Charles și Camilla - portretele oficiale de încoronare! Regele a avut și un mesaj special

8 mai, 2023

Încoronarea Regelui Charles și a Reginei Camilla nu este completă fără câteva fotografii oficiale!

Regele Charles și Camilla FOTO Profimedia (2) jpg

După ceremonia de încoronare de sâmbătă, Regele Charles și Regina Camilla au pozat pentru portrete oficiale de încoronare la Palatul Buckingham. Fotograful Hugo Burnand s-a aflat în spatele aparatului foto pentru aceste fotografii istorice, el fiind cel care a făcut pozele și la nunta lui Charles cu Camilla în 2005. 

Astăzi, Palatul Buckingham a publicat primul portret oficial al Regelui Charles. Pentru poza solo a monarhului, Regele Charles apare în Sala Tronului, îmbrăcat în ținută regală, purtând Coroana Imperială de Stat și Roba de Stat, în timp ce ținea în mână Globul Suveranului și Sceptrul Suveranului cu Cruce. Pentru portret, el s-a așezat pe unul dintre cele două scaune ale tronului din 1902, care au fost realizate pentru viitorul rege George al V-lea și regina Maria, folosite la încoronarea regelui Edward al VII-lea. Într-un alt portret, Regele Charles și Regina Camilla au pozat împreună în Sala Tronului de la Palatul Buckingham. Regina apare cu coroana Reginei Maria și roba de domnie a acesteia. 

Pentru a încheia weekendul încoronării, Regele Charles a transmis și un mesaj special cu ocazia dezvăluirii portretelor. „Pe măsură ce weekendul încoronării se apropie de final, eu și soția mea am vrut doar să împărtășim cele mai sincere mulțumiri tuturor celor care au contribuit la a face din acest eveniment o ocazie atât de specială", a spus el în declarație.

"Le aducem un omagiu deosebit nenumăraților oameni care și-au dedicat timpul și dăruirea pentru a se asigura că sărbătorile de la Londra, Windsor și din alte locuri să fie cât se poate de fericite, sigure și plăcute."

"Celor care s-au alăturat sărbătorilor, fie acasă, la petreceri și ieșiri în aer liber sau celor care au făcut voluntariat, le mulțumim", a continuat el. "Să știm că avem sprijinul și încurajarea voastră și să fim martori la bunătatea voastră exprimată în atât de multe moduri diferite a fost cel mai mare cadou posibil de încoronare, în timp ce acum ne rededicăm viețile pentru a servi poporul Regatului Unit, al Regatelor și al Commonwealth-ului". Biletul a fost semnat "Charles R", însemnând "Rex", cuvântul latin pentru rege. 

Foto: Facebook The Royal Family, Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Regele Charles în audiențe, Profimedia jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
FotoJetEugenie și Beatrice jpg
Printese si regine cu probleme de sanatate si cumpene   Casa Regala jpg
Margareta a României cu surorile Sofia și Maria Facebook jpg
Harry, Charles, Peter Phillips, Anne, Andrew și Edward la înmormântarea Reginei în 2022, GettyImages jpg
pippa kate jpeg
Kate Middleton foto getty images instagram jpg