Cel mai bogat de la Palat. Harry și Meghan se plâng mereu de bani, iar el a pierdut numărul miliardelor

17 mai, 2024

Inegalitatea de statut, dar și cea financiară au fost mereu motive de șicane din partea Ducilor de Sussex la adresa mult mai bogaților lor cumnați, William și Kate.

Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg

Ca atare, Harry și Meghan au decis să părăsească familia regală britanică și să se finanțeze singuri, convinși că imaginea lor va genera venituri mai mari decât cele pe care le primeau de la Palat.

Diversele lor contracte i-au ajutat pe Ducele și Ducesa de Sussex să încaseze aproximativ 30 de milioane de lire sterline - un venit eclipsat total, însă, de averea Prințului William și a soției lui, Kate Middleton.

În prezent, Prințul de Wales este cel mai bogat membru al Familiei Regale, cu o avere netă de aproximativ 1 miliard de lire sterline, aceasta însumând valoarea vastelor proprietăți care-i aparțin în prezent. 

Moștenitorul tronului îl devansează chiar și pe tatăl său, Regele Charles al III-lea, care valorează doar 900 de milioane de lire sterline și totul se datorează moștenirii primite când a devenit monarh.

Cât despre Prințul William, acesta a devenit miliardar atunci când a preluat controlul de la tatăl său asupra bogatului Ducatul de Cornwall, vechi de 687 de ani, după moartea Reginei Elisabeta.

Editorul regal Ingrid Seward a declarat pentru publicația de The Sun că „în calitate de membri lucrători ai familiei regale, William și Kate au toate cheltuielile lor oficiale plătite prin grantul suveran, inclusiv hainele alese pentru vizitele în străinătate. Cât despre vastul portofoliu privat de proprietăți și investiții care aduc Ducatului de Cornwall peste 25 de milioane de lire sterline pe an, lui William nu-i revin decât 6 milioane de lire sterline pe an, după impozitare. Dar cred că poate supraviețui din asta.”

Cât despre veniturile lui Harry și Meghan, cea mai mare parte a acestora provine din moștenirea Ducelui de Sussex de la regretata sa mamă, Diana, care a murit în 1997.

Moștenirea a crescut la 10 milioane de lire sterline până când Harry a împlinit 25 de ani, iar după ce Meghan și Harry s-au retras de la casa regală, au fost liberi să se întrețină independent. O sabie cu două tăișuri, având în vedere că veniturile nu s-au ridicat la înălțimea pretențiilor lor.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Prințesa Leonor și Sofia profimedia 0883197255 jpg
Prințesa Beatrice și Ducesa Sophie jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si Regina Silvia a Suediei  Casa Regala suedeza jpg
Ducesa Sophie la Royal Ascot profimedia 0883079157 jpg
Kate Middleton, Prințul William foto  GettyImages jpg
Regele Charles, Regina Camilla si Ducesa Sophie la Trooping the Colour 2024  Casa Regala (3) jpg
William și Zara Tindall colaj jpg
Prințesa Leonor și Prințesa Sofia Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Charlene și Prințul Albert de Monaco Foto Getty Images (5) jpg
Carole și Michael Middleton Foto Profimedia (4) jpg
Poppy Delevingne, Poppy Jamie, Eiza Gonzalez, Printesa Olympia a Greciei si Lily Jean in Ibiza  Instagram jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg
Regele Felipe in ziua incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, Regina Letizia, Printesa Leonor, Infanta Sofia  GettyImages 450860120 jpg
Regele Felipe si Regina Letizia in ziua Incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, si Regele Juan Carlos in ziua abdicarii fortate  Getty Images jpg
Audrey Hepburn ;i Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie si Lady Louise Windsor la Trooping the Colour 2024 profimedia 0881839450 jpg
Printul Albert de Monaco si Printesa Charle, cu copiii Printul Jacques si Printesa Gabriella cu flacara olimpica  Eric Mathon, Axel Bastello, Michael Alesi, Gaetan Luci, Palatul Princiar (4) jpg
Royal Ascot jpg