Regina Elisabeta a II-a a Angliei a murit! Vestea care a cutremurat o lume întreagă

8 septembrie, 2022

Din păcate, vestea de care ne temeam astăzi ne-a lovit dureros: cea mai mare Regină a Angliei, Elisabeta a II-a, cea care a domnit nu mai puțin de 70 de ani pe tronul acestui regat a plecat dintre noi, astăzi, pe 8 septembrie 2022. Elisabeta avea 96 de ani și a fost cea mai longevivă regină din istoria Angliei.

Regina Elisabeta

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a făcut necruțătorul anunț în urmă cu doar câteva minute: Regina a murit pașnic la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine.

Fiul cel mare al Elisabetei, Charles, fostul Prinț de Wales, este din acest moment rege. El se va adresa dintr-un moment într-altul națiunii șocate, în timp ce lumea o plânge pe cea mai longevivă regină a Marii Britanii și cea mai mare pe care a văzut-o această lume.

O lume întreagă a stat cu sufletul la gură după ce, în prima parte a acestei zile, doctorii Reginei Elisabeta a II-a au comunicat că starea de sănătate a acesteia este extrem de critică.

Așa cum era de așteptat, toți copiii și nepoții reginei s-au adunat de urgență în Scoția, la Castelul Balmoral, pentru a-i fi aproape Majestății Sale în caz că se adeverește cel mai sumbru scenariu, unul care s-a adeverit însă în jurul orei 20.30.

william profimedia 0720685125 jpg

Prințul William a fost cel care i-a dus cu mașina la Castelul Balmoral pe unchii săi, Prințul Andrew și Prințul Edward și pe soția celui din urmă, Sophie Contesă de Wessex, pentru a se alătura Prințului Charles și Prințesei Anne, aflați deja la căpătâiul mamei lor.

Ducele de Cambridge a fost fotografiat mai devreme la volanul mașinii lui Range Rover, după ce acesta a fost adus de urgență de la Londra cu un avion al Aviației Regale. 

profimedia 0214217792 jpg

Câteva ore mai devreme, Prințul Charles, moștenitorul tronului, a fost fotografiat purtând cu el o geantă diplomat în timp ce se urca în elicopterul care l-a transportat de la reședința lui, Dumfries House, spre Balmoral, acolo unde a sosit împreună cu soția lui, Camilla. 

O declarație despre starea de sănătate a monarhului, cum a fost cea dată de către medicii săi, este excepțional de rară și sugerează că situația este foarte gravă. Iar experții regali susțin că este cu atât mai îngrijorător faptul că toți copiii ei sunt deja lângă ea. „Acest lucru ne face să credem că situația este mult mai gravă decât ni s-a spus”, spune biograful regal Nigel Cawthorne.

Oameni adunați în fața Palatului Buckingham FOTO Profimedia

Între timp, numeroși britanici îngrijorați s-au adunat deja la porțile Castelului Balmoral sau ale Palatului Buckingham să se roage pentru Majestatea Sa Regina Elisabeta, cea care a sărbătorit în luna iunie a acestui an 70 de ani de prezență pe tronul Angliei, ceea ce o face cea mai longevivă regină pe care a văzut-o acest regat.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle 1  foto   GettyImages jpg
Regele Charles și Emmanuel Macron jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Caroline și Charlene de Monaco GettyImages 1063451102 jpg
Charles Spencer Amelia Kitty profimedia 0226074243 jpg
Printul Philip, Regina Elisabeta, Barack Obama, Michelle Obama   profimedia 0282411211 jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (3) jpg
Printesa Beatrice si fiul vitreg Wolfie   profimedia   0746682093 jpg
Charles și Camilla, Profimedia jpg
Printul William in Polonia  profimedia 0764722496 jpg
Camilla Parker Bowles   Profimedia (2) jpg
Kate si William la Anmar Hall din Norfolk   profimedia 0582139462 jpg
Albert și Charlene, Getty (2) jpg
Regina Maxima in Maroc jpg
Harry tatăl surogat profimedia 0292659549 jpg
familia regală britanică  sursa   GettyImages jpg
Lady Amelia Spencer și Greg Mallett (1) (1) jpg
Prințul William și Prințesa Kate, Getty (1) jpg