Cum a fost la sărbătoarea de 10 Mai de la Castelul Peleș FOTO

Ieri, de Ziua Monarhiei, Familia Regală a României a organizat în parcul regal tradiționalul Garden Party și un Concert de Gală, la care intrarea a fost liberă pentru toți cei care au dorit să fie alături de Familia Regală la aniversarea a 150 de ani de la crearea Casei Regale a României.

566-10Mai2016

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare, Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria, împreună cu domnul Alexander Nixon (soțul Principesei Elena) și Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei (fiica Principesei Ileana a României) s-au întâlnit în Salonul Italian, Salonul Maur și Salonul Florentin cu personalități din viața culturală, științifică, educațională, cu înalți reprezentanți ai societății civile, ai Bisericii Ortodoxe, Bisericii Catolice, Cultului Mozaic și Cultului Musulman, precum și ai Corpului Diplomatic.

336-10Mai2016

La ora 18.00, Familia Regală a ieșit pe balconul castelului, pentru a saluta participanții la sărbătoare. A fost intonat Imnul Regal. Trei avioane ale Iacărilor Acrobați au survolat parcul regal.

Clipboard01

13221230_10153530630356615_8680460944631746477_o

Jumătate de oră mai târziu, a început Concertul de Gală. Muzicienii au evoluat pe o scenă așezată în aer liber, pe terasa castelului. Imaginile au fost preluate pe două mari ecrane, vizibile pentru toți cei aflați pe peluză.

Concertul a fost susținut de orchestra lărgită a Cameratei Regale, având ca invitați pe dirijorul Tiberiu Soare, violonistul Remus Azoiței și tenorul Teodor Ilincăi.

843-10Mai2016

Repertoriul a cuprins “Rapsodia I-a” de George Enescu, “Balada” de Ciprian Porumbescu, “Torna a Surriento” de Ernesto de Curtis, “Valurile Dunării” de Iosif Ivanovici, “Introducere” si “Rondo Capriccioso” de Camille Saint-Saëns, “O, sole mio” de Eduardo di Capua, “Hora Staccato” de Grigoras Dinicu, “Nessun Dorma” din opera Turandot de Giacomo Puccini și Imnul Regal de Eduard Hübsch.

Familia Regală a urmărit concertul de pe terasa Castelului Peleș.

808-10Mai2016

Au luat parte la sărbătoare români veniți din toate colțurile țării și din Republica Moldova. Au fost prezente personalități din Spania, Marea Britanie, Elveția, Serbia, Rusia, Statele Unite ale Americii, Germania și Austria.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA