Cum a fost la sărbătoarea de 10 Mai de la Castelul Peleş FOTO

11 mai, 2016
566 10Mai2016 jpeg

Ieri, de Ziua Monarhiei, Familia Regală a României a organizat în parcul regal tradiţionalul Garden Party şi un Concert de Gală, la care intrarea a fost liberă pentru toţi cei care au dorit să fie alături de Familia Regală la aniversarea a 150 de ani de la crearea Casei Regale a României.

image

Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare, Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia şi Principesa Maria, împreună cu domnul Alexander Nixon (soţul Principesei Elena) şi Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei (fiica Principesei Ileana a României) s-au întâlnit în Salonul Italian, Salonul Maur şi Salonul Florentin cu personalităţi din viaţa culturală, ştiinţifică, educaţională, cu înalţi reprezentanţi ai societăţii civile, ai Bisericii Ortodoxe, Bisericii Catolice, Cultului Mozaic şi Cultului Musulman, precum şi ai Corpului Diplomatic.

image

La ora 18.00, Familia Regală a ieşit pe balconul castelului, pentru a saluta participanţii la sărbătoare. A fost intonat Imnul Regal. Trei avioane ale Iacărilor Acrobaţi au survolat parcul regal.

image image

Jumătate de oră mai târziu, a început Concertul de Gală. Muzicienii au evoluat pe o scenă aşezată în aer liber, pe terasa castelului. Imaginile au fost preluate pe două mari ecrane, vizibile pentru toţi cei aflaţi pe peluză.

Concertul a fost susţinut de orchestra lărgită a Cameratei Regale, având ca invitaţi pe dirijorul Tiberiu Soare, violonistul Remus Azoiţei şi tenorul Teodor Ilincăi.

image

Repertoriul a cuprins “Rapsodia I-a” de George Enescu, “Balada” de Ciprian Porumbescu, “Torna a Surriento” de Ernesto de Curtis, “Valurile Dunării” de Iosif Ivanovici, “Introducere” si “Rondo Capriccioso” de Camille Saint-Saëns, “O, sole mio” de Eduardo di Capua, “Hora Staccato” de Grigoras Dinicu, “Nessun Dorma” din opera Turandot de Giacomo Puccini şi Imnul Regal de Eduard Hübsch.

Familia Regală a urmărit concertul de pe terasa Castelului Peleş.

image

Au luat parte la sărbătoare români veniţi din toate colţurile ţării şi din Republica Moldova. Au fost prezente personalităţi din Spania, Marea Britanie, Elveţia, Serbia, Rusia, Statele Unite ale Americii, Germania şi Austria.Recente pe Ok! Magazine

Nunta iordaniană a Prințului Hussein cu Rajwa, Profimedia (2) jpg
Charlene Monaco GettyImages 1258334722 jpg
Regele Charles în România  foto   GettyImages jpg
Rania nuntă regală profimedia 0780889521 jpg
Prințul William și Kate Middleton la nunta hașemită, 1 iunie 2023, Profimedia (2) jpg
Regina Rania Al Abdullah, la nunta fiului său cel mare, Profimedia (1) jpg
rajwa hussein miri (1) jpg
kate middleton tiara jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif   profimedia 0780779231 jpg
nunta Printul Mostenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif   profimedia 0780804179 jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințesa Charlotte jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta regala din Iordania   Casa Regala (1) jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Kate Middleton și Prințul William în vizită la Aberfan (1) jpg
Margareta a Danemarcei, Nikolai si fratii, GettyImages 521552898 jpg
Kate Middleton și Prințul William la Birmingham, Getty (3) jpg