Colierul cu perle japoneze, bijuteria specială a Reginei Elisabeta, împrumutată doar Prințeselor de Wales

3 noiembrie, 2022

Multe s-au scris și încă se mai scriu despre colecția impresionantă de bijuterii a Reginei Elisabeta.

Conform experților, Regina Elisabeta a II-a deținea 98 de broșe, 46 de coliere, 37 de brățări și 34 de perechi de cercei, dar doar un choker, mai exact un colier strâns pe gât. 

regina elisabeta profimedia 0720665325 jpg

Experții de la RH Jewelers au vorbit pentru publicația The Daily Express despre chokerul cu perle japoneze pe patru rânduri al Reginei Elisabeta, una dintre cele mai speciale bijuterii ale regretatei suverane și au dezvăluit că aceasta a împrumutat piesa doar altor doi membri ai familiei regale, pentru ocazii speciale.

Chokerul cu perle japoneze avea patru rânduri de perle cu o închizătoare centrală cu diamante, într-o formă curbată. Potrivit experților, regina a comandat această bijuterie ce folosește cele mai bune perle de cultură oferite acesteia de către guvernul japonez.

Într-adevăr, regretata Regina Elisabeta a comandat ea însăși chokerul, folosind perle din propria ei colecție, care au fost un cadou pe care l-a primit din Japonia, în anul 1975.

Chokerul a fost gata de purtat la circa șapte ani de la această vizită de stat în Japonia, bijuteria fiind văzută pentru prima dată la gâtul reginei în anul 1982. Interesant este că Regina Elisabeta a împrumutat piesa sentimentală doar altor două femei din familia regală: regretata Prințesă Diana și lui Catherine, actuala Prințesă de Wales.

diana si kate foto profimedia 0392410843 jpg

Prințesa Diana l-a purtat  la gât tot în 1982, la un banchet de stat organizat la Palatul Hampton, și l-a combinat cu Tiara Lover's Knot. Mai târziu, Regina Elisabeta i-a împrumutat colierul și lui Kate Middleton, în 2017, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a nunții sale cu regretatul Prinț Philip.

Cel mai recent, Kate Middleton a purtat din nou bijuteria la înmormântarea Prințului Philip, în anul 2021, iar în septembrie anul acesta, piesa a fost văzută din nou la gâtul Prințesei de Wales la înmormântarea de stat a Reginei Elisabeta.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Prințul Harry și Meghan Markle, Profimedia (1) jpg
harry meghan
kate si william
Meghan Markle, Prințul Harry 4 sursa  Profimedia jpg
familia regala din Monaco
Prințesa de Wales 1 foto  GettyImages jpg
kate si william
Regina Sofia vs amanta Regelui Juan Carlos, Corinna Larsen jpg
Prințesa Kate la Harvard, Getty (6) jpg
harry- meghan
Prințul Harry, Meghan Markle foto  GettyImages jpg
Jow Biden, Prințul William sursa  Profimedia jpg
David Beckham, alaturi de Printul Willam si Printesa Kate la Earshot Prize la Boston  profimedia 0742014789 jpg
meghan- harry
kate- william
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie  GettyImages 1237723301 jpg
charles -camilla
regina deschidere