Cum arată Crăciunul la palatul britanic? Familia regală păstrează tradiţia germană a deschiderii cadourilor

15 decembrie, 2021
5 printul george viitorul rege al angliei 1 jpg jpeg

Ştim deja că familia regală britanică nu este ca orice familie.

Se pare că lucrul acesta iese în evidenţă şi de Crăciun. Ei bine, de această sărbătoare, familia regală respectă o tradiţie veche de când lumea şi anume deschiderea cadourilor mai devreme decât o face restul lumii.

Dacă cei mai mulţi dintre noi obişnuim să ne bucurăm de darurile de sub brad în dimineaţa zilei de Crăciun, membrii familiei regale aleg un alt moment pentru acest lucru. După ce se adună cu toţii pe domeniul regal de la Sandringham, regalii îşi deschid cadourile în ajunul Crăciunului, în jurul orei 18.

Această tradiţie are legătură cu originile germane ale familiei regale britanice. Expertul regal Robert Jobson a dezvăluit pentru The Daily Express că familia regală a ales să deschidă cadourile în ajunul Crăciunului încă din secolul 19, atunci când Prinţul Albert a insistat ca soţia sa, Regina Victoria, să adopte tradiţia germană.

“În ajunul Crăciunului, când tot clanul este împreună, nepoţii şi strănepoţii reginei finisează împodobirea bradului de şase metri din salonul White Drawing Room. Cadourile se deschid tot în acea zi, la ora ceaiului, căci regalii păstrează încă tradiţia germană. Cadourile sunt aşezate în Salonul Roşu, pe o masă albă acoperită cu in, cu bilete care marchează locul exact unde trebuie puse.”

După ce-şi împart cadourile, membrii familiei se îmbracă în ţinute de seară pentru cina festivă care urmează la Sandringham.Recente pe Ok! Magazine

infanta cristina a spaniei (2) jpg
William și Harry, Getty (2) jpg
Prințesa Charlotte jpg
Ducii de Sussex, insert Diana jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Familia Regala a Olandei, Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Mostenitoare Amalia in turneu, Bonaire   pagina oficiala (15) jpg
Letizia profimedia 0751684196 jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
Monaco, Charlene și Albert, Getty (4) jpg
Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}