Cum a reacționat Prințul William când a fost întrebat câți bani are în cont?

17 noiembrie, 2023

Sunt întrebări la care un prinț, mai ales un viitor rege, nu va răspunde public niciodată, decât dacă e somat juridic. Totuși, iată cum a primit Prințul de Wales această întrebare.

Printul William la centrul Moss Side Millennium Powerhouse. FOTO: Getty Images
Printul William la centrul Moss Side Millennium Powerhouse. FOTO: Getty Images

Aflat în vizită la Manchester, joi, 16 noiembrie, Prințul William a făcut o vizită la Moss Side Millennium Powerhouse, un centru comunitar dedicat creării unui viitor mai bun pentru tinerii din orașul din nord-vestul Angliei. Vizita a făcut parte din proiectul de impact comunitar al Fundației Regale, care are ca scop reducerea violenței în rândul tinerilor.

Cotidianul britanic „The Mirror” relatează că, în timpul întâlnirii cu mai mulți copii de la centru, unul dintre ei i-a adresat cu sinceritate moștenitorului tronului o întrebare derutantă: câți vani are în contul său bancar?

Amuzat de naturalețea băiețelului, pe nume Amir Hassan, Prințul William a răspuns în glumă: „Nu știu!". „Întrebarea lui Amir Hassan l-a făcut pe prinț să râdă foarte mult", au relatat jurnaliștii britanici.

E bine de știut, însă, că Fundația Regală a Prințului de Wales și biroul primarului orașului, Andy Burnham, au donat fiecare câte 50.000 de lire sterline pentru a ajuta centrul comunitar să-și dezvolte programele de sprijin pentru tineri.

Mai târziu, Prințul William și-a permis o nouă glumă, când tinerii au fost invitați să propună coafuri care semnifică „putere”. Soțul Prințesei Kate a fost întrebat dacă ar dori să li se alăture, la care prințul a răspuns: „Sunt literalmente ultima persoană pe care ar trebui să o întrebați. Părul meu dispare!". Apoi, William s-a alăturat unui grup care juca biliard, pe care l-a pierdut în mod regal...

Totuși, câți bani are Prințul William în cont?

Este greu de știut cu exactitate cât de mult se află în contul bancar al Prințului William. Cu toate acestea, „The Independent”, preluat de „Capital”, a încercat să-i estimeze veniturile în luna iunie a anului trecut: după ce a moștenit Ducatul de Cornwall când tatăl său a urcat pe tron, evaluat la aproape 400 de milioane de euro, el câștigă 24,048 milioane de lire sterline (peste 28 de milioane de euro) pe an din aceste terenuri. Ca moștenitor al tronului la jumătatea anului, el primește doar jumătate din această sumă, adică 12,7 milioane de lire sterline (14,8 milioane de euro). „Dar cum schimbarea a avut loc în septembrie anul trecut, ducele a cerut ca o parte din sumă să îi fie alocată pentru „costuri de funcționare".

Prin urmare, William a câștigat anul trecut 5,9 milioane de lire sterline, adică 6,87 milioane de euro, potrivit calculelor jurnaliștilor financiari.

FOTO: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Kate Middleton in serialul The Crown jpg
Contele Nikolai de Monpezat și familia, Profimedia jpg
Omid Scobie, Profimedia jpg
Meghan, Camilla și Kate la înmormântarea Reginei, 2022, GettyImages 1425178231 jpg
Kate Middleton nu a purtat robă de ceremonie în Scoția (3) jpg
Harry şi Meghan FOTO Profimedia
Regina Elisabeta si Regele Charles jpg
Printul William oportunist jpg
Regina Camilla și Meghan Markle în 2018, Getty (1) jpg
Prima Doamna a Vietnamului si Imparateasa Masako a Japoniei   profimedia 0824859826 jpg
Regina Maxima si Brigitte Macron la expozitia Iris van Herpen din Paris   profimedia 0825038263 jpg
Harry, Meghan, Sussex, Foto Profimedia jpg
Meghan si Harry au ramas fara Frogmore Cottage jpg
Kate Middleton și Prințul William, apariție în Wales, pe 3 octombrie (5) jpg
Charles, Eugenie, Beatrice și Regina, Getty jpg
Prințul Albert Naomi și Claudia GettyImages 535827198 jpg
Harry, Charles, Camilla, Meghan, Foto Getty (2) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (2) jpg