Cele mai populare nunţi regale pe care le-a văzut Marea Britanie

14 martie, 2018
nunta margaret jpeg

Mai sunt două luni până la cea mai aşteptată nuntă din regatul britanic, cea a Prinţului Harry cu Meghan Markle. O nuntă care are toate ingredientele pentru a o depăşi în popularitate chiar şi pe cea a Prinţului William cu Kate Middleton, din 2011. Asta deoarece mireasa lui Harry nu este una obişnuită pentru admiratorii conservatori ai familiei regale britanice: americancă, fostă actriţă şi de rasă mixtă.

Vă invităm să trecem în revistă împreună cele mai populare nunţi regale la care au fost martori britanicii, de la începutul secolului XX şi până acum!

Prinţul Albert şi Lady Elizabeth Bowes-Lyon

image

Părinţii actualei suverane Elisabeta a II-a s-au căsătorit pe 26 aprilie 1923, la Westminster Abbey.

Click pe următoarea!

Regele Edward al III-lea şi Wallis Simpson

image

Fratele mai mare al Prinţului Albert s-a căsătorit în 1937 cu mondena americană Wallis Simpson, başca divorţată de două ori, renunţând la tron pentru a putea face acest pas (a domnit doar un an). 

Prinţesa Elisabeta şi Prinţul Philip Mountbatten

image

Pe 20 noiembrie 1947, actuala regină se căsătorea cu acest prinţ grec şi verişor de-al doilea, o alegere oarecum controversată din cauza statutului financiar modest al acestuia şi a bârfelor legate de ochii lui alunecoşi. 

Prinţesa Margaret şi Antony Armstrong-Jones

image

După ce i s-a interzis să se căsătorească cu marea ei iubire, căpitanul Peter Townsend, Margaret a făcut acest pas pe 6 mai 1960, dar cu alt mire: fotograful Antony Armstrong-Jones. Căsnicia lor a durat până în anul 1978. 

Prinţesa Anne şi Mark Phillips

image

Singura fiică a Reginei Elisabeta s-a căsătorit cu ofiţerul Mark Phillips pe 14 noiembrie 1973. Cei doi au divorţat în 1992, când Anne s-a măritat cu actualul partener de viaţă, Timothy Laurence.

Prinţul Charles şi Diana Spencer

image

Pe 29 iulie 1981 avea loc cea mai legendară nuntă pe care a văzut-o regatul: moştenitorul tronului se căsătorea cu Lady Diana Spencer, de doar 20 de ani. 

Prinţul Andrew şi Sarah Ferguson 

image

O altă nuntă, ceva mai controversată, avea loc pe 23 iulie 1986: fratele mai mic al lui Charles se căsătorea cu cea pe care o ştia din copilărie. La fel ca şi perechea de mai sus, aveau să divorţeze în anul 1996. 

Prinţul Edward şi Sophie Rhys-Jones

image

Cel mai mic copil al reginei îşi punea pirostriile pe 19 iunie 1999, iar aleasa lui este o fostă PR-iţă. 

Prinţul William şi Kate Middleton

image

Este cea mai populară nuntă regală modernă şi s-a întâmplat pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster Abbey.Recente pe Ok! Magazine

kate300 jpg
Lady Diana remember jpg
red1 jpg
maria laura a belgiei PNG
mel21 jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (5) jpg
Prințesa Anne a împlinit 72 de ani jpg
hary jpg
Outfituri Jubileu royals OKMagazine (5) jpg
heti jpg
Meghan Markle şi prinţul Harry
printul harry si chilotii lui jpg
geo9 jpg
7 mary a danemarcei jpg jpeg
meghan markle profimedia 0696703217 jpg
letizia GettyImages 1413996023 jpg
Charles și William Getty jpg
dian2 jpg