Cum arată Crăciunul la Săvârșin? Majestatea Sa Margareta a transmis mesajul de Sărbători

25 decembrie, 2023

Un strat de nea s-a așternut și în nord, la Castelul Săvârșin, îmbrăcând în alb frumosul parc regal.

Majestatea Sa Margareta. FOTO: captură de ecran
Majestatea Sa Margareta. FOTO: captură de ecran

Ajunul Crăciunului a fost magic la reședința de vacanță a Familiei Regale. În timp ce personalul a avut grijă ca interioarele Castelului Săvârșin să fie decorate de sărbătoare, iar sufrageria regală să fie pregătită pentru ospățul familiei, afară parcul regal s-a îmbrăcat în haina albă și strălucitoare a iernii.

Câteva fotografii postate de Casa Regală pe conturile de socializare ne-au făcut martori ai frumuseților ce înconjoară Castelul Săvârșin, odinioară locul preferat al Regelui Mihai I. Acum, Majestatea Sa Margareta, în calitate sa de Custode al Coroanei române, păstrează vie această frumoasă tradiție de a petrece aici sărbătorile de peste an.

De acest Crăciun, alături de Majestatea Sa și de Alteța Sa Regală Principele Radu se află și următoarea născută a Regelui Mihai I și a Reginei Ana - Principesa Elena, mama lui Nicolae al României și bunica celor trei strănepoți ai Regelui Mihai: Iris Ana, Maria Alexandra și Mihai.

Cei trei au luat cina de Crăciun într-un decor aparte: în sufrageria de iarnă de la Castelul Săvârșin, a cărei pardoseală de cărămidă datează din secolul al XVIII-lea. Din anul 2001 încoace, ea este împodobită, an de an, pentru Crăciun și Anul Nou, de data aceasta ea fiind decorată în auriu și albastru.

Mesajul de Crăciun al Majestății Sale

Tot în Ajun a fost publicată și înregistrarea video cu mesajul de Crăciun al Majestății Sale: „În prag de Crăciun, trimit întreaga mea admirație și afecțiune pentru toți românii care au dovedit generozitate, curaj și compasiune față de cei care suferă sau sunt în dificultate”, și-a început Custodele Coroanei mesajul către români, lăudând în continuare reușitele tinerilor, românilor din afara țării, sectorului privat, dar și a colaboratorilor Casei Regale, care au ajutat la continuarea unor proiecte la „Crucea Roșie, la Fundația Regală Margareta a României, prin zecile de organizații cu patronaj regal și prin proiectele Casei mele.”

„De Crăciun, purtăm în suflet pe toți cei dragi, mai ales pe cei aflați departe și pe cei care nu mai sunt printre noi. Crăciunul este un moment al recunoștinței, al generozității și al bunătății. Nașterea Domnului este un moment de împlinire spirituală. Doresc românilor din țară, din Republica Moldova și celor de departe la mulți ani cu sănătate, speranță și pace sufletească! Așa să ne ajute Dumnezeu!”.

Și tot în Ajun, Majestatea Sa Margareta, Principele Radu și Principesa Elena au participat la un alt moment special, devenit tradiție la Săvârșin, primirea Dubașilor la castel. Este al 23-lea an consecutiv în care Dubașii colindă Familia Regală, de la întoarcerea Regelui Mihai I la castel, în iunie 2001.

FOTO: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Amelia jpg
Regele Charles și Regina Camilla la Catedrala St Paul Londra Foto Getty Images (4) jpg
Regel Frederik și Prințesa Ingrid Foto Instagram jpg
printesa alexandra luxemburg s a casatorit religios (6) jpg
FotoJet Regalii în Norvegia jpg
Margareta Custodele Coroanei Facebook jpg
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
Harry și Meghan în turneul nigerian, GettyImages (5) jpg
Zara Tindall la Royal Ascot, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia profimedia 0872891821 jpg
Regina Mary la dineul norvegian, Profimedia (1) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry Foto GettyImages jpg
Regele Frederik și Regina mary foto colaj jpg
Meghan Markle Nigeria Foto GettyImages Profimedia jpg
George, Charlotte, Louis, Wales, GettyImages (3) jpg
Prințul Charles, Prințesa Diana  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton și Prințul William jpg
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (4) jpg