Prințul de Wales este cel mai bogat membru al Familiei Regale, cu o avere netă de aproximativ 1 miliard de lire sterline, aceasta însumând valoarea vastelor proprietăți care-i aparțin în prezent. 

Moștenitorul tronului îl devansează chiar și pe tatăl său, Regele Charles al III-lea, care valorează doar 900 de milioane de lire sterline și totul se datorează moștenirii primite când a devenit monarh.

Cât despre Prințul William, acesta a devenit miliardar atunci când a preluat controlul de la tatăl său asupra bogatului Ducatul de Cornwall, vechi de 687 de ani, după moartea Reginei Elisabeta.

Editorul regal Ingrid Seward a declarat pentru publicația de The Sun că „în calitate de membri lucrători ai familiei regale, William și Kate au toate cheltuielile lor oficiale plătite prin grantul suveran, inclusiv hainele alese pentru vizitele în străinătate. Cât despre vastul portofoliu privat de proprietăți și investiții care aduc Ducatului de Cornwall peste 25 de milioane de lire sterline pe an, lui William nu-i revin decât 6 milioane de lire sterline pe an, după impozitare. Dar cred că poate supraviețui din asta.”

Cât despre veniturile lui Harry și Meghan, cea mai mare parte a acestora provine din moștenirea Ducelui de Sussex de la regretata sa mamă, Diana, care a murit în 1997.

Moștenirea a crescut la 10 milioane de lire sterline până când Harry a împlinit 25 de ani, iar după ce Meghan și Harry s-au retras de la casa regală, au fost liberi să se întrețină independent. O sabie cu două tăișuri, având în vedere că veniturile nu s-au ridicat la înălțimea pretențiilor lor.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Alexandre Grimaldi fiul lui Albert de Monaco Getty Images jpg
Regina Letizia colaj Profimedia2 jpg
FotoJet Kate Sophie jpg
Albert și Charlene de Monaco la rugby profimedia 0884035292 jpg
Printul Guillaume si Marele Duce Henri de Luxemburg   Marea Curte Ducala (1) jpg
Regele Marii Britanii Charles al III lea, Împăratul Japoniei Naruhito, Împărăteasa Masako și Regina Marii Britanii Camilla, Profimedia (2) jpg
Regele Frederik și Regina Mary  jpg
Printesa Anne   GettyImages 1258817249 jpg
Prințul William, Împăratul Naruhito al Japoniei și Împărăteasa Masako Foto Getty Images (2) jpg
Regina Camilla și Împărăteasa Masako a Japoniei Foto Getty Images (1) jpg
Charlene de Monaco la Sorbona jpg
Regele Philippe si copiii sai, prinții Gabriel, Emmanuel și Éléonore , la meciul Belgia Romania   GettyImages 2158767921 jpg
Lady Sarah Chatto Foto Profimedia (5) jpg
Kate Middleton Trooping The Colour Foto Profimedia jpg
Prințesa Ingrid   Casa Regala norvegiana 3 jpg
Charles Spencer și Lady Karen Spencer, GettyImages (2) jpg
Prințesa Anne la  Cheltenham Festival, GettyImages (7) jpg
Împăratul Naruhito în Marea Britanie Foto Getty Images (1) jpg