Cum arăta Charles la încoronarea mamei sale, Regina Elisabeta! Avea 4 ani

12 aprilie, 2023

Regele Charles, care va fi încoronat pe 6 mai, a participat și la încoronarea mamei sale, regretata Regină Elisabeta, în 1953.

Regina Elisabeta și Charles (1) jpg

În urmă cu aproape 70 de ani, pe 2 iunie 1953, Prințul Charles, în vârstă de 4 ani, a urmărit cum mama sa a fost încoronată ca Regina Elisabeta la Westminster Abbey. Tânărul membru al familiei regale a primit chiar și o invitație făcută special pentru acest eveniment, o invitație pictată manual care ilustra gărzile britanice cu pălăriile lor tradiționale din piele de urs care cântau la instrumente, precum și un leu și un unicorn din desene animate, simboluri din stema regală a Reginei Elisabeta.

„Din ordinul Reginei, contele mareșal este îndrumat să îl invite pe Alteța Sa Regală Prințul Charles la încoronare”, se arăta pe invitație, împreună cu data.

Într-o imagine emblematică din ziua cea mare, Prințul Charles părea plictisit de evenimentul istoric, își ținea capul între mâini, avându-le alături pe bunica sa, Regina Elisabeta, Regina Mamă, și mătușa sa, Prințesa Margareta. La urma urmei, a fost o zi lungă, cu peste 8.000 de invitați înghesuiți în biserica antică pentru a o vedea pe Regina Elisabeta.

Simpla prezență a lui Charles la încoronare a făcut istorie, deoarece familia regală afirmă că a fost primul copil care și-a văzut mama investită ca suverană. Sora sa, prințesa Anne, în vârstă de 2 ani, nu i s-a alăturat, deoarece a fost considerată prea mică pentru a participa la ceremonia de încoronare.

Prințul Charles a intrat în Westminster Abbey alături de o bonă, iar ulterior a luat loc alături de bunica și mătușa sa. La un moment dat, regina mamă - de care Charles era foarte apropiat - i-a șoptit nepotului ei câteva cuvinte la ureche.

Prințul Charles nu a fost fotografiat alături de tatăl lui, Prințul Philip, în timpul ceremoniei, deoarece ducele de Edinburgh, pe atunci în vârstă de 31 de ani, a avut un rol oficial. Deși Prințul Philip nu a fost încoronat sau uns în timpul ceremoniei, deoarece soții monarhiilor feminine nu primesc distincția de rege consort, el a fost prima persoană care i-a adus omagiu soției sale în calitate de regină, după arhiepiscopul de Canterbury.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Prințul William Foto Getty Images (1) jpg
Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg