Cine sunt regalii care vor participa la încoronarea Regelui Charles? Ei au confirmat prezența

12 aprilie, 2023

Regele Charles și Regina Camilla vor fi încoronați pe 6 mai și mai mulți invitați de seamă, regali, vor fi prezenți la evenimentul istoric.

Charles și Camilla, Profimedia jpg

Unul dintre cele mai mari evenimente regale din 2023 va fi încoronarea Regelui Charles, pe 6 mai 2023. În prima sâmbătă din luna mai, Regele Charles al III-lea va fi încoronat alături de Camilla, regina consoartă, în cadrul unei ceremonii la Westminster Abbey, condusă de Arhiepiscopul de Canterbury.

Regele Charles așteaptă la încoronarea sa regalități din întreaga lume! Iată cine a confirmat până acum prezența la încoronare:

Membrii familiei regale britanice

Deși Palatul Buckingham nu a confirmat oficial lista membrilor familiei regale care vor fi prezenți la încoronare, probabil că întreaga familie regală britanică va fi prezentă. Aceasta include cei trei frați ai lui Charles, prințesa Anne, prințul Andrew și prințul Edward, împreună cu fiul său, prințul William, și nora Catherine, prințesă de Wales.

Nu este clar dacă prințul Harry și Meghan, ducesa de Sussex, vor fi sau nu prezenți. Regele Charles le-a trimis de multă vreme invitația oficială. 

Monaco

Prințul Albert și Prințesa Charlene au fost primii regali care au spus că vor fi prezenți la încoronarea Regelui Charles. Albert a declarat pentru People: „Sunt sigur că va fi o ceremonie incredibilă și foarte emoționantă.

Am păstrat legătura de când Majestatea Sa a devenit rege, dar nu am mai vorbit personal cu el de la funeraliile reginei. Sunt convins că Majestatea Sa va adăuga "tușele sale personale" la ceremonii. Dar care vor fi acestea, nu știu”. 

Charlene Albert Monaco profimedia 0765259119 jpg

Japonia

Prințul moștenitor al Japoniei, Akishino, și prințesa moștenitoare Kiko vor participa la încoronare, a confirmat Casa Imperială la începutul lunii aprilie. Prințul și prințesa vor sta la Claridge's, un hotel de lux din Mayfair.

Regele Charles a participat la ceremonia de încoronare a tatălui lui Akishino, împăratul Naruhito, când acesta a urcat pe Tronul Crizantemei în 2019, și când împăratul Akihito a urcat pe tron în 1990.

Danemarca

Prințul moștenitor Frederik și Prințesa Moștenitoare Mary vor reprezenta familia regală daneză la încoronarea Regelui Charles. Regina Margrethe, care a fost apropiată de regretata regină Elisabeta, nu va participa.

Suedia

Regele Carl al XVI-lea Gustaf și fiica sa, Prințesa Moștenitoare Victoria, vor participa la încoronare în numele familiei regale suedeze.

Foto: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Prințul William Foto Getty Images (1) jpg
Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg
Regele Charles și Regina Camilla de Paște foto Getty Images (2) jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh în vizită în Ucraina, GettyImages (9) jpg
3 printul william pilot de elicoptere sanitare ambulanta coronavirus 3 jpg jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Printesa Gabriella si Printul Jacques de Monaco, alaturi de Printesa Charlene de Monaco si Printul Albert de Monaco   profimedia 0868411794 jpg
Prințul William și Kate Middleton Foto Getty Images   Instagram jpg