Conflictul pe care îl au acum Meghan Markle și Prințul Harry! De la ce au pornit neînțelegerile

21 februarie, 2024

Site-ul relansat al Prințului Harry și al lui Meghan Markle și utilizarea stemei lor oficiale ar putea fi semne revelatoare ale unui "conflict intern", potrivit unui expert regal.

Meghan Markle și Prințul Harry  foto   Getty jpg

Cuplul a ridicat semne de întrebare de curând când a înlocuit site-ul Archewell cu Sussex.com. O fotografie a celor doi domină pagina principală a site-ului, suprapusă cu textul: "The Office of Prince Harry & Meghan, The Duke & Duchess of Sussex".

De asemenea, au inclus o schimbare notabilă a logo-ului - de la un H&M caligrafiat la stema lor, care a fost concepută pentru nunta lor și aprobată de regretata regină Elisabeta, bunica Prințului Harry, în 2018. La vremea respectivă, Palatul Kensington a declarat că fundalul albastru al scutului reprezenta Oceanul Pacific de pe coasta Californiei, în timp ce cele două raze aurii simbolizau soarele din statul natal al ducesei. Cele trei pene reprezintă însă "comunicarea și puterea cuvintelor".

De la lansarea site-ului sussex.com, se vehiculează că Prințul Harry și Meghan Markle folosesc acum și ei numele de familie Sussex, la fel ca și copiii lor, Archie și Lilibet, care înainte purtau numele de Mountbatten-Windsor.

Expertul regal Jennie Bond a declarat pentru revista OK Magazine UK că "mișcarea modernă" de schimbare a numelor lor i-a separat "net" de rudele lor din Marea Britanie și din SUA și semnalează un "nou început" pentru Meghan.

"Este o nouă declarație a independenței lor și nu este nimic rău în asta", a spus ea. "Dar tot mi se pare că există un conflict intern în desfășurare. Vor să se despartă de familia regală și totuși vor titluri pentru ei și pentru copiii lor". Cu siguranță, site-ul pare puțin contradictoriu. Una dintre principalele critici aduse celor doi este aceea că au folosit rebrandingul pentru a-și sublinia statutul regal, în timp ce, în același moment, nu au făcut nicio mențiune despre familia regală.

Biografia lui Harry, care este al cincilea în linia de succesiune la tron, nu face nici măcar o singură referire la monarhie și nici la legătura sa cu aceasta. În schimb, îl descrie ca fiind "un umanitar, veteran militar, avocat al sănătății mintale și militant pentru mediu". Mai jos în biografie, Harry vorbește despre "onestitatea sa neclintită" cu referire la cartea sa de memorii Spare. În carte, el a lansat o serie de acuzații și remarci denigratoare la adresa familiei sale, ceea ce a creat o prăpastie și mai mare între cuplu și familia regală.

Meghan, între timp, este numită pur și simplu Ducesa de Sussex și descrisă, în parte, ca fiind "feministă și campioană a drepturilor omului și a echității de gen". În profilul ei, singura mențiune despre familia regală este următoarea: "În 2018, Meghan s-a căsătorit cu Prințul Harry, devenind Ducesa de Sussex".

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Trooping The Colour 2017 jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto GettyImages 1 jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (4) jpg
Noua Regina Maori din Noua Zeelanda Kuini Nga   Getty Images, Profimedia jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Printul Hisahito al Japoniei si mama sa, Printesa Kiko, si tatal sau, Printul Fumihito de Akishino  profimedia 0894784690 jpg
regi și prinți cu barbă  foto   GettyImages jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Regina Mary și Regele Frederik, Profimedia (7) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (2) jpg
Prințul William Foto Getty Images jpg
Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg