Charles și Camilla, primele vizite de stat în calitate de rege și regină! Ce țări vor vizita?

6 martie, 2023

Regele Charles al III-lea și și regina consoartă vor merge în prima lor vizită de stat din timpul domniei lor, a anunțat Palatul Buckingham.

Charles și Camilla, Profimedia jpg

Regele Charles al III-lea și soția sa Camilla se vor deplasa în Franța și Germania între 26 și 31 martie pentru primele lor vizite de stat. Călătoria în străinătate este prima pe care Charles, în vârstă de 74 de ani, o face de când a devenit rege pe 8 septembrie 2022.

„Această vizită va celebra relația Marii Britanii cu Franța și Germania, marcând istoria, cultura și valorile noastre comune”, a declarat Palatul Buckingham într-un comunicat. „De asemenea, va oferi o oportunitate de a privi spre viitor și de a demonstra numeroasele moduri în care Marea Britanie lucrează în parteneriat cu Franța și Germania”, mai scrie în comunicatul oficial despre călătoria Regelui Charles, care va avea în prim plan lupta împotriva încălzirii globale și răspunsul la conflictul din Ucraina.

În Franța, la Paris, Charles al III-lea și Camilla se vor afla în perioada 26 și 29 martie. Acolo, se vor întâlni cu președintele Emmanuel Macron și de soția sa Brigitte, la o ceremonie de comemorare la Arcul de Triumf. Ulterior va avea loc și un banchet de stat la Château de Versailles în onoarea regilor, pe 27 martie.

Vizita în Germania a Regelui Charles și a Camillei

În Germania, între 29 și 31 martie, cuplul regal va vizita Berlinul și Hamburgul. Charles al III-lea va ține un discurs în Bundestag, parlamentul federal german. El se va întâlni cu refugiați care au sosit recent din Ucraina.

Regele Charles, pregătit de un eveniment istoric

Ceremonia de încoronare va debuta pe 6 mai cu o slujbă condusă de Arhiepiscopul de Canterbury, unde va vorbi despre rolul actual al monarhului în societate, dar și ancorarea sa în tradiții străvechi. Alături de Regele Charles se va afla soția Camilla, care va fi, la rândul său, încoronată Regină consoartă, privilegiu pe care Prințul Philip nu l-a avut.

După slujba de la Westminster Abbey, cuplul încoronat revine la Palatul Buckingham, în ceea ce reprezintă Procesiunea Încoronării. Ziua se va încheia cu cei mai importanți membri regali ai monarhiei britanice, care vor apărea la balconul oficial, în uralele oamenilor. Desigur, personajele centrale nu vor lipsi, Regele Charles și Regina Camilla.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Prințul William Foto Getty Images (1) jpg
Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg
Regele Charles și Regina Camilla de Paște foto Getty Images (2) jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh în vizită în Ucraina, GettyImages (9) jpg
3 printul william pilot de elicoptere sanitare ambulanta coronavirus 3 jpg jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Printesa Gabriella si Printul Jacques de Monaco, alaturi de Printesa Charlene de Monaco si Printul Albert de Monaco   profimedia 0868411794 jpg
Prințul William și Kate Middleton Foto Getty Images   Instagram jpg
FotoJet Clooney Meghan jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Deschiderea domeniului Savarsin   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpeg
Regele Willem Alexander și Prințesa Amalia, Profimedia jpg