Cine este Annabel Elliot, sora Camillei și puterea ei din umbră, în aceste momente grele pentru monarhie

27 ianuarie, 2024

Pare geamăna ei și este cu doar 18 luni mai mică decât regina-consoartă. Această femeie pe care o vedem din ce în ce mai des lângă Camilla este sprijinul ei cel mai de soi. Și, probabil, persoana pe care regina se bazează cel mai mult acum când Regele Charles are probleme serioase de sănătate.

Regina Camilla și sora ei Annabel profimedia 0304170396 jpg

Ai văzut-o în prim-plan la încoronarea lui Charles și a Camillei din luna mai a anului 2023. A fost inclusă chiar și în fotografia regală oficială de după eveniment, iar chipul ei a intrat, astfel, pentru posteritate în cărțile de istorie. A fost invitată chiar și la Crăciunul regal organizat, ca în fiecare an, la Sandringham. Am putea spune fără teama de a exagera că această femeie a devenit, în ultimul timp, umbra reginei-consoarte.

Unii compară această apropiere cu una legendară din istoria regală, cea dintre Regina Elisabeta și sora sa mai mică, Prințesa Margaret, a căror legătură a debutat prost, dar s-a cimentat în anii senioratului.

În cazul surorilor Camilla și Annabel, frăția pare una fără sincope, cimentată de o copilărie idilică în Sussex, în care cele două își petreceau timpul liber împreună cu fratele lor carismatic, Mark Shand, care a murit accidental în 2014, la vârsta de 62 de ani.

Ce știm, așadar, despre Annabel Elliot?

Annabel alături de soțul ei, Simon Elliot, și fiul lor, Ben foto Getty Images
Annabel alături de soțul ei, Simon Elliot, și fiul lor, Ben foto Getty Images

De profesie designer de interioare, sora în vârstă de 74 de ani a Camillei a fost căsătorită din anul 1973 cu dezvoltatorul imobiliar Simon Elliot, fiind mama a trei copii, printre care şi politicianul conservator britanic Ben Elliot, în vârstă de 45 de ani. Sora actualei regine a făcut pentru prima dată furori atunci când a fost angajată de cumnatul Charles pentru a redecora proprietatea lui din Cornwall, estimată a valora circa 647 de milioane de lire sterline. Faptul că Annabel şi nu altcineva a fost angajată pentru aceste complicate lucrări de renovare, pentru care a fost plătită din banii contribuabililor, a fost criticat serios de către opinia publică britanică, care i-a acuzat pe membrii familiei regale de nepotism.

Annabel era mai drăguță, dar Camilla era mai sexy

Cum erau cele două surori în tinereţe? Ei bine, un apropiat de-al celor două, citat de Daily Mail, şi le amintește așa: “Annabel era mai drăguță, dar Camilla era mai sexy, iar bărbații o găseau mai atrăgătoare”. Dintre cele două, mezina Annabel era cea serioasă şi studioasă, fără să fie înclinată foarte mult spre viața mondenă, precum sora ei, Camilla, una dintre petrecărețele cunoscute din înalta societate londoneză.

Camilla și Annabel în copilărie foto Profimedia
Camilla și Annabel în copilărie foto Profimedia

„Ea avea un mare succes, eu cu siguranță nu. Probabil că nu eram la fel de încrezătoare ca ea”, a povestit chiar Annabel pentru BBC despre anii lor de debut pe scena mondenă.

În ciuda rivalității lor din tinerețe, cele două surori au devenit foarte apropiate peste ani, Camilla bazându-se foarte mult pe sora ei cu un an mai mică, cea care i-a fost, dintotdeauna, confidentă de încredere.

După căsătorie, Annabel și soțul ei s-au stabilit într-o casă la țară, în satul Stourpaine din Dorset, acolo unde Charles și Camilla obișnuiau să se întâlnească în weekenduri discrete, după destrămarea primelor lor mariaje. Cumva, am putea spune că sora Camillei le-a prilejuit primele întâlniri romantice clandestine.

Iar la petrecerea ei aniversară de 50 de ani, care a avut loc la Ritz, în 1999, Charles și Camilla și-au oficializat relația odată pentru totdeauna, pozând pentru primele lor poze publice împreună, pe treptele hotelului.

Apoi, i-a venit rândul Camillei să-i fie sprijin. Annabel a suferit o durere imensă în luna martie, anul trecut, atunci când și-a pierdut soțul de care-o lega un mariaj de 50 de ani, după o boală îndelungată.

Încoronarea Regelui Charles foto profimedia 0774230020 jpg

Însuși Regele Charles s-a numărat printre participanții la înmormântarea lui Simon, în Dorset, lucru de neimaginat în trecut. Defuncta mamă a lui Charles, Regina Elisabeta, nu obișnuia să participe la înmormântări ale celor din afara familiei regale, decât în cazuri excepționale. În ciuda pierderii care a cântărit foarte greu, Annabel și-a găsit puterea să fie alături de sora ei la încoronarea din luna mai, din postura de doamnă de onoare, iar prezența ei în balconul regal, la stânga reginei, a fost îndelung discutată.

Conform publicației The Daily Mail, sora reginei ar fi fost angajată recent pentru o serie de lucrări la moșia regală din Sandringham, precum și pentru a „împrospăta” mai multe proprietăți comerciale de la Balmoral, printre care și magazinul de suvenire.

„Annabel este, mai presus de oricine, sprijinul Camillei. Regina are instincte bune, la fel ca sora ei, și are încredere și se bazează constant pe ea”, continuă sura citată. „Nu știu dacă Camilla ar fi reușit vreodată să treacă prin ceea ce a trecut, de-a lungul anilor, fără Annabel alături de ea.”

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG