Cine este stilista Reginei Spaniei, talentul din spatele imaginii de top a Letiziei?

24 noiembrie, 2023

Elegantă, dar fără să fie repetitivă, și totodată șic, fără să cheltuiască o avere:. Stilul soției lui Felipe al Spaniei a cucerit fashionistele din întreaga lume, iar acest succes i-l datorează unei femei care a ales să rămână în umbră.

Poate cel mai elegant outfit al Reginei Letizia în 2023. FOTO: Profimedia
Poate cel mai elegant outfit al Reginei Letizia în 2023. FOTO: Profimedia

Cu greu putem o putem identifica, dintr-un noian de invitați sosiți la recepția de Ziua Națională a Spaniei, pe cea care o îmbracă pe Regina Letizia de ani de zile. Dar iat-o, într-o rochie neagră midi, cu centură în talie, ea le salută pe Prințesa Leonor și pe Infanta Sofia, fiicele la fel de frumoase ale suveranei spaniole.

Eva Fernandez face parte dintr-o mână de invitați aleși cu grijă care au venit să o întâmpine pe Prințesa moștenitoare Leonor, care tocmai a depus jurământul constituțional pe 31 octombrie 2023 și a devenit regentă. Pentru designerul în vârstă de 41 de ani, prezența sa la acest eveniment solemn spune multe despre locul pe care îl ocupă în viața Reginei Letizia a Spaniei. Mai mult decât un consilier personal în materie de modă, spanioloaica din provincia León a intrat, mai presus de toate, în cercul ei intim. Este o relație, atât profesională, cât și de prietenie, care durează de aproape zece ani.

Cine este Eva Fernandez, stilista Reginei Spaniei?

Se știu foarte puține lucruri despre femeia care a catapultat-o pe Regina Letizia la statutul de fashion icon mondial. Eva Fernandez și soția Regelui Felipe al VI-lea s-au întâlnit din întâmplare în 2015, în timpul unei vizite la showroom-ul Muy Personal al lui Matías Rodriguez. Și s-au înțeles atât de bine încât suverana spaniolă s-a grăbit să-i ofere un job regal: cel de stilist personal.

Pentru tânăra jurnalistă care lucra la secțiunea de modă a versiunilor spaniole ale revistelor „Vogue” și „Cosmopolitan”, a fost o oportunitate pe care nu a putut să o refuze, dar pe care a înțeles-o rapid. Imediat ce s-a alăturat echipei de la Palatul Zarzuela, în același an, Eva Fernandez a dispărut de pe rețelele de socializare. Nu a existat nicio urmă de ea și aproape nicio imagine în presă: noul designer a aruncat un văl discret asupra vieții sale. Discreția necesară atunci când se servește o Alteță Regală este atât de bine respectată încât, până la 31 octombrie, nu exista decât o singură fotografie oficială cu Letizia și Eva împreună, realizată cu ocazia zilei naționale a Spaniei, în urmă cu opt ani.

De-a lungul anilor, absolventa de Publicitate și Design vestimentar de la Universidad San Pablo CEU și de la Institución Artística de Enseñanza (IADE) s-a împrietenit cu regina și a creat o legătură puternică. Ambele împărtășesc pasiuni comune precum sportul, nutriția și, surprinzător, muzica indie, dezvăluie cotidianul spaniol „El Mundo!”. Și, la fel ca monarhul spaniol, Eva este mama a doi copii, inclusiv a unei fetițe care urmează să fie născută în primăvara anului 2020. Deși se ține departe de interviuri și de lumina reflectoarelor, soțul ei, Leo Rico, nu se teme să ne facă confidențe despre relația lor. „Viața mea a fost dată peste cap în ultimii doi ani de o serie de schimbări. (...) A avea o fiică a fost cea mai mare și cea mai importantă dintre toate", a mărturisit pompierul catalan, care este și model în timpul liber, într-un interviu pentru revista „Men's Health” din martie 2020. Dar când vine vorba de femeia cu care își împarte viața de ani de zile, niciun cuvânt. Eva Fernández cultivă misterul.

Descubrimos a Eva Fernández, la estilista de la reina Letiziahttps://t.co/yWPBMQAHFpPor @LaraFernandezTV pic.twitter.com/svYUkrPJez

— Jaleos El Español (@Jaleos_EE) March 8, 2017

Totuși, reporterii spanioli le-au surprins pe Regina Letizia și pe Eva Fernandez la o sesiune de cumpărături. Oricum, fosta jurnalistă de modă este cea care se ocupă de legătura dintre casele de modă și Palatul regal. În timp ce ea selectează cu atenție o gamă largă de ținute, decizia finală îi aparține întotdeauna mamei prințeselor Leonor și Sofia, insistă cei de la „Elle” Spania. Stilul ei este întotdeauna remarcabil de elegant, un amestec subtil de tendințe actuale și piese atemporale. Semnătura ei regală? Capacitatea de a se reinventa cu fiecare dintre angajamentele sale oficiale, datorită unor piese de modă responsabile și din ce în ce mai accesibile.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania a Iordaniei (3) jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei GettyImages 1676789486 jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi   profimedia 0851446362 jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg
Prințul Harry  foto   GettyImages(1) jpg
Prințul Andrew și fosta soție, Sarah Ferguson (2) jpg
regele harald al norvegiei (3) jpg
Regina Letizia (2) jpg
harry william kate hepta 2759303 jpg jpeg
Printul Ernst August de Hanovra si Printesa Caroline de Monaco la balconul Palatului Princiar din Monaco   GettyImages 77978912 jpg
Prințul Pavlos și Prințesa Marie Chantal profimedia 0851475097 jpg
Prințul Harry prezent la Londra pe 7 septembrie 2023 la ceremonia WellChild Awards, Profimedia jpg
Prințul și Prințesa Michael de Kent GettyImages 2034834696 jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Kate și William în negru 1, Getty jpg
Regina Camilla jpg