Cum ajuns Diana să o înfurie pe Regină după ce s-a dezlănțuit la petrecerea Prințului Andrew

19 mai, 2022
printesa22 jpg

Diana a fost certată de o Regină după un episod scandalos. Prințesa a fost cooptată de Sarah Ferguson într-un plan nebunesc, susține un biograf regal. iar asta a trezit nemulțumirea suveranei.

Regina sărbătorește Jubileul de platină în acest an, marcând 70 de ani pe tron.  În timpul domniei sale, monarhia a cunoscut ma multe schimbări semnificative, dar poate una dintre cele mai notabile a venit după moartea Dianei, Prințesa de Wales. 

Influența Dianei trăiește și astăzi prin copiii ei, William și Harry, iar monarhia, odată pătrunsă de tradiția stoică, a început să se înmoaie. 

Prințesa a testat limitele familiei regale, adesea spre consternarea monarhului. 

Andrew Morton, autorul cărții The Queen, susține că suverana a fost cândva „profund enervată” ca urmare a  necazurilor pricinuite de Diana.

Problemele au început în ultima noapte de burlăcie a lui Andrew, când Diana,Fergie și câțiva prieteni s-au îmbrăcat în polițiști, intenționând să-l „areste” pe Prinț la casa în care avea loc petrecerea lui. 

După aceea, femeile au ajuns în clubul de noapte al lui Annabel și au băut cocktailuri. 

„Odată ce povestea a devenit publică, suverana a fost profund mâhnită când a aflat că viitoarea regină a Angliei, îmbrăcată ca un ofițer de poliție, a fost văzută hoinărind prin Londra, ceea ce, din punct de vedere tehnic, era o infracțiune penală. 

Diana a fost chemată imediat. Cu toate acestea, în ciuda indignării ei inițiale, în urma întâlnirii lor, Regina nu a insistat mai mult asupra chestiunii. 

„Prințesa și-a apărat comportamentul, și a spus că a fost doar o distracție uşoară. 

Alergică, ca întotdeauna, la orice fel de confruntare emoțională, regina nu a insistat mai mult asupra acestui fapt’’.

După acel episod, Diana a apărut permanent în tabloide până la sfârșitul vieții. 

printesa23 jpg

În anii dinaintea morții ei, ea și Prințul Charles au trecut printr-o despărțire publică amară. 

Atât prințul, cât și prințesa au recunoscut că au relații extraconjugale. Relația de lungă durată pe care Charles o avea cu Camilla a ieșit la iveală, declanșând despărțirea cuplului în 1992. 

Într-un interviu, acum infam, cu Martin Bashir, Diana a spus că erau „trei persoane în căsnicia ei”. 

La scurt timp după interviul Panorama, Regina – cândva reticentă în privința divorțului– le-a scris celor doi și i-a îndemnat să se despartă.

Diana a păstrat titlul de „Prințesă de Wales”, dar a renunțat la cel de „Alteța Sa Regală”, iar asta la dorința lui Charles. În mod tragic, la un an după divorț, Diana a murit într-un accident de mașină la Paris. 

Mary Francis, consiliera Reginei Elisabeta la acea vreme, susține că familia regală a adoptat o altă abordare în săptămânile și lunile de după moartea Prințesei de Wales.

„Regina fusese crescută într-un mod formal și avea convingerea că așa trebuie să se comporte o regină. Prin urmare, această tranziție a fost difcilă pentru o persoană în vârstă și nu te puteai aștepta ca ea să meargă prea departe”. 

Familia nu a putut să nu observe cum se comporta Diana.

Influența Dianei este observată și astăzi la cei doi băieți ai săi, Prințul William și Prințul Harry. 

Ambii au devenit mari susținători ai cauzelor susținute de Prințesă. Prinții vorbesc despre sănătatea mintală și ambii și-au dovedit devotamentul față de Africa, susținând diverse organizații caritabile. 

Harry a vorbit recent despre impactul pe care mama lui îl are asupra vieții sale actuale, spunând că simte prezența Dianei „mai mult acum decât oricând înainte”.Recente pe Ok! Magazine

kate86 jpg
printesa charlene (8) jpg
kate middleton profimedia 0705251387 jpg
diana55 jpg
leonor profimedia 0705050993 jpg
char3 jpg
charles80 jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
leonor sofia profimedia 0704820910 jpg
FB 00 Charlene jpg
Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg
Prinţesa moştenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg
printul charles jpg