Cum ar fi arătat astăzi Prințesa Diana? Un fotograf turc i-a recreat portretul

23 septembrie, 2022

Au trecut 25 de ani de la tragicul ei deces, dar figura ei continuă să fie prezentă în imaginarul colectiv. Iată cum ar fi putut arăta acum, dacă ar fi trăit.

Prinţesa Diana

Odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a și urcarea pe tron a lui Charles, mulți au comentat că rolul noii regine ar fi trebuit să-i revină, de drept, Prințesei Diana. Lucru irealizabil, chiar dacă ar fi supraviețuit acelui cumplit accident din pasajul Pont de l'Alma din Paris, din 31 august 1997, întrucât Lady Diana divorțase deja de Prințul Charles și-și refăcuse viața alături de miliardarul Dodi Al-Fayed, cu care se afla în mașină atunci când a decedat.

Totuși, privind la trecutul amoros agitat care a adus-o pe Camilla în postura de Regină Consoartă, britanicii nu pot uita coșmarul prin care aceasta a făcut-o să treacă pe vulnerabila Lady Di.

În acest context, curios să vadă cum ar fi arătat astăzi Prințesa Diana, care ar fi avut vârsta de 61 de ani, un celebru fotograf turc, care s-a mai „jucat“ cu astfel de portrete, „reînviind“ staruri plecate dintre noi prea curând, i-a recreat portretul cu ajutorul noii tehnologii.

„Cu ajutorul tehnologiei AI, care m-a fascinat o perioadă, am încercat să arăt că orice îți imaginezi poate prinde contur în realitate“, spune Alper Yesiltas, care a „îmbătrânit-o“ pe fosta Prințesă a Inimilor cu ajutorul programelor de editare foto care folosesc inteligența artificială. Cu părul albit, tenul mai ridat, cu ochii mai adânciți și colțurile căzute, plus câteva pete pigmentare tipice celor care stau mult la soare, așa cum îi plăcea și Dianei să stea, portretul regretatei mame a Prinților William și Harry este frapant.

De altfel, turcul Alper Yesiltas, la bază avocat, are deja o colecție de personaje evergreen, după ce a reconstituit și figurile lui Michael Jackson, Heath Ledger, Paul Walker, Amy Winehouse, Freddie Mercury ori John Lennon, folosind același algoritm.

”Când am început acest proiect, mi-am dat seama ce pot să fac și m-am gândit că îmi aduce bucurie. Am vrut ca oamenii de care îmi este dor să fie în fața mea, așa că am lansat acest proiect. Partea cea mai grea a procesului creativ este să fac ca imaginea să fie reală, să aibă viață cumva”, a spus Yesiltas, potrivit Daily Mail.

FOTO: Profimedia, InstagramRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania în SUA jpg
diana si andrew profimedia 0595571834 jpg
Printul William Printul Harry funeralii regina Elisabeta foto EPA EFE
3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg
sarah86 jpg
FotoJetEle jpg
charles37 jpg
william harry 2 jpg
eg2 jpg
Letizia în SUA (5) jpg
clar2 jpg
Kate Middleton (5) jpg
Meghan Markle si regina Elisabeta  png
Regii Spaniei (6) jpg
bhutan profimedia 0723909669 jpg
tev jpg
charles901 jpg
Prințesa Beatrice de York și Prințesa Eugenie (sursa FOTO Instagram)