Charles, concentrat pe economie și sustenabilitate. Accesoriile adorate de Regină primesc o nouă viață

5 decembrie, 2023

Regele Charles, decizie surpriză. Le dă o nouă viață perdelelor regretatei Regine, de la Palatul Buckingham. Neașteptat!

Charles si regina Elisabeta a II-a

Regele Charles a venit cu un suflu nou pe tronul britanic. Monarhul este preocupat de ani buni de economie și sustenabilitate, de aceea a luat niște decizii drastice la Palat, pentru a împiedica risipa.

Și în încercarea de a promova sustenabilitatea, Majestatea Sa a transformat perdelele regretatei sale mame în îmbrăcăminte, scrie publicația Hello!.

Regele Charles nu și-a ascuns intențiile de eficientizare energetică la Palatul regal. Suveranul britanic a început o amplă lucrare de renovare la Buckingham, sediul oficial al Familiei Regale Britanice și fosta casă a iubitei sale mame defuncte, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a.

În prezent, Palatul trece printr-un proiect de 10 ani de actualizare a cablurilor electrice, a instalațiilor sanitare și a sistemului de termoficare al clădirii istorice, în încercarea de a îndeplini obiectivele Regelui pentru ca proprietatea veche de 318 de ani să fie mai eficientă din punct de vedere energetic.

Pe site-ul web regal se arată și explicația renovărilor: „Infrastructura clădirii are nevoie urgentă de o revizie completă pentru a preveni deteriorarea pe termen lung a clădirii și a conținutului acesteia. Cea mai eficientă modalitate din punct de vedere al costurilor este de a înlocui aceste servicii esențiale și de a ne asigura că Palatul rămâne funcțional cel puțin 50 de ani, efectuând un program treptat de lucrări, pe o perioadă de zece ani”.

Interesant este că monarhul a dat o nouă viață draperiilor atât de îndrăgite de răposata sa mamă.

Potrivit Laura Elston, vechile perdele regale de la Palatul Buckingham și Castelul Windsor au fost reciclate și transformate în chimonouri de lux, la sugestia regelui.

S-au obținut bucăți semnificative de material, din fostele draperii, ce vor ajunge chimonouri ce vor fi licitate. Astfel, materialul nefolosit care zăcea în depozite va primi o nouă viață și bani se vor obține din vânzarea acestora. Este o idee grozavă, marca Regele Charles.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg