Cele 5 interdicții impuse de Regele Felipe și Regina Letizia pentru lucrătorii de la Palat

22 iulie, 2024

Echipa de lucrători din Casa Regală este foarte mare și variată, dar toți trebuie să respecte un set de cerințe foarte importante.

Regina Letizia si Regele Felipe   Casa Majestatii Sale jpg

Poate cineva să se alăture celor care lucrează cu Regele Felipe (56) și Regina Letizia (51)? Presa spaniolă spune că NU. Și asta pentru că, de ani de zile, echipa de lucrători din cadrul Casei Regale a rămas intactă. Cu toate acestea, în ultima perioadă, monarhii au făcut schimbări substanțiale către o monarhie care se detașează de protocolul de fier al Coroanei. Cea mai recentă a fost numirea Mariei Dolores Ocaña ca mână dreaptă a Reginei.

Dar pentru a ajunge să lucrezi mână în mână cu Regele Felipe și Regina Letizia trebuie să îndeplinești o serie de cerințe drastice. Și, desigur, să fii conștient de responsabilitatea pe care o implică apartenența la instituție și de pregătirea academică și profesională necesară pentru un post de o asemenea importanță. Dacă sunt, însă, doritori care sunt cu ochii pe Familia Regală, portalul Casei Regale a enumerat o lungă listă de interdicții care v-ar putea scoate din start din joc. Și nu au nimic de-a face cu experiența profesională...

Fiecare angajat va trebui să dea dovadă de o listă nesfârșită de principii etice, inclusiv „confidențialitate, imparțialitate, loialitate, exemplaritate, integritate, neutralitate, responsabilitate, devotament față de serviciul public, austeritate, accesibilitate, eficiență și onestitate". La toate acestea ar trebui adăugate "protecția mediului și respectarea egalității între femei și bărbați". Dar asta nu e tot...

În plus față de aceste principii etice, există cinci cerințe esențiale:

  • nimeni nu poate lucra pentru Casa Regală dacă nu își îndeplinește pe deplin obligațiile fiscale.
  • dacă ai mințit atunci când ai prezentat orice tip de documente în cadrul proceselor de angajare anterioare
  • dacă ai cazier judiciar, nu vei obține niciodată postul, indiferent cât de bine pregătit ai fi. Indiferent de motiv, de la terorism la prevaricare, corupție sau fraudă.
  • dacă ai fost acuzat în oricare dintre cazurile incluse în legea care reglementează exercitarea funcțiilor de conducere în Administrația Generală a Statului sau în reglementările respective ale Comunităților Autonome; precum și în Legea privind incompatibilitățile personalului în serviciul administrațiilor publice.
  • dacă ești sau ai fost afectat de o interdicție de a semna contracte, impusă în virtutea unei sancțiuni administrative ferme. 

Dar nu numai atât, de la Casa Regală sunt foarte fermi și, dacă nu depui contractul în termenele impuse de ei, vei fi automat exclus pentru post.

Iar de pe portalul transparenței se concluzionează: „Chiar dacă personalul Casei Regale este supus unor reguli diferite în ceea ce privește drepturile, îndatoririle, obligațiile, incompatibilitățile și procedurile administrative și disciplinare, acest lucru nu ar trebui să împiedice stabilirea unor principii etice și comportamentale comune care să le guverneze acțiunile".



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto GettyImages 1 jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (4) jpg
Noua Regina Maori din Noua Zeelanda Kuini Nga   Getty Images, Profimedia jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Printul Hisahito al Japoniei si mama sa, Printesa Kiko, si tatal sau, Printul Fumihito de Akishino  profimedia 0894784690 jpg
regi și prinți cu barbă  foto   GettyImages jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Regina Mary și Regele Frederik, Profimedia (7) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (2) jpg
Prințul William Foto Getty Images jpg
Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg
Printesa Anne, Regele Charles si Regina Consoara Camilla   profimedia 0746361096 jpg