Condiția pe care o pune Prințul Harry pentru a reveni în Anglia alături de Meghan și cei doi copii ai lor

9 aprilie, 2024

Prințul Harry pare pregătit să se întoarcă în Marea Britanie luna viitoare pentru un eveniment special, 10 ani de la Jocurile Invictus, însă se pare că există o piedică pentru ca Meghan Markle, Prințul Archie și Prințesa Lilibet să i se alăture. 

Meghan și Harry, noi imagini, Instagram (4) (1) jpg

Prințul Harry este așteptat să participe la o slujbă specială la Catedrala St Paul din Londra pe 8 mai, zi care va marca cea de-a 10-a aniversare a Jocurilor Invictus, care sunt destinate militarilor bolnavi și răniți.

De-a lungul timpului, soția sa, Meghan Markle, a fost o mare susținătoare a Jocurilor Invictus, ba chiar recent ea și-a însoțit soțul într-o călătorie în Canada, în februarie, pentru a promova Jocurile Invictus din 2025, care vor avea loc la Vancouver și Whistler.

Cu toate acestea, când vine vorba de evenimentul de luna viitoare de la Londra, deși se așteaptă ca Prințul Harry să participe, rămâne un semn de întrebare dacă Meghan Markle și copiii lor, Prințul Archie și Prințesa Lilibet, li se vor alătura. Și, potrivit The Telegraph, există o problemă care îl face pe Prințul Harry să simtă că nu-și poate duce familia în Marea Britanie.

Publicația scrie că Prințul Harry nu crede că Meghan Markle și copiii lor vor fi în siguranță în Marea Britanie, cât timp nu beneficiază de protecție. El nu mai are acest drept, în urma unei decizii luat de Ministerul de Interne. Se știe că Harry a intentat o acțiune în justiție în legătură cu decizia din februarie 2020 a Comitetului Executiv pentru Protecția Regalității și a Personalităților Publice (Ravec), după ce i s-a spus că nu i se va mai acorda "același grad" de protecție finanțată din fonduri publice atunci când se află în țară.

Avocații lui Harry au declarat atunci în fața instanței că decizia nu e dreaptă, că Prințul Harry e tratat "mai puțin favorabil". Totodată, Harry a transmis instanțelor de judecată că el e de părere că micuții săi, Archie și Lilibet, nu se pot "simți acasă" în Marea Britanie dacă nu vor fi în siguranță.

Ultima vizită a Prințului Harry în Marea Britanie a avut loc în februarie, când a călătorit singur pentru a-l vizita pe tatăl său, Regele Charles, la Londra, după ce s-a aflat că monarhul suferă de cancer. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg