Cum arăta Principesa Margareta în tinereţe

Fiica cea mare a Regelui Mihai a preluat deja toate prerogativele tatălui său şi îi va urma la tron. Iată cum arăta Principesa Moştenitoare în tinereţe.

Principesa Margareta
Principesa Margareta este Custode al Casei Regale.

Deşi în curând va deveni Şefa Casei Regale din România, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta şi-a petrecut prima jumătate de viaţă departe de ţară. S-a născut în exil, la Lausanne, în Elveţia, pe 26 martie 1949, la doi ani după ce tatăl său, Regele Mihai, a fost obligat să abdice în 1947.

Regele Mihai si Regina Ana cu Principesa Margareta, 1950
Regele Mihai şi Regina Ana cu Principesa Margareta, 1950

Prima fiică a Majestăţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana ai României şi-a petrecut copilăria în Marea Britanie şi Elveţia, o copilărie simplă, fericită, nu foarte diferită de cea a copiilor din familiile de condiţie medie. Pentru că era foarte drăguţă când era mică, Principesa Margareta a fost poreclită chiar de Regele Mihai „Bunny“ – „iepuraş“. Sora Alteţei Sale Regale, Principesa Elena, îi mai spune şi astăzi aşa, notează TVR.

Regele Mihai, Regina Ana si Principesele Romaniei în exil, Anglia,1955.
Regele Mihai, Regina Ana şi Principesele României în exil, Anglia,1955

Alteţa Sa Regală povesteşte adesea despre clipele fericite trăite la o fermă din Marea Britanie unde însuşi Regele Mihai al României îngrijea animalele: „M-am născut în exil, dar nu am simţit lipsa ţării precum Regele… Părinţii mei au făcut eforturi mari să fim fericiţi, am trăit la o fermă, aveam 600 de găini, cultivam legume şi fructe, nu am suferit, copil fiind. Am avut o copilărie fericită”, a mărturisit Alteţa Sa.

fetele

Adesea, familia petrecea lungi perioade de timp în Italia, la Regina Mama Elena, şi multe vacanţe în Danemarca, la bunicii din partea mamei. Florenţa şi Danemarca au rămas, de altfel, locurile copilăriei pentru care Principesa a păstrat cele mai frumoase amintiri.

17349000_82601300

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA