Cel mai bogat de la Palat. Harry și Meghan se plâng mereu de bani, iar el a pierdut numărul miliardelor

17 mai, 2024

Inegalitatea de statut, dar și cea financiară au fost mereu motive de șicane din partea Ducilor de Sussex la adresa mult mai bogaților lor cumnați, William și Kate.

Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg

Ca atare, Harry și Meghan au decis să părăsească familia regală britanică și să se finanțeze singuri, convinși că imaginea lor va genera venituri mai mari decât cele pe care le primeau de la Palat.

Diversele lor contracte i-au ajutat pe Ducele și Ducesa de Sussex să încaseze aproximativ 30 de milioane de lire sterline - un venit eclipsat total, însă, de averea Prințului William și a soției lui, Kate Middleton.

În prezent, Prințul de Wales este cel mai bogat membru al Familiei Regale, cu o avere netă de aproximativ 1 miliard de lire sterline, aceasta însumând valoarea vastelor proprietăți care-i aparțin în prezent. 

Moștenitorul tronului îl devansează chiar și pe tatăl său, Regele Charles al III-lea, care valorează doar 900 de milioane de lire sterline și totul se datorează moștenirii primite când a devenit monarh.

Cât despre Prințul William, acesta a devenit miliardar atunci când a preluat controlul de la tatăl său asupra bogatului Ducatul de Cornwall, vechi de 687 de ani, după moartea Reginei Elisabeta.

Editorul regal Ingrid Seward a declarat pentru publicația de The Sun că „în calitate de membri lucrători ai familiei regale, William și Kate au toate cheltuielile lor oficiale plătite prin grantul suveran, inclusiv hainele alese pentru vizitele în străinătate. Cât despre vastul portofoliu privat de proprietăți și investiții care aduc Ducatului de Cornwall peste 25 de milioane de lire sterline pe an, lui William nu-i revin decât 6 milioane de lire sterline pe an, după impozitare. Dar cred că poate supraviețui din asta.”

Cât despre veniturile lui Harry și Meghan, cea mai mare parte a acestora provine din moștenirea Ducelui de Sussex de la regretata sa mamă, Diana, care a murit în 1997.

Moștenirea a crescut la 10 milioane de lire sterline până când Harry a împlinit 25 de ani, iar după ce Meghan și Harry s-au retras de la casa regală, au fost liberi să se întrețină independent. O sabie cu două tăișuri, având în vedere că veniturile nu s-au ridicat la înălțimea pretențiilor lor.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg