Chef renumit, bucătarul de top al Reginei Elisabeta și al Prințesei Diana a murit subit, la 66 de ani
Maestrul bucătar decorat Michelin s-a stins fulgerător, la doar 66 de ani. Graham Newbould îngroașă numărul persoanelor afectate de sindromul morții subite, o cauză des întâlnită în ultimii doi ani.

Maestrul bucătar Graham Newbould din Yorkshire s-a stins neașteptat pe 2 martie, 2023. El a lucrat doi ani la Palatul Buckingham și șase ani la Palatul Kensington.

El este bucătarul care le-a desfătat culinar pe regretatele Prințesa Diana și Regina Elisabeta a II-a. A devenit faimos pentru preparatele sale regale inedite, cum ar fi spumă de Piña Colada sau sandvișuri în formă de bani.
Graham Newbould a lucrat atât la Palatul Buckingham, cât și pe vasul regal Britannia, din 1980, până în 1982. Ulterior s-a mutat la Palatul Kensington, pentru a găti pentru actualul rege Charles și răposata sa fostă soție, Lady Di. Aici a stat patru ani și jumătate, până în 1987.
Regretatul chef a lăsat în urmă o soție și pe fiul său, dar și doi copii din prima căsătorie.
Deși bucătarul a refuzat mereu să dea detalii de scandal de la Palat, a încântat publicul cu un alt tip de dezvăluiri, acelea despre obiceiurile culinare ale membrilor regali, într-o emisiune la Canal 5 care se numea ”Secrete ale bucătăriei regale”. Aici oamenii au aflat detalii interesante despre preferințele Reginei și ale membrilor familiei.



Ultimul membru regal pentru care a gătit Graham Newbould a fost Ducele de Bedford, la Woburn Abbey.
Reputatul maestru bucătar a povestit în emisiunea lui că Prințesa Diana îl ruga mereu să pregătească pentru fiii săi cartofi în crustă, iar Regina Elisabeta adora să fie răsfățată cu rețeta sa personală de pește și cartofi.
Chef nu a intrat niciodată în detalii meschine și, spre disperarea tabloidelor, nu a comentat niciodată viața privată a membrilor familiei regale.
După ce a lucrat pentru Palate, Graham Newbould a demisionat și a plecat în Scoția, la Castelul Inverlochy, unde a și câștigat o stea Michelin, medalia de aur în bucătăria internațională.
Chef a dezvăluit că regalii preferau porții de mâncare echilibrate, nici prea mari, nici prea mici, le plăcea gustul echilibrat, fără exagerări, totul trebuia să fie frumos aranjat, elegant. Maestrul a dezvăluit atunci că usturoiul era interzis în bucătăria regală, iar Regina și Prințul Philip aveau un orar fix, de la care nu se abăteau: mic dejun la 8, prânzul la 1.15, ceaiul la 5 și cina la 8.15.
În sarcina acestui bucătar intrau și preparatele pentru animalele regale. Câinii reginei erau răsfățați cu bucate alese.
Foto: Profimedia