Credibilitatea Prințului Harry pusă sub semnul întrebării după mai multe erori care apar in carte

11 ianuarie, 2023
meghan si harry profi6 jpg

Amintirile pot varia.

Credibilitatea Prințului Harry este pusă sub semnul întrebării în urma unei erori aparente din controversatul său memoriu, „Spare”, despre moartea străbunicii sale, Regina Elisabeta.

În carte, Ducele de Sussex, în vârstă de 38 de ani, își amintește exact momentul în care a fost alertat că mama suveranei, Elisabeta Regina Mamă, a murit. Se întâmpla în martie 2002.

Harry susține că era la școala lui din Marea Britanie, Eton, când a aflat că s-a stins în somn la vârsta de 101 de ani.

„La Eton, în timp ce studiam, am primit un telefon. Aș vrea să-mi amintesc a cui voce era la celălalt capăt, a unui curtean, cred”, scrie Prințul.

„Îmi amintesc că era chiar înainte de Paște, vremea era luminoasă și caldă. Alteța Voastră Regală, Regina Mamă a murit”.

Cu toate acestea, mai multe dovezi contrazic afirmația lui Harry conform căreia acesta era la școală, el fiind de fapt într-o excursie la schi în Klosters, Elveția, împreună cu tatăl său, regele Charles al III-lea, și cu fratele său, Prințul William, la momentul morții Reginei Mame.

Există și fotografii care arată că Harry se întorcea într-adevăr în Marea Britanie din Elveția la o zi după moartea străbunicii sale.

Inconsecvența i-a determinat pe mulți să se întrebe dacă și alte părți din cartea lui Harry sunt incorecte.

„Harry nici măcar nu-și amintește unde era când a murit Regina Mamă, așa că amintirile lui nu sunt de încredere. Și are o agendă, așa că există o lipsă de imparțialitate”, a scris o persoană pe Twitter.

„Totuși, este prima zi de la lansarea #SpareUs și deja este clar că Harry a fabricat porțiuni uriașe din carte pentru a-și susține victimizarea falsă”, a susținut un alt utilizator. „Nu era la Eton când a murit Regina Mamă și nu i a spus un „curtean aleatoriu”. Este un mincinos și un învins”.

Criticii au evidențiat apoi un alt detaliu despre un cadou pe care prințesa Diana i l-a făcut lui Harry. În cartea sa, Prințul a scris că regretata lui mama i-a cumpărat un Xbox pentru a 13-a aniversare, în 1997, chiar înainte de a muri.

Cu toate acestea, Mirror spune că Xbox-urile nu au existat până în 2001, iar consola de jocuri nu a ajuns nici măcar pe rafturi în Europa decât un an mai târziu.

„Se pare că volumul este un pic neclar în adevăr”, a scris o persoană pe Twitter ca răspuns la contradicția Xbox.

Un altul a fost de acord : „Aceasta este problema cu minciunile multiple. Pierzi urma, devii înflăcărat și uiți să cercetezi”.

Alții au subliniat, totuși, că Harry s-ar putea să fi amestecat tipul de sistem de jocuri pe care l-a primit, apărătorii notând că ar fi putut obține o PlayStation sau Nintendo 64 și că a fost doar „confuz”.

Harry a făcut câteva acuzații usturatoare despre membrii familiei regale în carte, care a apărut oficial marți, iar acestea sunt acum puse sub semnul întrebării.

Prințul l-a acuzat pe Charles că l-a numit de rezervă în ziua în care s-a născut și i-a spus Dianei: „Acum mi-ai dat un moștenitor și o rezervă – munca mea este gata”.

El a mai susținut că William l-a atacat după ce au avut o discuție despre Meghan Markle.

De asemenea, Harry a spus despre soția Prințului de Wales, Kate Middleton, că a făcut-o pe Markle să plângă înainte de nunta lor.

Ducele a târât pe jos și cu soția lui Charles, Camilla, și a susținut că el și Prințul William și-au îndemnat tatăl să nu se căsătorească.



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg