Celălalt turneu regal: în 1990, Charles și Diana vizitau Nigeria împreună, dar se purtau ca doi străini

14 mai, 2024

Recentul turneu regal neoficial al Ducilor de Sussex le-a amintit fanilor regali de un altul mai vechi, care i-a implicat pe Charles și Diana, cu doi ani înainte să se despartă.

Prințul Charles, Prințesa Diana  foto   GettyImages jpg

S-a întâmplat în 1990, când vizita de cinci zile a cuplului regal în Nigeria a fost una cu angajamente în mare măsură separate, iar puținele lor apariții comune au fost deosebit de tensionate.

Când pe atunci Prințul Charles și Prințesa de Wales au ajuns în Lagos, pe 15 martie 1990, mii de fani i-au întâmpinat cu urale și steaguri. Diana a arătat strălucitor pe tot timpul turneului regal, într-o serie de rochii ale designerilor Catherine Walker și Paul Costelloe, și a atras, ca de obicei, o mare parte din lumina reflectoarelor.

La acea vreme, problemele din mariajul celor doi nu erau atât de cunoscute, dar amândoi aveau relații amoroase secrete: Charles se vedea cu Camilla, iar Diana era implicată romantic cu James Hewitt, ofițer în armata britanică.

Fostul corespondent regal Elizabeth Blunt și-a amintit într-o declarație pentru Daily Mail că turneul prinților în Nigeria a fost o încercare a Palatului de a „reanima” interesul față de ei.

"Soluția aleasă a fost o rundă de activități chinuitoare care i-a dus în fiecare colț al Nigeriei și Camerunului. Prințul Charles s-a plimbat prin pădurea tropicală și a salutat veteranii de război într-o grădină botanică tropicală. Prințesa Diana a vizitat spitale de copii, țesătorii tradiționale cu războaie de mână și proiecte pentru emanciparea femeilor. Și oriunde mergea Diana, o urma toată presa regală. La angajamentele lui Charles am fost practic doar eu, nimeni altcineva nu era câtuși de puțin interesat", își amintește jurnalista britanică.

Chiar dacă Charles și Diana încercau să nu lase să se vadă tensiunea din culisele mariajului lor, de câte ori au apărut împreună în timpul acelui turneu au părut vizibil nefericiți. Doi ani mai târziu, foștii Prinți de Wales aveau să șocheze o lume întreagă cu anunțul separării lor, iar restul e istorie...

Foto: Daily Mail, Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg