Charles, concentrat pe economie și sustenabilitate. Accesoriile adorate de Regină primesc o nouă viață

5 decembrie, 2023

Regele Charles, decizie surpriză. Le dă o nouă viață perdelelor regretatei Regine, de la Palatul Buckingham. Neașteptat!

Charles si regina Elisabeta a II-a

Regele Charles a venit cu un suflu nou pe tronul britanic. Monarhul este preocupat de ani buni de economie și sustenabilitate, de aceea a luat niște decizii drastice la Palat, pentru a împiedica risipa.

Și în încercarea de a promova sustenabilitatea, Majestatea Sa a transformat perdelele regretatei sale mame în îmbrăcăminte, scrie publicația Hello!.

Regele Charles nu și-a ascuns intențiile de eficientizare energetică la Palatul regal. Suveranul britanic a început o amplă lucrare de renovare la Buckingham, sediul oficial al Familiei Regale Britanice și fosta casă a iubitei sale mame defuncte, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a.

În prezent, Palatul trece printr-un proiect de 10 ani de actualizare a cablurilor electrice, a instalațiilor sanitare și a sistemului de termoficare al clădirii istorice, în încercarea de a îndeplini obiectivele Regelui pentru ca proprietatea veche de 318 de ani să fie mai eficientă din punct de vedere energetic.

Pe site-ul web regal se arată și explicația renovărilor: „Infrastructura clădirii are nevoie urgentă de o revizie completă pentru a preveni deteriorarea pe termen lung a clădirii și a conținutului acesteia. Cea mai eficientă modalitate din punct de vedere al costurilor este de a înlocui aceste servicii esențiale și de a ne asigura că Palatul rămâne funcțional cel puțin 50 de ani, efectuând un program treptat de lucrări, pe o perioadă de zece ani”.

Interesant este că monarhul a dat o nouă viață draperiilor atât de îndrăgite de răposata sa mamă.

Potrivit Laura Elston, vechile perdele regale de la Palatul Buckingham și Castelul Windsor au fost reciclate și transformate în chimonouri de lux, la sugestia regelui.

S-au obținut bucăți semnificative de material, din fostele draperii, ce vor ajunge chimonouri ce vor fi licitate. Astfel, materialul nefolosit care zăcea în depozite va primi o nouă viață și bani se vor obține din vânzarea acestora. Este o idee grozavă, marca Regele Charles.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle, Getty (11) jpg
Emma Tallulah Behn, fiica lui Marta Luisa a Norvegiei  profimedia 0851678162 jpg
Meghan Markle sursa  profimedia jpg
Regina Mary a Danemarcei prinscreen daily mail png
Prințul William cu Renee Salt, supraviețuitoare a Holocaustului foto  GettyImages jpg
Prințesa Beatrice în argintiu jpg
Lady Amelia și Lady Eliza Spencer GettyImages 2032788897 jpg
Kate Middleton foto  Profimedia jpg
Regina Camilla și Olena Zelenska, GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei (3) jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar  profimedia 0721654746 jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei GettyImages 1676789486 jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0851446362 jpg
Prințul William și Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg
Prințul Harry foto  GettyImages(1) jpg
Prințul Andrew și fosta soție, Sarah Ferguson (2) jpg
regele harald al norvegiei (3) jpg