Cine este Prinţesa Michael de Kent, strălucitoarea Cruella de Vil de la Buckingham?

17 iulie, 2018
2 printesa michael de kent tanara jpg jpeg

Am putea spune că ea este Cruella de Vil a familiei regale britanice, o figură nobiliară destul de discretă, dar renumită în regat pentru comportamentul şi comentariile ei deplasate.

Este vorba despre soţia Prinţului Michael de Kent, văr primar cu Regina Elisabeta. În vârstă de 73 de ani, Prinţesa Michael de Kent, fostă Baroneasă Marie Christine von Reibnitz, cu origini germane şi maghiare, este una dintre cele mai controversate figuri de la Palatul Buckingham.

Prinţul şi Prinţesa Michael de Kent

Fanii regali şi-au adus aminte că o antipatizează în decembrie anul trecut, când soţia vărului a sosit la prânzul de Crăciun dat de suverană purtând o broşă cu o simbolistică rasistă (un chip al unui sclav negru), ştiind că la masă va fi prezentă şi Meghan Markle, actriţă metisă.

Dar aceasta nu este singura situaţie în care Prinţesa Michael de Kent (mamă a unui băiat şi-a unei fete) şi-a dat în petic, în ciuda originilor aristocrate.

Poreclită de britanici Prinţesa Insistentă, aceasta a fost privită încă de la început cu ochi critici, trecutul ei amintindu-le acestora de nefasta americancă Wallis Simpson.

Prinţii de Kent, la cununia civilă

Când s-a măritat cu nepotul Regelui George V, în 1978, aceasta era divorţată şi de religie catolică. Cu un tată care s-a dovedit a fi membrul al partidului nazist, prinţesa i-a înfuriat pe mulţi membri ai familiei regale britanice atunci când a fost auzită declarând că are mai mult sânge albastru în venele ei decât orice altă persoană care a intrat în casa regală, de la Prinţul Philip încoace.

Strălucitoare alături de Vladimir Putin, în 2003

Deşi această prinţesă este acuzată că nu depune nicio urmă de muncă în favoarea casei regale, pretenţiile acesteia au fost mereu subiect de critici, în presă. S-a întâmplat în 2002, când s-a aflat că regina acoperă din fondurile ei private chiria anuală de 120,000 de lire sterline, aferentă apartamentului pe care aceasta şi soţul ei îl ocupă la Kensington Palace. Lucrul acesta s-a schimbat din 2010, spre disperarea Mariei Christine, care nu concepe să fie nevoită să plătească această chirie.

Portret din tinereţe

În 2004, un episod care rivalizează cu cel al lui Harry de la Las Vegas a pus-o, din nou, într-o lumină proastă. Aflată într-un restaurant în New York, aceasta le-ar fi spus unor afro-americani aflaţi la o masă din apropiere să se întoarcă în coloniile de unde au venit.

Declarând fără lipsă de sensibilitate că mariajul ei cu Prinţul Michael de Kent a fost unul aranjat, prinţesa are, ce-i drept, şi punctele ei forte. Până la apariţia lui Lady Di, era nevasta regală cu cea mai mare doză de glamour în ţinutele ei, eleganţa ei de necontestat putând fi admirată şi azi, la apariţiile ei oficiale.

Dar, desigur, şi Cruella de Vil este elegantă...

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Kate și Roger PNG
Casa Regală Hașemită, Regina Rania jpg
mel23 jpg
kate300 jpg
Lady Diana remember jpg
red1 jpg
maria laura a belgiei PNG
mel21 jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (5) jpg
Prințesa Anne a împlinit 72 de ani jpg
hary jpg
Outfituri Jubileu royals OKMagazine (5) jpg
heti jpg
Meghan Markle şi prinţul Harry
printul harry si chilotii lui jpg
geo9 jpg
7 mary a danemarcei jpg jpeg
meghan markle profimedia 0696703217 jpg