Controversa iscată după banchetul de stat organizat de Regele Charles pentru Emmanuel Macron! De ce e criticat
Regele Charles a fost acuzat că i-a trădat pe bucătarii regali de la Palatul Buckingham. Monarhul l-a invitat pe celebrul chef francez Raymond Blanc să ajute la pregătirea banchetului de stat pentru președintele Emmanuel Macron.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a stârnit controverse în urma unei decizii neobișnuite pentru banchetul de stat în onoarea președintelui francez Emmanuel Macron. Monarhul l-a invitat pe celebrul bucătar francez Raymond Blanc să colaboreze cu echipa de bucătari ai Palatului Buckingham pentru pregătirea mesei festive. Această decizie a fost criticată de Darren McGrady, fostul bucătar personal al reginei Elisabeta, prințesei Diana și prinților William și Harry.
McGrady a declarat: „Înțeleg că Raymond Blanc este unul dintre cei mai buni bucătari din lume, și înțeleg că este ambasador al Fundației Regelui, și înțeleg că această colaborare este în spiritul Înțelegerii Cordiale, dar este o palmă uriașă dată bucătarilor regali ai palatului”.
Motive pentru decizia regelui
Deși controversată, decizia regelui Charles pare să fi avut mai multe motive. În primul rând, a fost văzută ca un gest de respect față de președintele Macron și cultura culinară franceză. De asemenea, regele și Raymond Blanc au o prietenie îndelungată, bucătarul fiind invitat ca speaker la mai multe evenimente regale de-a lungul anilor. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat că Raymond Blanc a fost invitat să ajute la „crearea primului fel și a desertului”. Cu toate acestea, se pare că felul principal a fost lăsat în grija lui Mark Flanagan, bucătarul șef al Casei Regale.
În timp ce decizia regelui a fost criticată de unii, alții au lăudat-o ca fiind un gest diplomatic inteligent. Raymond Blanc însuși a subliniat importanța colaborării, declarând: „Aș fi putut face totul dacă aș fi insistat, dar Mark a pregătit un fel minunat – pui de la Rhug Estate cu produse britanice, cu un sos delicios de tarhon, în stil francez. A fost o ocazie splendidă”.
Blanc a adăugat: „Cu toții avem o opinie – și eu am una diferită. Îmi place să aduc oamenii împreună”.
Impactul asupra bucătarilor regali
Criticile lui Darren McGrady ridică întrebări cu privire la impactul acestei decizii asupra moralului și statutului bucătarilor regali. McGrady a sugerat că acest gest ar putea fi interpretat ca o lipsă de încredere în abilitățile echipei existente. Cu toate acestea, Raymond Blanc a subliniat că a inclus bucătarul șef al Casei Regale în pregătiri ca semn de respect față de monarh.





Acest aspect ar putea atenua parțial îngrijorările legate de marginalizarea personalului existent.
Foto: Profimedia

































