Conflictul pe care îl au acum Meghan Markle și Prințul Harry! De la ce au pornit neînțelegerile

21 februarie, 2024

Site-ul relansat al Prințului Harry și al lui Meghan Markle și utilizarea stemei lor oficiale ar putea fi semne revelatoare ale unui "conflict intern", potrivit unui expert regal.

Meghan Markle și Prințul Harry  foto   Getty jpg

Cuplul a ridicat semne de întrebare de curând când a înlocuit site-ul Archewell cu Sussex.com. O fotografie a celor doi domină pagina principală a site-ului, suprapusă cu textul: "The Office of Prince Harry & Meghan, The Duke & Duchess of Sussex".

De asemenea, au inclus o schimbare notabilă a logo-ului - de la un H&M caligrafiat la stema lor, care a fost concepută pentru nunta lor și aprobată de regretata regină Elisabeta, bunica Prințului Harry, în 2018. La vremea respectivă, Palatul Kensington a declarat că fundalul albastru al scutului reprezenta Oceanul Pacific de pe coasta Californiei, în timp ce cele două raze aurii simbolizau soarele din statul natal al ducesei. Cele trei pene reprezintă însă "comunicarea și puterea cuvintelor".

De la lansarea site-ului sussex.com, se vehiculează că Prințul Harry și Meghan Markle folosesc acum și ei numele de familie Sussex, la fel ca și copiii lor, Archie și Lilibet, care înainte purtau numele de Mountbatten-Windsor.

Expertul regal Jennie Bond a declarat pentru revista OK Magazine UK că "mișcarea modernă" de schimbare a numelor lor i-a separat "net" de rudele lor din Marea Britanie și din SUA și semnalează un "nou început" pentru Meghan.

"Este o nouă declarație a independenței lor și nu este nimic rău în asta", a spus ea. "Dar tot mi se pare că există un conflict intern în desfășurare. Vor să se despartă de familia regală și totuși vor titluri pentru ei și pentru copiii lor". Cu siguranță, site-ul pare puțin contradictoriu. Una dintre principalele critici aduse celor doi este aceea că au folosit rebrandingul pentru a-și sublinia statutul regal, în timp ce, în același moment, nu au făcut nicio mențiune despre familia regală.

Biografia lui Harry, care este al cincilea în linia de succesiune la tron, nu face nici măcar o singură referire la monarhie și nici la legătura sa cu aceasta. În schimb, îl descrie ca fiind "un umanitar, veteran militar, avocat al sănătății mintale și militant pentru mediu". Mai jos în biografie, Harry vorbește despre "onestitatea sa neclintită" cu referire la cartea sa de memorii Spare. În carte, el a lansat o serie de acuzații și remarci denigratoare la adresa familiei sale, ceea ce a creat o prăpastie și mai mare între cuplu și familia regală.

Meghan, între timp, este numită pur și simplu Ducesa de Sussex și descrisă, în parte, ca fiind "feministă și campioană a drepturilor omului și a echității de gen". În profilul ei, singura mențiune despre familia regală este următoarea: "În 2018, Meghan s-a căsătorit cu Prințul Harry, devenind Ducesa de Sussex".

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg
Regina Camilla, la Palatul Buckingham, pe 16 aprilie 2024, GettyImages (4) jpg
Prințesa Diana Foto GettyImages jpg
Prințesa Martha Louise a Norvegiei se mărită cu Durek Verrett, Getty (6) jpg
Kate Middleton Foto Getty Images jpg
Marele Duce Henri de Luxemburg si Marea Ducesă Maria Teresa   FOTO Marea Curte Ducală (8) jpg
Regele Frederik, Regina Mary alaturi de Regina Margrethe Foto Profimedia (1) jpg
Prințul William la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (2) jpg
FotoJet Meg jpg
Prințesa moștenitoare Mette Marit a Norvegiei la Premiile de cercetare medicală, Profimedia (4) jpg
Printesa Eleonore a Belgiei la 16 ani   FOTO Casa Regală (2) jpg
Regina Mary și Regele Frederik foto Daily Mail png
Juan Carlos a abdicat (foto: reuters) jpeg
Kate Middleton și Louis, Getty jpg