Cine îi plătește școala nepoatei Reginei Sofia a Spaniei? Infanta Cristina nu-și permite!

26 august, 2024

În nicio familie, oricât de importantă ar fi ea, taxele de școlarizare nu sunt ușor de suportat. Iar în Familia Regală spaniolă, nu părinții îi plătesc facultatea lui Irene Urdangarin.

Irene Urdangarin și Regina Sofia. FOTO: Profimedia
Irene Urdangarin și Regina Sofia. FOTO: Profimedia

Era suficient că părinții ei, Infanta Cristina și Iñaki Urdangarin, au divorțat, după ce au fost subiectul rușinii pe primele pagini ale ziarelor din Spania, în urma scandalului de fraudă fiscală și apoi de infidelitate... Acum, ei nu-și mai permit să aibă nici o locuință pe măsura statutului lor, nici să-i plătească suma exorbitantă de școlarizare.

Irene Urdangarin a rămas, de ceva timp, în grija bunicilor ei - și ei la fel de distanți unul față de altul și obligați să trăiască separat, Regina Sofia la Madrid și Regele Juan Carlos la Abu Dhabi. Dar, în mijlocul acestui tumult, Irene Urdagarin a reușit să găsească și un cămin mai stabil și mai liniștit în care să locuiască, alături de Regina Sofia la Palatul Zarzuela, dar și să rezolve spinoasa problemă a taxei de școlarizare, pe care o suportă acum Regele Juan Carlos.

Fiica lui Iñaki Urdagarin și a Infantei Cristina ar fi putut alege Soria, Cuenca sau Valladolid pentru a studia, dar ea a ales să meargă la Londra. Universitatea ei costă „între 120.000 și 150 000 de euro, în funcție de diploma pe care o alege, la o rată de 30.000 de euro pe an”, după cum publică „Informalia”. Asta fără a pune la socoteală cazarea, mâncarea, transferurile și alte cheltuieli.

Cu alte cuvinte, studiile fetei costă o mulțime de bani, iar sora Regelui Felipe, cu toate că are un salariu bun, întreține patru copii și viața ei la Geneva nu este tocmai ieftină. Cât despre Iñaki Urdangarin, acesta caută cu disperare un loc de muncă. Și cine să-l angajeze cu dosar penal și cu titulatura de „paria”?

Nu este prima dată când Regele Juan Carlos face acest lucru. După cum subliniază Silvia Taulés în cartea sa, „Los sobrinos del Rey”, Regele emerit a plătit și pentru studiile fratelui lui Irene, Froilán de Marichalar, la CIS The College for International Studies (care costă 20.000 euro pe curs); și pentru toți cei patru frați Urdangarin la Școala Internațională din Geneva (Ecolint), al cărei preț pe curs este de 30.000 de euro pe an, potrivit „Vozpopuli”.

E bine că, în toată controversa ce-l înconjoară pe Juan Carlos, acesta a găsit să facă și un lucru bun pentru familia fiicei sale.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Nicolae și Alina ai României colaj Facebook jpg
Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles al III lea cu rugbistele din Noua Zeelanda   GettyImages 2170662093 jpg
FotoJet William și mătușa jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia (6) jpg
Prințul Willia Foto Profimedia jpg
Prințesa Diana  foto   Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia, Profimedia (4) jpg
Printul Sverre Magnus al Norvegiei   Casa Regala norvegiana jpg
FotoJet Eugenie și Bea jpg
Kate Middleton Prințul George și Prințul Louis profimedia 0906155051 jpg
Printesa Stephanie de Monaco, Daniel Ducruet si fiica lor, Pauline Ducruet   Profimedia, Instagram jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook2 jpg