Cu cât s-a vândut scrisoarea Regelui Charles către „dragul său tată”, Prințul Philip! Suma e exorbitantă

30 septembrie, 2024

În timp ce Regina Elisabeta și Prințul Philip erau plecați, Regele Charles, pe atunci tânăr prinț, i-a scris tatălui său o scrisoare emoționantă.

Regele Charles Prințul Philip Foto Getty Images (1) jpg

O scrisoare emoționantă a Regelui Charles către „dragul său tată” a fost vândută la o licitație pentru o sumă impresionantă. Tânărul prinț, în vârstă de cinci ani la acea vreme, i-a scris Prințului Philip în timp ce el și Regina Elisabeta se aflau într-un turneu de opt săptămâni în Australia, în 1954. Datată 2 martie 1954 pe hârtia de la Palatul Buckingham, Regele Charles a scris cu litere de tipar detaliind cât de mult îi lipsea tatăl său. „Dragă tată, abia aștept să te văd pe vas. Cu dragoste, Charles”. Partea din spate a celei de-a doua pagini este acoperită cu cruci, reprezentând săruturi.

Scrisoarea, care provine dintr-o colecție privată, a fost vândută pentru 5.700 de lire sterline, inclusiv taxe, la International Autograph Auctions, în Malaga, Spania. Licitatorul Richard Davie consideră că scrisoarea este „fermecătoare” și arată cât de mult îl prețuia Regele Charles, prinț pe atunci, pe tatăl său. 

„Este destul de extraordinar ca scrisori ale monarhilor britanici scrise la o vârstă atât de fragedă să apară la licitație. Singurul alt exemplu similar pe care l-am oferit anterior a fost o scrisoare scrisă de Regina Victoria la vârsta de șapte ani”, a explicat el. 

De-a lungul anilor, Prințul Philip a avut o relație oarecum conflictuală și „tensionată” cu fiul său cel mare. În timp ce Ducele de Edinburgh avea o personalitate dură și aspră, Charles a fost întotdeauna considerat a fi sensibil. Prințul Philip însuși a vorbit despre diferențele dintre cei doi în trecut. Într-un interviu din 2004, Ducele de Edinburgh a declarat: „Charles este un romantic, iar eu sunt un pragmatic. Asta înseamnă că vedem lucrurile diferit. Și pentru că eu nu văd lucrurile ca un romantic, sunt lipsit de sentimente”.

În timpul primului său turneu în Australia, Regina Elisabeta a devenit prima suverană britanică care a deschis un Parlament australian. Regina și Ducele de Edinburgh au sosit la Parlament la ora 10:20 dimineața, unde o mulțime de peste 35.000 de persoane s-a aliniat pe trotuar pentru a-i vedea pe membrii familiei regale.

Charles și Prințesa Anne, care avea trei ani la acea vreme, au rămas acasă, la Londra. Turneul de opt săptămâni în Australia a făcut parte dintr-un turneu de șase luni în Commonwealth pe care cuplul l-a întreprins din noiembrie 1953 până în mai 1954, după încoronarea monarhului.

Cuplu regal a vizitat o multitudine de țări, de la Uganda și Bermuda la Fiji și Malta. Regina Elisabeta și Prințul Philip „deveniseră celebrități mondiale” de când încoronarea ei fusese televizată.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Printesa Teodora a Greciei s a casatorit Foto Profimedia (3) jpg
Sophie Ducesa de Edinburgh la crama Domaine Evremond, Profimedia (3) jpg
Regina Mary, Regele Frederik, Prințul moștenitor Christian și frații lui Foto Getty Images (3) jpg
Regina Letizia Regele Felipe nuntă foto profimedia 0586799342 jpg
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
Regina Letizia a Spaniei profimedia 0912123343 jpg
Kate Middleton  Profimedia jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei Foto Profimedia (2) jpg
Kate Middleton tiara Foto Profimedia jpg
Prințul Harry  foto   GettyImages jpg
Carole Middleton, Michael Middleton cu copiii lor Pippa Middleton si James Middleton   GettyImages 113286742 jpg
Printesa Claire, Printul Laurent al Belgiei   GettyImages 481502644 jpg
Prințul William, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
William și Harry în tinerețe jpg
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg