Cu ce meniu festiv, regal, se răsfață la masa de Paște Regele Charles, Regina Camilla și Prinții de Wales

29 martie, 2024

Duminică, familia regală britanică va celebra Paștele catolic. Ocazie de a se pune la masă, de a sta în familie și de a se bucura de bucate dintre cele mai rafinate.

Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg

Ce-i drept, anul acesta va fi unul atipic, fără multă zarvă și fără excese de niciun fel, întrucât trei membri ai familiei regale se află în plin tratament anticanceros: însuși Regele Charles, Prințesa de Wales, Kate, și fosta cumnată a Regelui, Ducesa Sarah Ferguson, mama surorilor regale Beatrice și Eugenie.

Cu toate acestea, tradiția e tradiție.

Ce mănâncă familia regală în Duminica Paștelui? De la friptură de miel la brânză Windsor, Darren McGrady dezvăluie meniul regal.

Camilla, Charles, William si Kate   profimedia 0827207591 jpg

În timp ce multe familii se pregătesc cu mese bogate și ouă de ciocolată, Duminica Paștelui poate arăta puțin diferit pentru familia regală în acest an.

În lumina diagnosticului recent de cancer al regelui Charles și al prințesei de Wales, care primește chimioterapie preventivă pentru cancer, sărbătorile pascale vor fi mult mai discrete decât în ​​anii precedenți.

Cu toate că Prințul și Prințesa de Wales nu vor fi prezenți la slujba de Paște de la  Biserica Sf. Gheorghe, ei ar putea alege să marcheze ocazia în privat, petrecând timp cu familia în spatele ușilor închise ale Castelului Windsor.

Pe de altă parte, Regele Charles și Regina Camilla vor fi prezenți la biserică în duminica Paștelui.

Fostul bucătar regal, Darren McGrady, a detaliat în ce constă în mod tradițional meniul pe masa regală de Paște.

Conform tradiției, familia regală servește friptură de miel în Duminica Paștelui. În credința creștină și protestantă, mielul de Paște este un simbol al „mielului sacrificat” menționat în Vechiul Testament, dar și asociat cu imaginea lui Iisus, în postura de „Mielul lui Dumnezeu” care s-a jertfit pe cruce.

Darren McGrady a dezvăluit OK!Magazine că la masa regală de Paște se servește direct miel, cu o salată de legumă din abundență. 

Familia regală face apoi loc pentru al doilea fel, alcătuit dintr-o selecție de brânzeturi rafinate și fructe, toate făcute pe domeniul Windsor.

„Cele mai incredibile piersici de Windsor creșteau pe moșie când lucram la ei. Le ascundeam în bucătărie pentru că toată lumea dorea să le guste. Regina le aștepta mereu cu nerăbdare și se ospăta cu ele, când erau coapte”, a mai spus fostul bucătar.

Tradițional, Paștele regal este învelit... în ciocolată. Regina o adora, de aceea nu lipsesc deserturile cu ciocolată, dar și ouăle din ciocolată personalizate cu numele membrilor regali. Este un obicei care face deliciul picilor de la Palat.

Se știe că de obicei, Charles nu mănâncă la prânz. De sărbătorile importante, face însă excepție. Sperăm să îl bucure Paștele și anul acesta.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg