Cine ar putea deveni „noua Prințesă Anne” și de ce e atât de râvnit titlul ei?

24 octombrie, 2024

Titlul de „Prințesă Regală” e unul dintre cele mai râvnite de la Casa Regală britanică. Acesta poate fi acordat unei singure femei în viață - motiv pentru care Regina Elisabeta nu l-a deținut niciodată.

Prințesa Anne în Olanda, Profimedia (3) jpg

Prințesa Charlotte ar putea deveni „următoarea Prințesă Anne” după ce Prințul William va prelua rolul de monarh. Când va veni timpul ca tatăl ei să urce pe tron, Charlotte, în vârstă de 9 ani, ar putea prelua actualul titlu de Prințesă Regală al Prințesei Anne.

De obicei, titlul este acordat fiicei celei mai în vârstă a monarhului. Aceasta înseamnă că, fiind singura fiică a lui William, ea ar putea probabil să preia titlul. Prin urmare, este puțin probabil ca acesta să ajungă la fiica Prințesei Anne, Zara Tindall, deși mulți ar fi considerat că asta ar fi fost o „moștenire naturală”.

În ciuda acestui fapt, nu este o garanție că Prințesa Charlotte va fi „noua Prințesă Anne”, deoarece titlul de Prințesă Regală este de obicei acordat, mai degrabă decât moștenit. Prințesa Anne, în vârstă de 74 de ani, a primit titlul de la Regina Elisabeta a II-a în 1987. Ea avea 36 de ani la acea vreme.

Ei bine, trebuie știut faptul că titlul de Prințesă Regală poate fi acordat unei singure femei în viață - motiv pentru care Regina Elisabeta nu l-a deținut niciodată. Mătușa sa, Prințesa Mary, a deținut titlul până la moartea sa, în 1965 - cu mult timp după ce Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron în 1952. Deoarece Regele Charles nu are fiice, ajungem din nou la nepoata sa cea mare, Zara Tindall, care ar putea fi următoarea deținătoare a titlului - probabil tranzitoriu, între mama sa și Prințesa Charlotte.

Perspectiva ca Charlotte să obțină titlul ar depinde însă de doi factori majori - William ar trebui să fie monarh și Anne ar trebui să nu mai fie în viață. De asemenea, în istoria Marii Britanii a mai exista o Prințesă Regală Charlotte, fiica Regelui George al III-lea.

. FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

printul charles si printesa diana
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (2) jpg
Regina Maxima a Olandei oct 2024   Profimedia jpg
Prințul Chriastian și Prințesa Maria Chiara Foto Instagram jpg
Regina Letizia, Regina Mary și Kate Middleton jpg
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
Regele Charles a ajuns în Samoa, Profimedia (2) jpg
FotoJet (1) jpg
Nepoatele Dianei colaj jpg
Familia regală a Liechtensteinului la sărbătorile Zilei Naționale din Vaduz, Profimedia (2) jpg
Regina Maxima in rochie colorata purtata a treia oara   profimedia 0924718754 jpg
Regina Rania colaj jpg
Mary și Frederik în Germania, Profimedia (1) jpg
Regele Charles și Regina Camilla în Australia, Profimedia (5) jpg
Edoardo Mapelli Mozzi si Printesa Beatrice   profimedia 0784458836 jpg
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images (1) jpg
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu la serata de Investituri regale la Palatul Regal, Nicu Alifantis decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler   Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
femei regale în ținute de toamnă colaj jpg