Conflictul pe care îl au acum Meghan Markle și Prințul Harry! De la ce au pornit neînțelegerile

21 februarie, 2024

Site-ul relansat al Prințului Harry și al lui Meghan Markle și utilizarea stemei lor oficiale ar putea fi semne revelatoare ale unui "conflict intern", potrivit unui expert regal.

Meghan Markle și Prințul Harry  foto   Getty jpg

Cuplul a ridicat semne de întrebare de curând când a înlocuit site-ul Archewell cu Sussex.com. O fotografie a celor doi domină pagina principală a site-ului, suprapusă cu textul: "The Office of Prince Harry & Meghan, The Duke & Duchess of Sussex".

De asemenea, au inclus o schimbare notabilă a logo-ului - de la un H&M caligrafiat la stema lor, care a fost concepută pentru nunta lor și aprobată de regretata regină Elisabeta, bunica Prințului Harry, în 2018. La vremea respectivă, Palatul Kensington a declarat că fundalul albastru al scutului reprezenta Oceanul Pacific de pe coasta Californiei, în timp ce cele două raze aurii simbolizau soarele din statul natal al ducesei. Cele trei pene reprezintă însă "comunicarea și puterea cuvintelor".

De la lansarea site-ului sussex.com, se vehiculează că Prințul Harry și Meghan Markle folosesc acum și ei numele de familie Sussex, la fel ca și copiii lor, Archie și Lilibet, care înainte purtau numele de Mountbatten-Windsor.

Expertul regal Jennie Bond a declarat pentru revista OK Magazine UK că "mișcarea modernă" de schimbare a numelor lor i-a separat "net" de rudele lor din Marea Britanie și din SUA și semnalează un "nou început" pentru Meghan.

"Este o nouă declarație a independenței lor și nu este nimic rău în asta", a spus ea. "Dar tot mi se pare că există un conflict intern în desfășurare. Vor să se despartă de familia regală și totuși vor titluri pentru ei și pentru copiii lor". Cu siguranță, site-ul pare puțin contradictoriu. Una dintre principalele critici aduse celor doi este aceea că au folosit rebrandingul pentru a-și sublinia statutul regal, în timp ce, în același moment, nu au făcut nicio mențiune despre familia regală.

Biografia lui Harry, care este al cincilea în linia de succesiune la tron, nu face nici măcar o singură referire la monarhie și nici la legătura sa cu aceasta. În schimb, îl descrie ca fiind "un umanitar, veteran militar, avocat al sănătății mintale și militant pentru mediu". Mai jos în biografie, Harry vorbește despre "onestitatea sa neclintită" cu referire la cartea sa de memorii Spare. În carte, el a lansat o serie de acuzații și remarci denigratoare la adresa familiei sale, ceea ce a creat o prăpastie și mai mare între cuplu și familia regală.

Meghan, între timp, este numită pur și simplu Ducesa de Sussex și descrisă, în parte, ca fiind "feministă și campioană a drepturilor omului și a echității de gen". În profilul ei, singura mențiune despre familia regală este următoarea: "În 2018, Meghan s-a căsătorit cu Prințul Harry, devenind Ducesa de Sussex".

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles si Regina Camilla in Guernsey   Casa Regala (1) jpg
Margareta a României cu Principele Radu la nunta lor foto Facebook jpg
Kate Middleton, Prințul William  sursa foto   GettyImages jpg
Kate și William, Wales, Getty (4) jpg
Printul William   GettyImages 2152220099 jpg
Printul Andrew si Sarah Ferguson   profimedia 0659279551 jpg
Prințesa Elisabeth a Belgiei Foto Profimedia jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (2) jpg
Meghan Markle în 2019, Profimedia jpg
Prințesa Anne și Andrew Parker Bowles, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton foto Instagram png
Alina Maria și Regina Letizia colaj jpg
Printesa Elisabeta, Regina Paola, Regele Albert, regina Mathilde si Regele Philippe al Belgiei de Ziua Nationala   Casa Regala (3) jpg
Prințesa Eleonore, Prințul Gabriel, Regina Mathilde, Regele Philippe, Prințesa Elisabeth, Prințul Emmanuel Foto Getty Images jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
Prințul Felix al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză jpg
Zara Tindall la Jocurile Olimpice de la Londra 2012   GettyImages 145106184 jpg
Kate Middleton și Prințul George Foto Getty Images jpg