Credința și iubita lui soție, pilonii pe care se sprijină Charles în lupta cu cancerul

12 februarie, 2024

Slujbele duminicale au devenit și mai importante pentru suveranul Marii Britanii, care speră într-un ajutor divin care să-i aline suferința.

Regele Charles și Regina Camilla caută sprijin în conversațiile cu pastorul. FOTO: Profimedia
Regele Charles și Regina Camilla caută sprijin în conversațiile cu pastorul. FOTO: Profimedia

Obosit, dar optimist. Așa a părut Regele Charles ieri, la slujba duminicală de la biserica Sf. Maria Magdalena de pe domeniul Sandringham, unde a fost văzut mergând la brațul soției sale, Camilla. Îmbrăcat într-un costum şi un palton de culoare închisă, suveranul era vădit mai palid și mai slăbit decât de-obicei, folosind umbrela pentru ploaie și ca sprijin în timpul mersului, însă asta nu l-a împiedicat să-i salute pe jurnaliștii avizi de noutăți privind starea sa.L

La rândul ei, Regina Camilla, foarte cochetă cu paltonul său ecru, cizmele sale înalte, din piele întoarsă neagră, și pălăria sa neagră, a salutat în grabă mulțimea de curioși de la poartă, fiind mai preocupată de Charles și de întâlnirea cu pastorul, trădând o oarecare neliniște, în ciuda siguranței pe care vrea s-o afișeze public.

Aceasta a fost a doua sa apariţie publică de la anunţarea diagnosticului de cancer, de la începutul săptămânii trecute. De atunci, de pe 5 februarie, Regele Charles al III-lea a decis să se retragă la reședința sa de la Sandringham, din comitatul Norfolk, unde și-a început convalescența. La fel ca prima oară, Charles este văzut mergând la slujba religioasă. Și, dacă privim în urmă la ieșirile sale publice cu familia, multe dintre ele implică mersul la biserică, semn că suveranul își găsește liniștea și puterea în credință, mai ales de la pierderea mamei sale încoace.

Totodată, loiala și iubitoarea lui soție ne-a demonstrat, chiar dacă nu mai era cazul, de atașamentul său incredibil, atunci când a încălcat protocolul regal și l-a însoțit în ziua internării, dar și când l-a vizitat de trei ori într-o singură zi la spital! Iar acum e nelipsită de lângă el, cu excepția cazurilor în care își asumă cele câteva evenimente publice la care ia parte inclusiv în „contul” lui Charles.

Știm cu toții cum a început relația lor, știm și câți oameni au avut de suferit de pe urma relației lor extraconjugale, dar într-un final, când Familia Regală, copiii lor și însăși națiunea britanică le-a acceptat legătura și le-a permis legitimarea prin căsătorie și, anul trecut, prin ungerea lor ca monarhi, ne e clar că pe Charles și Camilla nu-i poate lega decât iubirea, respectul și prietenia de-o viață, sursa incredibilă din care își trag și speranța, și optimismul. Sperăm ca, și de această dată, să-i fie de ajutor monarhului în cea mai dură luptă pe care o duce, cea pentru viață.

FOTO: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania, Prințul Hussein, Getty Images jpg
Principesa Sofia a Romaniei la Varsovia  FOTO Casa Majestatii Sale (2) jpg
Andrea Charlotte Casiraghi profimedia 0738715961 jpg
Mary a Danemarcei, Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia foto profimedia 0848652378 jpg
Infanta Cristina și Inaki foto profimedia 0701319405 jpg
kate middleton costum verde getty jpg
Regina Camilla a primit la Clarence House câini utilitari, Foto Getty Images (3) (1) jpg
sarah ferguson gettyimages jpg
Meghan Markle și Prințul Harry  foto   Getty jpg
Eliza Spencer și Amelia Spencer (5) jpg
Prințul Harry, Regele Charles  sursa   Getty jpg
Kate Middleton și William la schi, 2016, Getty (5) jpg
Umberto si Sofia de Saxa Coburg, copiii lui Konstantin al Bulgariei si al spanioloaicei Maria Garcia de la Rasilla   profimedia 0289651007 jpg
Regina Camilla la dineul pentru președintele Republicii Coreea (2) jpg
FotoJetMiddletons (1) jpg
Charles Harry si Meghan GETTY jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg