Prințesa Charlene: culisele neștiute ale reîntoarcerii la Monaco

22 iulie, 2022

Cu părul scurt, tuns pixie și vopsit într-un platinat strident, dar cu aceeași alură princiară deosebit de șic cu care ne-a obișnuit în cei 11 ani de când este soția lui Albert, Charlene de Monaco s-a… întors printre noi.

charlene profimedia 0708217661 jpg

La propriu, căci anul trecut pe vremea aceasta ne puneam sute de întrebări legate de dispariția nejustificată a prințesei de 44 de ani, care a stat în Africa de Sud natală nu mai puțin de zece luni. Singură. O situație pe care mulți au pus-o pe seama unui divorț secret atât de Albert, cât și de viața de prințesă din Principatul de Monaco, cu are fosta înotătoare sud-fricană nu s-ar fi împăcat niciodată. Și, cu toate acestea, doamnelor și domnilor, Prințesa Charlene a revenit atât la brațul soțului ei, cât și în principatul care-o dădea pierdută.

Aniversarea a 11 ani de mariaj, pe 1 iulie, i-a prins, de data aceasta, mână-n mână pe suveranii Principatului Monaco, Albert și Charlene având grijă și să marcheze acest eveniment personal cu un nou portret special. Cei doi au pozat aproape tandru, în grădina palatului princiar din Monaco, semn că lucrurile  încep să se așeze, în sfârșit, în viața lor de familie, după un an 2021 greu încercat.

Princess Charlene looked beautiful in teal Louis Vuitton gown 4154489 jpg

Cu această ocazie, Charlene a purtat pe deget chiar și inelul de logodnă dăruit de soțul ei în anul 2011, o bijuterie pe care soția lui Albert o afișa foarte rar spre deloc, în ultimul timp. Albert, acum în vârstă de 64 de ani, și Prințesa Charlene s-au căsătorit pe 1 iulie 2011, în cadrul unei ceremonii de nuntă deosebit de fastuoase, dar marcată și de o incredibilă dramă de culise. Înainte de nunta de la Monte Carlo, Charlene ar fi încercat de trei ori să fugă din principat, după ce a aflat că viitorul ei soț este tatăl unui al treilea copil din flori, însă aceasta a fost oprită la aeroport chiar de către oamenii lui Albert și convinsă să se întoarcă și să-și facă datoria.

Sperăm că vara aceasta o prinde pe Prințesa Charlene într-o stare emoțională mult mai bună decât în toamna anului trecut, când aceasta a fost nevoită să se interneze într-o clinică din Elveția, din cauza epuizării fizice și psihice. Internată acolo ca urmare a unei stări generale de oboseală profundă, așa cum a anunțat palatul, Charlene s-a numărat printre pacienții de lux care plătesc 43.000 de euro pe săptămână pentru servicii medicale, dar și pentru cazarea într-o reședință cu vedere la munți și la spectaculosul Lac Geneva. Mai rău este că au existat zvonuri care susțin că, în această clinică, Charlene a suferit tratamente violente cu electroșocuri, acesta fiind motivul pentru care prințesa arăta oarecum defazată atunci când s-a întors, în primăvara aceasta, la Monaco.

Oricum ar fi, Albert și soția lui mai au o cale lungă până să ne convingă de afecțiunea lor reciprocă, având în vedere că la aparițiile lor oficiale s-au comportat, în mare parte, ca doi străini. Chiar și acel sărut public încercat în timpul vizitei lor din Norvegia, de la sfârșitul lunii iunie, a arătat extrem de inconfortabil. „Oricât de mult ar vrea fanii să vadă cuplul conectându-se din nou și fericit, această ipostază care arată ca o postură conștientă nu ajută la nimic. E evident că este un gest intenționat. Adică un ritual care sugerează că amândoi sunt dornici să înregistreze anumite niveluri de unitate și afecțiune”, este de părere specialista în limbaj corporal Judi James, citată de Express.co.uk.

Cu toate acestea, genul ăsta de speculații despre nefericirea lui Charlene nu ajută deloc, dacă ar fi să dăm crezare celor declarate chiar de către Albert și soția sa. Suveranul de 64 de ani a comentat întoarcerea lui Charlene în sânul familiei drept cel mai frumos lucru care se putea întâmpla. “Ne-a fost foarte dor de prințesă și, evident, am fost răniți de zvonurile rău intenționate care au circulat prin presă. Dar am reușit să rămânem uniți în ciuda distanței, am vorbit des”, a declarat Prințul Albert publicației Journal de Dimanche.

După cum bine știm, prințesa născută în Africa de Sud a contractat o infecție la sinusuri în ​​timp ce se afla într-o vizită în țara natală, în mai 2021. Ceea ce trebuia să fie un sejur de zece zile s-a prelungit la o ședere de șase luni, lăsându-l pe Albert singur în principat, alături de gemenii lor, Prinții Jacques și Gabriella. Separarea lor pe două continente diferite a fost cauzată de faptul că prințesa nu se simțea prea bine pentru a călători înapoi la Monaco. Întoarsă, într-un final, acasă în luna noiembrie, Charlene a părăsit, din nou, palatul pentru a fi tratată pentru „epuizare” la clinica elvețiană pomenită mai sus, iar… sejurul ei în stabilimentul de lux a durat alte patru luni.

„Când m-am întors în Principat, mi-am concentrat toată energia pe copiii mei, pe soțul meu și pe sănătatea mea pentru că acestea sunt prioritățile mele. Starea mea de sănătate este încă fragilă și nu vreau să mă solicit prea mult. Drumul a fost lung, dificil și atât de dureros. Astăzi mă simt mult mai calmă”, a comentat și Charlene toată această aventură medicală a ei de anul trecut.

Prințesa a abordat și zvonurile cum că urma, de fapt, să divorțeze de Prințul Albert. „Încă mi se pare regretabil că anumite publicații vând astfel de zvonuri despre viața mea, relația mea. Ca toți ceilalți, și noi suntem ființe umane și, la fel ca toate ființele umane, avem emoții, slăbiciuni. Numai că familia noastră este expusă atenției publice și cea mai mică slăbiciune este amplificată.” Charlene a ținut să adăuge că soțul ei a fost un sprijin extraordinar în toată această perioadă, încercând cât a putut el de bine să-și protejeze familia de zvonurile malițioase.

printesa charlene monaco formula 1 (7) jpg

Una peste alta, corespondentul regal Stephane Bern nu crede în aceste slăbiciuni ale soției lui Albert și susține, acid, că Prințesa Charlene este, de fapt, „o plângăcioasă exagerată” care s-a folosit de așa-zisa criză de sănătate pentru a nu apărea la evenimente publice alături de prinț. „Palatul a trebuit să invoce o prințesă suferindă atât de des, încât poporului din Monaco îi vine, astăzi, greu să mai creadă așa ceva”, a declarat jurnalistul francez. Și asta nu-i nimic! Unele publicații franceze precum Voici au mai relatat ca suveranul Principatului de Monaco i-ar plăti soției sale suma de 12 milioane de euro pe an, pentru ca aceasta să rămână lânga el și să-și facă datoria de… prințesă.

Palatul refuză, de obicei, să vorbească despre aranjamente financiare specifice, precizând că membrii familiei princiare nu sunt salariați, ceea ce înseamnă că Charlene ar depinde, într-adevăr, de Albert de Monaco pentru a-și finanța existența. Un insider a comentat următoarele pentru publicația Daily Mail: „Prințesa se bucură de avantaje uriașe, dar cash-ul nu este ceva garantat. A trecut printr-o perioadă foarte dificilă, așa că ar fi logic ca Charlene să încerce să-și asigure propriul venit.”

O sursă apropiată Prințesei Charlene a negat, însă, vehement această speculație pentru Page Six: „Bineînțeles că are un contract prenupțial generos, dar Albert nu trebuie să o plătească pentru a rămâne lângă el. După ce a fost plecată atât de mult timp din cauza bolii, Charlene este atât de fericită să se întoarcă la Albert și la copiii ei. Își petrec fiecare weekend la reședința lor de la țară. Albert o susține pe deplin pe Charlene și o ajută, de asemenea, cu organizațiile sale de caritate.”

O altă sursă a declarat pentru revista Globe că, deși Charlene nu s-a recuperat complet în urma problemelor ei recente de sănătate, familia princiară pune o presiune extraordinară ca aceasta să-și facă datoria publică. „Charlene este defilată ca un ponei la spectacol, iar programul ei este cel puțin pedepsitor. Fiecare oră de veghe a ei este planificată și prințesa ajunge adesea să stea în picioare ore în șir. Se așteaptă să fie mereu alături de Albert și este obositor pentru ea să se confrunte tot timpul cu camerele de filmat.”

Se pare că obsesia palatului de a o împinge înainte pe Charlene este modalitatea familiei princiare de a asigura publicul că nimic nu s-a schimbat chiar și după ce prințesa a dispărut atâta timp din viața publică.

Dincolo de zvonuri sau certitudini, ne bucurăm, totuși să o vedem pe Charlene cum își reia atribuțiile princiare, după absența mai lungă de un an, fix așa cum o știam: cool, cu ținute demne de o urmașă a lui Grace Kelly, fie ea chiar și una prin alianță. Și ne mai bucurăm, în special, să-i vedem pe micii prinți Jacques și Gabriella, în vârstă de șapte ani, reuniți, în sfârșit, cu mama lor, după un an întreg în care gemenii au avut doar un părinte, pe tatăl Albert.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Regele Charles în audiențe, Profimedia jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
FotoJetEugenie și Beatrice jpg
Printese si regine cu probleme de sanatate si cumpene   Casa Regala jpg
Margareta a României cu surorile Sofia și Maria Facebook jpg
Harry, Charles, Peter Phillips, Anne, Andrew și Edward la înmormântarea Reginei în 2022, GettyImages jpg
pippa kate jpeg