Cu ce bijuterii va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a

18 septembrie, 2022

Potrivit unei cutume milenare, monarhii sunt înmormântați cu podoabe de preț. Suverana Marii Britanii a lăsat indicații și în această privință.

Regina (15) jpg

E uimitor cum Regina Elisabeta a II-a și-a planificat în atât de mare detaliu înmormântarea, având în vedere amploarea ceremoniei și întinderea ei, de-a lungul a zece zile. Desigur, nu a luat în calcul faptul că se va stinge la Castelul Balmoral, mult iubita ei reședință de vacanță, însă în ceea ce privește celelalte detalii, toate s-au făcut potrivit dorinței sale.

Ei bine, la moartea fiecărui rege, se obișnuiește ca în hainele de înmormântare, pe cap, pe degete sau lângă defunct să fie plasate podoabe de preț. De data aceasta, însă, suverana a cerut explicit să fie înmormântată doar cu bijuterii valoroase din punct de vedere sentimental, respectiv cu verigheta ei de aur și cu o pereche de cercei cu perle. Verigheta Reginei este realizată din aur galez, continuând o tradiție regală ce datează din 1920. În 1947, la nunta sa, prințesa Elisabeta a primit din partea soțului său verigheta realizată din aur provenit de la mina Clogau St. David din Țara Galilor.

Atât verigheta, cât și cerceii fac parte din colecția personală a fostei suverane, care conține aproximativ 300 de piese, inclusiv 98 de broșe, 34 de perechi de cercei și 15 inele. Când nu erau purtate de monarh, aceste bijuterii erau depozitate în Galeria Reginei din Palatul Buckingham. Din aceeași colecție face parte și inelul de logodnă, care i-a aparținut lui Alice de Battenberg, mama Prințului Consort Phillip, și care va ajunge cel mai probabil la Prințesa Anne.

Colecția privată este diferită de Bijuteriile Coroanei. Acestea sunt ținute în Turnul Londrei și datează din al XVII-lea, colecția include peste 23.000 de diamante, safire și rubine.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, la ora locală 19:30 (21:30 ora României), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania profimedia 0747116842 jpg
Paul Burrell, fostul majordom al Printesei Diana, profimedia 0743207546 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei   pagina oficiala (2) jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
William și Harry, Getty (2) jpg
Prințesa Charlotte jpg
Ducii de Sussex, insert Diana jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Familia Regala a Olandei, Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Mostenitoare Amalia in turneu, Bonaire   pagina oficiala (15) jpg
Letizia profimedia 0751684196 jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
Monaco, Charlene și Albert, Getty (4) jpg
Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}