Cu ce bijuterii va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a

18 septembrie, 2022

Potrivit unei cutume milenare, monarhii sunt înmormântați cu podoabe de preț. Suverana Marii Britanii a lăsat indicații și în această privință.

Regina (15) jpg

E uimitor cum Regina Elisabeta a II-a și-a planificat în atât de mare detaliu înmormântarea, având în vedere amploarea ceremoniei și întinderea ei, de-a lungul a zece zile. Desigur, nu a luat în calcul faptul că se va stinge la Castelul Balmoral, mult iubita ei reședință de vacanță, însă în ceea ce privește celelalte detalii, toate s-au făcut potrivit dorinței sale.

Ei bine, la moartea fiecărui rege, se obișnuiește ca în hainele de înmormântare, pe cap, pe degete sau lângă defunct să fie plasate podoabe de preț. De data aceasta, însă, suverana a cerut explicit să fie înmormântată doar cu bijuterii valoroase din punct de vedere sentimental, respectiv cu verigheta ei de aur și cu o pereche de cercei cu perle. Verigheta Reginei este realizată din aur galez, continuând o tradiție regală ce datează din 1920. În 1947, la nunta sa, prințesa Elisabeta a primit din partea soțului său verigheta realizată din aur provenit de la mina Clogau St. David din Țara Galilor.

Atât verigheta, cât și cerceii fac parte din colecția personală a fostei suverane, care conține aproximativ 300 de piese, inclusiv 98 de broșe, 34 de perechi de cercei și 15 inele. Când nu erau purtate de monarh, aceste bijuterii erau depozitate în Galeria Reginei din Palatul Buckingham. Din aceeași colecție face parte și inelul de logodnă, care i-a aparținut lui Alice de Battenberg, mama Prințului Consort Phillip, și care va ajunge cel mai probabil la Prințesa Anne.

Colecția privată este diferită de Bijuteriile Coroanei. Acestea sunt ținute în Turnul Londrei și datează din al XVII-lea, colecția include peste 23.000 de diamante, safire și rubine.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, la ora locală 19:30 (21:30 ora României), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (3) jpg
printul william si amanta rose hanbury jpg
Regele Felipe si Regina Letizia Foto Instagram  jpg
Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg