„Charles nu se bucură deloc să fie rege din acest motiv!”. Cine spune asta și care e explicația

2 noiembrie, 2023

Un expert regal e de părere că Regele Charles al III-lea s-ar putea să nu se bucure de rolul său de monarh atât de mult pe cât am putea crede.

regele charles (7) jpg

Regele Charles al III-lea "nu pare să se bucure de slujba sa", susține un expert regal. A trecut puțin peste un an de când fiul cel mare al regretatei Regine Elisabeta, Charles, a devenit rege, un rol pentru care a așteptat zeci de ani. 

Pe cât de mult pare să se acomodeze cu postul, Regele Charles dă semne că nu se bucură de acest rol atât de mult pe cât ne face să credem. Biograful regal Tom Bower a declarat pentru GB News: "„egele Charles nu este un diplomat sau un politician înnăscut. Cred că se luptă pentru că știe foarte bine, desigur, că s-au întâmplat lucruri teribile în perioada Mau Mau, dar mai mulți kenyeni au fost uciși de kenyeni, mult, mult mai mulți decât de britanici.", notează The Express

Cuplul a zburat luni în Kenya, pe 31 octombrie, unde Regele Charles și Regina Camilla au fost întâmpinați de președintele kenyan și de prima doamnă.

Bower a adăugat: „Nu i-a plăcut niciodată să meargă în Africa: a fost forțat să meargă în Africa cu puțin timp înainte de a deveni rege, deoarece a neglijat Commonwealth-ul. Îi plăcea să meargă în India, dar a evitat Africa pentru că pur și simplu nu o găsea atât de interesantă din punct de vedere cultural, în timp ce era foarte interesat de cultura Indiei.

Iar adevărul adevărat este că Reginei Camilla nu-i place să călătorească pe distanțe lungi. Cred că îi este foarte greu acum; nu pare că se bucură de această slujbă, după ce a așteptat atât de mult timp pentru ea. Dar, în cele din urmă, Commonwealth-ul se va destrăma, dacă nu va munci din greu pentru el."

Discutând despre presiunile la care a fost supus regele pentru a-și cere scuze pentru trecutul colonial al Marii Britanii în Kenya, Bower a adăugat: „Totul a fost mult exagerat, suferința cauzată de britanici, deoarece este opera unor academicieni americani de stânga care au mințit în mod categoric cu privire la ceea ce s-a întâmplat.

Din nefericire, Ministerul de Externe a cedat în fața acestui argument că Marea Britanie a fost teribilă în perioada colonială. Toată chestiunea a fost complet răsturnată. Britanicii au o reputație extrem de avantajoasă și astăzi în Kenya, datorită moștenirii trecutului său imperial. Kenya este o țară africană în plină expansiune, foarte înfloritoare, spre deosebire de multe dintre celelalte, datorită moștenirii britanice."

Marți seară, Regele Charles a ținut un discurs la un banchet de stat cu opt feluri de mâncare la Nairobi, în prima sa seară oficială în Kenya. În discursul ținut în fața a 350 de invitați, Regele Charles a descris ca fiind detestabil tratamentul aplicat de Marea Britanie kenyenilor care au luptat pentru independență. Deși nu a oferit efectiv scuze, expresia sa de tristețe a arătat sentimente de regret.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
Regina Letizia in rochie denim   GettyImages 2173191896 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Printesa Beatrice, Printesa Eugenie si Printul Andrew in 2019, la nunta lui Harry cu Meghan. FOTO  Getty Images 960049188 jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg