Cum e protejat numele Reginei Elisabeta la aproape un an de la moartea sa

26 iulie, 2023

Regina Elisabeta s-a stins din viață în septembrie 2022, iar acum s-au introdus în Marea Britanie noi reglementări privind folosirea numelui regretatului monarh.

Regina Elisabeta la masă, Profimedia jpg

Numele Reginei Elisabeta va fi "protejat" în ceea ce privește modul în care poate fi folosit, conform noilor reglementări.  Conform BBC, permisiunea de utilizare a numelui reginei va fi acordată doar "cu moderație". De asemenea, va fi comandat un "memorial național oficial" în cinstea ei. 

Există multe locuri și întreprinderi care poartă numele unor regali, de la Royal Albert Hall la localul Queen Victoria din telenovela EastEnders de la BBC TV. Dar recent, Cabinet Office a emis un ghid oficial care avertizează cu privire la limitele utilizării numelor și titlurilor regale moderne.

În special, există preocupări cu privire la asigurarea faptului că numele reginei este folosit doar în moduri "demne și adecvate". "Titlul complet al Reginei Elisabeta a II-a va continua să fie protejat îndeaproape pentru a păstra raritatea", spune o purtătoare de cuvânt a guvernului.

Având în vedere că în septembrie se apropie aniversarea morții reginei, s-a decis "comandarea unui memorial național oficial al reginei Elisabeta a II-a", care va fi anunțat "la momentul potrivit". Dar guvernul spune că multe organizații locale sau grupuri comunitare ar putea dori să aibă propriul lor memorial în onoarea reginei, cum ar fi numirea unui parc, a unei afaceri sau a unei străzi după numele ei.

Cu toate acestea, există un avertisment că "se aplică standarde stricte", iar anchetele din Anglia și Irlanda de Nord sunt gestionate de Cabinet Office, iar în Scoția și Țara Galilor de către guvernele din aceste țări. Folosirea denumirii "Regina Elisabeta a II-a" va fi "acordată numai pentru cererile cu legături regale puternice", se arată în ghidul guvernamental.

Există însă deja câteva proiecte care poartă numele regretatei regine, printre care se numără linia Elizabeth Line de la metroul londonez. Acesta a fost unul dintre ultimele proiecte publice inaugurate de Regina Elisabeta. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton foto Instagram png
Sarah Ferguson si fiicele sale, Printesa Eugenie si Printesa Breatice   Instagram 2 jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
Regina Letizia in rochie denim   GettyImages 2173191896 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Printesa Beatrice, Printesa Eugenie si Printul Andrew in 2019, la nunta lui Harry cu Meghan. FOTO  Getty Images 960049188 jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg