Cine este chipeșul Pavlos, regele cu numele al unei Coroane grecești inexistente?

17 ianuarie, 2023

Toată floarea cea vestită a monarhiilor europene s-a strâns, ieri, la Atena, la funeraliile ultimului rege grec, Constantin al II-lea.

Aceștia i-au prezentat condoleanțele lor moștenitorul coroanei grecești din exil, Prințul Pavlos, fiul cel mare al răposatului suveran și-al soției acestuia, Regina Anne-Marie (foto jos).

Pavlos și Anne Marie GettyImages 1456765765 jpg

În vârstă de 55 de ani și tatăl a nu mai puțin de cinci copii, Prințul moștenitor Pavlos se va muta în Grecia după moartea tatălui său, Constantin al II-lea, și succesiunea sa ca șef al familiei regale grecești.

Potrivit presei grecești, Pavlos dorește să se stabilească definitiv în Grecia cândva în acest an.

În acest moment, noul șef al casei regale din Grecia locuiește la New York alături de soția sa, Prințesa Marie-Chantal (născută în America), acolo unde cei doi își desfășoară activitățile profesionale.

Pavlos al Greciei lucrează mult și din Londra și petrece mult timp și în Marea Britanie, acolo unde lucrează pe post de consultant în investiții. Pavlos și soția sa au împreună cinci copii: Prințesa Maria-Olympia și Prinții Constantin-Alexios, Achileas-Andreas, Odysseas-Kimon și Aristidis-Stavros.

Conform presei elene, Prințul moștenitor Pavlos este deja în proces de găsire a unei reședințe la Atena, un care va deveni reședința permanentă a noului șef al familiei regale grecești, acum defuncte.

Cât despre cei cinci ai cuplului suveran, nu este sigur dacă și aceștia se vor muta în Grecia, deoarece majoritatea studiază și lucrează în SUA.

Tatăl lui Pavlos, Regele Constantin al II-lea, a putut să se întoarcă în Grecia natală de-abia în 2012, după 46 de ani de exil forțat. De atunci, el și Regina Anne-Marie, sora actualei Regine a Danemarcei, au locuit permanent în Grecia. Anul trecut, cei doi își vânduseră casa din orașul grecesc Porto Heli și se mutaseră la Atena, unde Constantin și-a petrecut ultimele luni ale vieții.

Pavlos si familia lui GettyImages 1348278799 jpg

Pavlos este un descendent direct a trei monarhi, deja suverani la nașterea acestuia. Fiul cel mare al Regelui Greciei este și nepotul Regelui Danemarcei și strănepotul Regelui Suediei, toți în viață și aflați pe tron atunci când s-a născut prințul.

Mătușa lui paternă, Sofia, era regina consoartă a Spaniei, aceasta fiind nimeni alta decât mama actualului Rege Felipe al Spaniei. Mătușa sa maternă, Margrethe a II-a, este, în prezent, Regina Danemarcei. Legături puternice de rudenie, așadar, pentru cel care, odată cu moartea ultimul rege elen, devine șeful unei Coroane care mai există azi doar ca numele, ca multe altele din Europa.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Letizia și Felipe profimedia 0753435345 jpg
Elisabeta Jubileu (2) jpg
Regele Charles FOTO Profimedia jpg
Prințul Harry   Profimedia jpg
Wales, Kate Middleton și William, Getty (1) jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
camilla
Prințesa Martha Louise vrea să se mărite cu șamanul Verrett jpg
Regina Maxima a Olandei la dans (1) jpg
Kate Middleton cu pălărie jpg
Kate Middleton profimedia 0753099940 jpg
Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
regina Camilla   GettyImages 1246690027 jpg
Printesa Diana   profimedia 0230461404 jpg
meghan - harry
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
James Middleton profimedia 0499308731 jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, și Prințul William,  Bafta, Getty (1) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}