Cu ce meniu festiv, regal, se răsfață la masa de Paște Regele Charles, Regina Camilla și Prinții de Wales

29 martie, 2024

Duminică, familia regală britanică va celebra Paștele catolic. Ocazie de a se pune la masă, de a sta în familie și de a se bucura de bucate dintre cele mai rafinate.

Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg

Ce-i drept, anul acesta va fi unul atipic, fără multă zarvă și fără excese de niciun fel, întrucât trei membri ai familiei regale se află în plin tratament anticanceros: însuși Regele Charles, Prințesa de Wales, Kate, și fosta cumnată a Regelui, Ducesa Sarah Ferguson, mama surorilor regale Beatrice și Eugenie.

Cu toate acestea, tradiția e tradiție.

Ce mănâncă familia regală în Duminica Paștelui? De la friptură de miel la brânză Windsor, Darren McGrady dezvăluie meniul regal.

Camilla, Charles, William si Kate   profimedia 0827207591 jpg

În timp ce multe familii se pregătesc cu mese bogate și ouă de ciocolată, Duminica Paștelui poate arăta puțin diferit pentru familia regală în acest an.

În lumina diagnosticului recent de cancer al regelui Charles și al prințesei de Wales, care primește chimioterapie preventivă pentru cancer, sărbătorile pascale vor fi mult mai discrete decât în ​​anii precedenți.

Cu toate că Prințul și Prințesa de Wales nu vor fi prezenți la slujba de Paște de la  Biserica Sf. Gheorghe, ei ar putea alege să marcheze ocazia în privat, petrecând timp cu familia în spatele ușilor închise ale Castelului Windsor.

Pe de altă parte, Regele Charles și Regina Camilla vor fi prezenți la biserică în duminica Paștelui.

Fostul bucătar regal, Darren McGrady, a detaliat în ce constă în mod tradițional meniul pe masa regală de Paște.

Conform tradiției, familia regală servește friptură de miel în Duminica Paștelui. În credința creștină și protestantă, mielul de Paște este un simbol al „mielului sacrificat” menționat în Vechiul Testament, dar și asociat cu imaginea lui Iisus, în postura de „Mielul lui Dumnezeu” care s-a jertfit pe cruce.

Darren McGrady a dezvăluit OK!Magazine că la masa regală de Paște se servește direct miel, cu o salată de legumă din abundență. 

Familia regală face apoi loc pentru al doilea fel, alcătuit dintr-o selecție de brânzeturi rafinate și fructe, toate făcute pe domeniul Windsor.

„Cele mai incredibile piersici de Windsor creșteau pe moșie când lucram la ei. Le ascundeam în bucătărie pentru că toată lumea dorea să le guste. Regina le aștepta mereu cu nerăbdare și se ospăta cu ele, când erau coapte”, a mai spus fostul bucătar.

Tradițional, Paștele regal este învelit... în ciocolată. Regina o adora, de aceea nu lipsesc deserturile cu ciocolată, dar și ouăle din ciocolată personalizate cu numele membrilor regali. Este un obicei care face deliciul picilor de la Palat.

Se știe că de obicei, Charles nu mănâncă la prânz. De sărbătorile importante, face însă excepție. Sperăm să îl bucure Paștele și anul acesta.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg
Regina Camilla, la Palatul Buckingham, pe 16 aprilie 2024, GettyImages (4) jpg
Prințesa Diana Foto GettyImages jpg
Prințesa Martha Louise a Norvegiei se mărită cu Durek Verrett, Getty (6) jpg
Kate Middleton Foto Getty Images jpg
Marele Duce Henri de Luxemburg si Marea Ducesă Maria Teresa   FOTO Marea Curte Ducală (8) jpg
Regele Frederik, Regina Mary alaturi de Regina Margrethe Foto Profimedia (1) jpg
Prințul William la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (2) jpg
FotoJet Meg jpg
Prințesa moștenitoare Mette Marit a Norvegiei la Premiile de cercetare medicală, Profimedia (4) jpg
Printesa Eleonore a Belgiei la 16 ani   FOTO Casa Regală (2) jpg
Regina Mary și Regele Frederik foto Daily Mail png
Juan Carlos a abdicat (foto: reuters) jpeg