Cu ce bijuterii va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a

18 septembrie, 2022

Potrivit unei cutume milenare, monarhii sunt înmormântați cu podoabe de preț. Suverana Marii Britanii a lăsat indicații și în această privință.

Regina (15) jpg

E uimitor cum Regina Elisabeta a II-a și-a planificat în atât de mare detaliu înmormântarea, având în vedere amploarea ceremoniei și întinderea ei, de-a lungul a zece zile. Desigur, nu a luat în calcul faptul că se va stinge la Castelul Balmoral, mult iubita ei reședință de vacanță, însă în ceea ce privește celelalte detalii, toate s-au făcut potrivit dorinței sale.

Ei bine, la moartea fiecărui rege, se obișnuiește ca în hainele de înmormântare, pe cap, pe degete sau lângă defunct să fie plasate podoabe de preț. De data aceasta, însă, suverana a cerut explicit să fie înmormântată doar cu bijuterii valoroase din punct de vedere sentimental, respectiv cu verigheta ei de aur și cu o pereche de cercei cu perle. Verigheta Reginei este realizată din aur galez, continuând o tradiție regală ce datează din 1920. În 1947, la nunta sa, prințesa Elisabeta a primit din partea soțului său verigheta realizată din aur provenit de la mina Clogau St. David din Țara Galilor.

Atât verigheta, cât și cerceii fac parte din colecția personală a fostei suverane, care conține aproximativ 300 de piese, inclusiv 98 de broșe, 34 de perechi de cercei și 15 inele. Când nu erau purtate de monarh, aceste bijuterii erau depozitate în Galeria Reginei din Palatul Buckingham. Din aceeași colecție face parte și inelul de logodnă, care i-a aparținut lui Alice de Battenberg, mama Prințului Consort Phillip, și care va ajunge cel mai probabil la Prințesa Anne.

Colecția privată este diferită de Bijuteriile Coroanei. Acestea sunt ținute în Turnul Londrei și datează din al XVII-lea, colecția include peste 23.000 de diamante, safire și rubine.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, la ora locală 19:30 (21:30 ora României), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg
printul philip 0 jpeg
Regele Charles și Regina Camilla în Germania (10) jpg
FotoJetAnne și Kate jpg
Lady Margarita profimedia 0093319524 jpg
charlene si familia
Charles si Camilla la Highgrove (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, și Prințul William,  Bafta, Getty (1) jpg
meghan markle 1 jpg
Printul Harry   GettyImages 1425237886 jpg
Sarah Ferguson, GettyImages 1421646121 jpg
accident auto prințesa diana 1 jpg