Cum arată "exilul" la Washington pentru Prinţul Joachim? "Puțini oameni știu cine suntem"

19 aprilie, 2024

Mutaţi în Statele Unite, fiul cel mic al Reginei Margrethe a II-a şi soţia sa au acordat un interviu rar pentru "Washington Post" în care au vorbit despre noua lor viaţă departe de tensiunile din Familia Regală daneză.

Prinţesa Marie şi Prinţul Joachim sunt la cuţite cu cumnaţii lor, Regina Mary şi Regele Frederik.
Prinţesa Marie şi Prinţul Joachim sunt la cuţite cu cumnaţii lor, Regina Mary şi Regele Frederik.

În Statele Unite, cuplul pare să ducă o existență liniștită, departe de tumultul de la Casa Regală, cu Frederik şi Mary la cârma ei. Recunoscuți imediat la Copenhaga, danezii Marie și Joachim au trecut aproape neobservați la Washington, de când s-au mutat vara trecută. Nu că i-ar deranja! Mutarea lor peste Ocean a fost făcută publică într-un comunicat de presă, în martie anul trecut. Şi, după mai mulți ani petrecuți la Paris, Prinţesa Marie și Prinţul Joachim ai Danemarcei părăseau Orașul Luminilor pentru capitala americană.

"La 1 septembrie 2023, Alteța Sa Regală Prințul Joachim va prelua un nou post în cadrul Ministerului Apărării, în calitate de atașat la Ambasada Danemarcei din Washington D.C.", dezvăluia Palatul regal. Un nou început, alături de cei doi copii mici, Henrik și Athena, rămaşi fără titlurile lor de prinţi la fel ca şi fraţii lor mai mari.

Pentru a discuta despre această nouă etapă a vieții lor în America, Prințesa Marie și Prințul Joachim au acceptat să acorde un interviu rar la reședința ambasadorului danez pentru "The Washington Post". Îmbrăcați lejer, ea cu un sacou roz pal, iar el într-un costum gri cu cravată albastru deschis, ei au dezvăluit câte ceva din viața lor de zi cu zi.

"Locuim aici de șapte luni și foarte puțini oameni știu cine suntem, în afară de danezi", explică fiul cel mic al Reginei Margrethe a II-a. Acest lucru îi convine Prințesei Marie, care își continuă activitatea umanitară vizând oamenii sărăci și problema risipei alimentare pe teritoriul american. De la sosirea sa la Washington, ea colaborează cu Coaliția Internațională a Veteranilor, o organizație danezo-americană non-profit care se concentrează pe îngrijirea pe termen lung a veteranilor internaționali și a familiilor acestora.

Atunci când nu lucrează sau nu se ocupă de cauze care le sunt dragi, cuplul poate fi văzut în jurul circuitelor de Formula 1. Cursele auto rămân una dintre marile pasiuni ale Prințului Joachim. El deține propria mașină de curse, cu care a și câștigat "cinci sau șase" campionate daneze. O pasiune pe care pare să o împărtășească și soția sa.

Nu s-au împăcat nici acum cu decizia retragerii titlurilor copiilor lor

Anunțul mutării, la mii de kilometri de Copenhaga, a îndepărtat și mai mult cuplul de Familia Regală, după o criză internă care a izbucnit la sfârșitul anului 2022. Decizia brutală a lui Margrethe a II-a de a retrage titlurile regale a patru dintre nepoții săi fusese foarte prost primită de cuplu. Anunțul a scos în evidență relațiile tensionate dintre Joachim și Marie, pe de o parte, și cumnaţii lor, Frederik și Mary, pe de altă parte. Drept dovadă, în ziua proclamării fratelui său mai mare, în ianuarie anul trecut, Prințul Joachim a făcut o călătorie de întoarcere fulgerătoare, fără soția sa și fără cei patru copii... Dovadă că relațiile erau încă dificile.

"Nu am fost mulțumiți de felul în care s-a întâmplat", a declarat Prințesa Marie pentru "Washington Post", referindu-se din nou cu amărăciune la decizia Reginei Margrethe a II-a. A fost o lovitură dură pe care pare să se lupte încă să o accepte, la mai bine de un an de la anunț, "dar este o afacere de familie, este complicat", a mai spus ea. Nu în ultimul rând, poate, pentru că au avut un impact direct asupra copiilor? "Este, de asemenea, numele lor. Este identitatea lor de la naștere. Deci este mai mult decât ceea ce oamenii consideră un titlu", explică Prințesa Marie, înainte ca soțul ei să închidă dezbaterea: "Am evoluat. Pentru cuplu, se scrie o nouă pagină, în care resentimentele din trecut nu-și mai au locul."

FOTO: Casa Regală daneză, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Prințul William Foto Getty Images (1) jpg
Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg