Celălalt turneu regal: în 1990, Charles și Diana vizitau Nigeria împreună, dar se purtau ca doi străini

14 mai, 2024

Recentul turneu regal neoficial al Ducilor de Sussex le-a amintit fanilor regali de un altul mai vechi, care i-a implicat pe Charles și Diana, cu doi ani înainte să se despartă.

Prințul Charles, Prințesa Diana  foto   GettyImages jpg

S-a întâmplat în 1990, când vizita de cinci zile a cuplului regal în Nigeria a fost una cu angajamente în mare măsură separate, iar puținele lor apariții comune au fost deosebit de tensionate.

Când pe atunci Prințul Charles și Prințesa de Wales au ajuns în Lagos, pe 15 martie 1990, mii de fani i-au întâmpinat cu urale și steaguri. Diana a arătat strălucitor pe tot timpul turneului regal, într-o serie de rochii ale designerilor Catherine Walker și Paul Costelloe, și a atras, ca de obicei, o mare parte din lumina reflectoarelor.

La acea vreme, problemele din mariajul celor doi nu erau atât de cunoscute, dar amândoi aveau relații amoroase secrete: Charles se vedea cu Camilla, iar Diana era implicată romantic cu James Hewitt, ofițer în armata britanică.

Fostul corespondent regal Elizabeth Blunt și-a amintit într-o declarație pentru Daily Mail că turneul prinților în Nigeria a fost o încercare a Palatului de a „reanima” interesul față de ei.

"Soluția aleasă a fost o rundă de activități chinuitoare care i-a dus în fiecare colț al Nigeriei și Camerunului. Prințul Charles s-a plimbat prin pădurea tropicală și a salutat veteranii de război într-o grădină botanică tropicală. Prințesa Diana a vizitat spitale de copii, țesătorii tradiționale cu războaie de mână și proiecte pentru emanciparea femeilor. Și oriunde mergea Diana, o urma toată presa regală. La angajamentele lui Charles am fost practic doar eu, nimeni altcineva nu era câtuși de puțin interesat", își amintește jurnalista britanică.

Chiar dacă Charles și Diana încercau să nu lase să se vadă tensiunea din culisele mariajului lor, de câte ori au apărut împreună în timpul acelui turneu au părut vizibil nefericiți. Doi ani mai târziu, foștii Prinți de Wales aveau să șocheze o lume întreagă cu anunțul separării lor, iar restul e istorie...

Foto: Daily Mail, Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Margareta a României Facebook jpg
Prințul William la garden party, Profimedia (2) jpg
Regina Mary în colanți Foto Profimedia (2) jpg
Prințul Edward și Ducesa Sophie în Scoția Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Leonor a Spaniei jpg
Regina Silvia, GettyImages jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0869484786 jpg
Printesa Tatiana si Printul Nikolaos al Greciei si Familia Regala a Greciei in 2023   GettyImages 1467277064 jpg
Kate Middleton, tandră cu Prințul Louis, Profimedia (2) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu au plecat la Luxemburg   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charles și Camilla la Chelsea Flower Show, Profimedia (1) jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Pippa Middleton nuntă Foto Getty Images (5) jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Kate Middleton apariție BBC jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (11) jpg