Cum a presat-o Charles pe regina Elisabeta pentru ca soția lui, Camilla, să obțină titlul dorit

29 noiembrie, 2022
camilla - charles

Regele a fost foarte supărat atunci când mama lui a plătit taxele legale pentru cazul ducelui de York.

Potrivit autorului regal Christopher Anderson, Charles a avut o „înțelegere nespusă” cu regina Elisabeta cu privire la viitorul titlu al soției sale, Camilla, ducesă de Cornwall pe atunci. Biograful care va lansa carteaThe King: The Life of Charles III , prima biografie a regelui Charles de când a moștenit tronul, a vorbit cu comentatorul regal Kinsey Schofield într-un podcast. 

„După moartea Dianei i-au trebuit opt ​​ani lui Charles să o convingă pe regina să-i permită să se căsătorească cu Camilla. În timpul ceremoniei au îngenuncheat și s-au rugat Arhiepiscopului de Canterbury pentru iertarea păcateler și răutatea lor.

Apoi, timp de 17 ani, au făcut lobby pentru ca regina să o susțină pe Camilla ca viitoare regină. La începutul acestui an, prințul Andrew – fiul preferat al reginei – a avut nevoie de 14 milioane de dolari (12 milioane de lire sterline) pentru a scăpa de cazul de abuz sexual”.

În februarie, ducele de York a ajuns la o înțelegere cu Virginia Roberts Giuffre, care a intentat un proces civil împotriva prințului. Acordul extrajudiciar din  SUA, despre care avocații lui Andrew spun că nu este o recunoaștere a vinovăției, a pus capăt poveștii cu Giuffre, care a susținut că a agresat-o sexual de trei ori când avea 17 ani - acuzații pe care el le-a neagă categoric.

Biograful suține că Charles a fost foarte supărat că regina „a platit factura” pentru cazul   fratelui său Andrew”. 

El mai spune că cineva din „tabăra lui Charles” a sugerat atunci că ar fi „momentul perfect” ca regina să anunțe că o sprijină pe Camilla și o vede potrivită pentru rolul de regină. În schimb, „Charles nu va spune nimic”. 

Pe 6 februarie, regina Elisabeta a făcut o declarație pentru a marca cea de-a 70-a aniversare de la urcarea sa pe tron ​​și, spre surprinderea multora, și-a declarat public susținerea pentru Camilla, mai précis atunci când Charles va urca pe tron ea să devină regină consoartă . 

„A fost un tip de înțelegere nespusă în culise. Cred că a fost o declarație reticentă din partea reginei”, spune Anderson.

În urmă cu cinci ani, înainte de aniversarea de 20 de ani de la moartea Dianei, un sondaj al Asociației Presei constata că doar 14% din public dorea ca soția lui Charles să ajungă regină.

Acum, când Charles și Camilla au bifat niște zile de domnie, Regina Consortă pare că a câștigat aproparea publicului. Margaret Holder, autoarea cărții Queen Camilla: Diana's Successor?  susține că schimbarea se bazează în mare parte pe declarația reginei din ziua aderării. 

Mai multe pentru tine...

„Cu câțiva ani în urmă, oamenii se întrebau dacă va veni vreodată ziua când Camilla ar putea atinge un grad rezonabil de popularitate. Se pare că acea zi este acum când un nou sondaj sugerează că 44% din public o consideră o regină bună.

Este o îmbunătățire față de trecut pentru Camilla, dar toate astea le-a câștigat atunci când suverana a făct anunțul....”

„Camilla este văzută din ce în ce mai mult ca un sprijin solid și de încredere pentru Charles, o femeie matură, cu picioarele pe pământ, căreia îi place să se îndepărteze de casa ei privată, Ray Mill House, câteva zile pe săptămână”.Recente pe Ok! Magazine

Regina Rania profimedia 0747116842 jpg
Paul Burrell, fostul majordom al Printesei Diana, profimedia 0743207546 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei   pagina oficiala (2) jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
William și Harry, Getty (2) jpg
Prințesa Charlotte jpg
Ducii de Sussex, insert Diana jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Familia Regala a Olandei, Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Mostenitoare Amalia in turneu, Bonaire   pagina oficiala (15) jpg
Letizia profimedia 0751684196 jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
Monaco, Charlene și Albert, Getty (4) jpg
Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}