Cum a impus Diana moda picioarelor goale și a pantofilor nude

Fără îndoială că regretata Lady Diana, a cărei moarte se va comemora pe 31 august, a fost primul fashion icon de la vreo casă regală din această lume. Și asta într-o perioadă în care cutumele regale erau destul de restrictive cu privire la vestimentația unei soții de prinț moștenitor.

Diana în Calcutta , India

Ei bine, în 1981, când Diana a devenit soția Prințului Charles, era de negândit ca o doamnă să iasă la evenimente publice fără ciorapi, cu atât mai mult una din cadrul familiei regale.

Diana a anulat această regulă absurdă, renunțând la dres mai întâi vara, atunci când a vrut să-și expună picioarele bronzate și tonifiate pe sub fuste sau rochii.

Diana, cu William și Harry, în timpul unei vacanțe în Mallorca

Se cunoaște și prima ocazie cu prințesa decedată în anul 1997 a apărut cu picioarele goale, fără dres: în parcarea școlii prinților William și Harry, în anul 1989. Deja, în 1991, Diana își expunea picioarele în mod natural, renunțând la dres, chiar și la evenimentele oficiale.

Tot Diana este cea care a impus regula pantofilor nude la evenimente de familie precum nunți, botezuri și aniversări ale zilelor de naștere. O regulă pe care Kate Middleton o respectă azi cu sfințenie, căci soția lui William pare că nu mai iese din veșnicii ei pantofi în culoarea pielii.

Prințesa Diana în anul 1996
Kate Middleton în 2017

Diana a adoptat acest trend în materie de încălțăminte cu mult timp în urmă, fiind conștientă că pantofii nude au efectul de a-i face picioarele să pară mai lungi și mai suple. De parcă ar fi fost nevoie…

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA