Cum au ajuns împreună Prințesa Diana și Dodi Fayed? Noi detalii inedite despre un inel de logodnă

15 noiembrie, 2022

Cum spuneam, mult așteptatul serial The Crown aduce iar în prim plan mariajul destrămat al Prințesei Diana cu Charles și tot ce s-a întâmplat după divorțul acestora. 

printesa diana cu dodi fayed kcs310897m 015 jpg jpeg

Ei bine, sezonul cinci al producției Netflix despre casa regală britanică îl aduce în discuție și pe miliardarul Mohamed al-Fayed și începuturile sale umile în Egipt, continuând să-și prezinte ascensiunea ca om de afaceri de succes și anglofil cu dragoste pentru familia regală. Noile episoade îl înfățișează și pe fiul său, Dodi Fayed, iar telespectatorii o cunosc pe iubita sa americană Kelly Fisher, căreia acesta i-a dat papucii prin telefon, iar ea l-a dat în judecată pentru un motiv bizar: a cerut-o în căsătorie, a încurajat-o să renunțe la cariera de model, apoi a abandonat-o.

Producătorul de film Dodi Fayed și Prințesa Diana s-au întâlnit pentru prima dată în 1986, la un meci de polo organizat la Castelul Windsor, când echipa sa a înfruntat-o pe cea a Prințului Charles. Cu toate acestea, cei doi s-au cunoscut mai bine abia după ce Mohamed a invitat-o pe Prințesa Diana și pe fiii ei, William și Harry, în vacanță pe iahtul său de lux din St Tropez.

După ce vacanța s-a încheiat și tinerii prinți au plecat să petreacă timp cu tatăl lor, Prințesa Diana a mers într-o a doua vacanță singură, cu Dodi, pe iahtul acestuia.

Se crede, așadar, că Diana și Dodi au început să se întâlnească în iulie, cu câteva săptămâni înainte de moartea lor tragică într-un accident de mașină la Paris, în august 1997. Cu toate acestea, au existat speculații că Dodi plănuia s-o ceară de nevastă pe prințesă. Dodi cumpărase și un inel denumit simbolic „Dis-moi Oui” („Spune-mi Da!”) pentru Diana, care a fost găsit în camera lui de hotel după accidentul fatidic.

Se pare că Dodi nu a avut niciodată șansa să o ceară în căsătorie pe Prințesa Diana, lucru care ar fi dat peste cap întreaga monarhie britanică.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle și Prințul Harry, Getty (1) jpg
regina Elisabeta
camilla  charles profi81 jpg
Regele Charles și Ducii de Sussex, Profimedia (4) jpg
meghan si harry profimedia 0743266809 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle, Profimedia (2) jpg
diana si familia
Harry si Archie
00 jpg
charles  camilla jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (3) jpg
Prince Heinrich XIII of Reuss, Profimedia (2) jpg
camilla
harry si meghan
Majestatea Sa Margareta in rochie cu paiete si transparente la seara Corpului Diplomatic   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpg
regina - charles - camilla
meghan versus kate jpg